ΣΟΚ: φωτογραφίες του νεκρού Μάικλ Τζάκσον

28.09.2011
Η δίκη για την δολοφονία του Michael Jackson με κύριο κατηγορούμενο τον γιατρό αναισθησιολόγο Conrad Murray ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου με την προβολή ανατριχιαστικών εικόνων από το σώμα του λίγες ώρες μετά τον θάνατο του.

Η δίκη για την δολοφονία του Michael Jackson με κύριο κατηγορούμενο τον γιατρό αναισθησιολόγο Conrad Murray ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου με την προβολή ανατριχιαστικών εικόνων από το σώμα του λίγες ώρες μετά τον θάνατο του, όπως και την αναπαραγωγή μιας τηλεφωνικής συνομιλίας με τον γιατρό Murray, όπου ο φανερά άρρωστος Michael εξομολογείται στον γιατρό πόσο ανυπομονεί να ξεκινήσει νέες συναυλίες.

Το πιο επιβλαβές σημείο μέχρι σήμερα για τον Conrad Murray ήταν όταν ο Εισαγγελέας έτρεξε ένα ηχητικό στοιχείο που βρέθηκε μαγνητοφωνημένο στο iPhone του Γιατρού όπου ακούγεται ο Michael Jackson να ψιθυριζει ότι με τα χρήματα που θα έβγαζε ήθελε να φτιάξει Νοσοκομείο για παιδιά.

Ακομη, οπως αποδείχθηκε το τραγούδι Earth Song που υπάρχει στο DVD του This Is It είχε γυριστεί ακριβώς 12 ώρες πριν πεθάνει. Τι μεσολάβησε λοιπόν σ εκείνες τις ώρες?

Επίσης ακούστηκε ηχητικό στοιχείο που δείχνει ότι ο Γιατρός παράγγειλε Propofol και του το χορηγούσε παράνομα στο σπίτι, και μάλιστα απέκρυψε το Propofol από τους γιατρούς του Ασθενοφόρου αλλά και του Νοσοκομείου.

Η πλευρά του Murray από την άλλη υποστηρίζει ότι ο Jackson χορηγούσε μόνος του το φάρμακο στον εαυτο του και μάλιστα ήταν πολυ θυμωμένος με τον γιατρό που δεν τον βοηθούσε. Ο δικηγόρος του Murray υποστήριξε ότι ο Michael Jackson παρείχε μόνος του στον εαυτό του την μοιραία δόση αναισθητικού που τον οδήγησε στον θάνατο ακαριαία.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πέντε με έξι βδομάδες.