Oι DAUGHTRY σπάνε τα μάγια!

29.09.2011
Η πολύ-πλατινένια ροκ μπάντα DAUGHTRY ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το πολύ-αναμενόμενο τρίτο τους album, το οποίο θα λέγεται Break The Spell. Θα κυκλοφορήσει από την 19 Recordings/RCA Records στις 21 Νοεμβρίου

Η πολύ-πλατινένια ροκ μπάντα DAUGHTRY ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το πολύ-αναμενόμενο τρίτο τους album, το οποίο θα λέγεται Break The Spell. Θα κυκλοφορήσει από την 19 Recordings/RCA Records στις 21 Νοεμβρίου — πέντε χρόνια από την ημέρα που η μπάντα κυκλοφόρησε το debut album τους, το οποίο έγινε 5 φορές πλατινένιο και έφτασε στο #1, όπως το ίδιο πραγματοποίησε και το δεύτερο album τους, το πλατινένιο Leave This Town του 2009. Δυο τραγούδια έχουν ήδη ακουστεί στο ραδιόφωνο: Το “Renegade”, το οποίο ανεβαίνει στο Rock Chart και το “Crawling Back To You” το οποίο ήταν το No. 1 Most-Added τραγούδι στο Hot AC αυτή την εβδομάδα και μπορεί να γίνει το πέμπτο #1 του group στο συγκεκριμένο format.

Στo Break the Spell αναδεικνύονται τα φανταστικά φωνητικά του frontman Chris Daughtry, συναισθηματικά και με μελωδικά hooks. Η παραγωγή στο album ανήκει στον Howard Benson, ο οποίος είχε κάνει την παραγωγή και στα δύο προηγούμενα albums των Daughtry. Στο Break The Spell η μπάντα εξελίσσεται μουσικά ενώ παράλληλα ικανοποιεί τους fans τους. «Όταν γράφαμε τα τραγούδια, είπαμε, ας προσπαθήσουμε να μην ακουστούμε σαν κάτι συγκεκριμένο. Ας γράψουμε και ας δούμε τι θα βγει», δήλωσε ο Chris, ο οποίος έγραψε όλα τα τραγούδια είτε με ένα από τα μέλη της μπάντας (τους κιθαρίστες Josh Steely και Brian Craddock αλλά και τον μπασίστα Josh Paul) είτε με συνεργάτες όπως τους Marti Frederiksen, Busbee και τον Bret James. «Ηχογραφήσαμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα τραγούδια τα οποία ακούγονται εντελώς διαφορετικά με το τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Αρκετά δεν μπήκαν καν στο album, η διαδικασία μας πήγε σε νέους ήχους. Ήταν μια απολύτως ωραία εμπειρία».

Το ρίσκο που παίρνει η μπάντα είναι εμφανές, όπως το σκληρό “Renegade”, για το οποίο το Entertainment Weekly έγραψε “wind-in-your-eyes hook and leather-glove-to-the-sky chorus” και αποκαλώντας το “the ideal soundtrack for hitting the highway”. “Ήθελα να είμαι πολύ αισιόδοξος και αληθινός”, εξηγεί ο Chris. Τα “At the same time” και “Crawling Back To You” είναι περισσότερο ανεβαστικά και τραγούδια τα οποία ελπίζω θα προσελκύσουν τους fans οι οποίοι είναι μαζί μας από την αρχή”. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Break The Spell, ανάμεσα τους και το track-listing, θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδας για αυτό μείνετε συντονισμένοι στο www.daughtryofficial.com.

Άλλα νέα σχετικά με τους Daughtry; Η μπάντα έχει ένα τραγούδι το οποίο περιλαμβάνεται στο soundtrack του video game Batman: Arkham City, το οποίο λέγεται “Drown In You” και υπάρχει αποκλειστικά στο soundtrack. Το OST θα κυκλοφορήσει στις 3 Οκτωβρίου. Οι Daughtry επίσης θα περιλαμβάνονται στο επερχόμενο ZZ Top tribute album A Tribute From Friends με την διασκευή τους στο “Waitin’ For The Bus/Jesus Just Left Chicago”. Το album θα κυκλοφορήσει στις 10 Οκτωβρίου.