Παρουσίαση βιβλίου Γιώργου Πετρέλλη

26.09.2011
Οι εκδόσεις ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Πετρέλλη, που θα γίνει στον καταπράσινο κήπο του εστιατορίου ΜΑΣΑ.

Οι εκδόσεις ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Πετρέλλη, που θα γίνει τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 στον καταπράσινο κήπο του εστιατορίου ΜΑΣΑ (Λεωφόρος Εθν. Αντιστάσεως 240 - 244 Καισαριανή Τηλ. 210 7236177).

Προλογίζει: Γιώργος Χρονάς
Μιλούν: Κωνσταντίνος Μπούρας κριτικός – συγγραφέας
& ο συγγραφέας του βιβλίου
Διαβάζει: Φιλιώ Τερζή ηθοποιός – τραγουδίστρια

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό



Ο συγγραφέας Γιώργος Πετρέλλης, με τέχνασμα να εμπιστευτεί την αφήγηση του μυθιστορήματος στην "πένα" μιας θεατρίνας, καταφέρνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη στο νέο βιβλίο του με τίτλο «ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ». Μέχρις ότου, η Κάτια Οικονομάκη, ν’ ανοίξει το συρτάρι που συγκεντρώνει τα χειρόγραφα και να προσθέσει την τελευταία σελίδα.

Μια περιπέτεια ζωής η οποία γεννιέται, εξελίσσεται και κορυφώνεται από την εφηβεία ως την ωριμότητα των ηρώων του βιβλίου. Ταξίδι στην αναζήτηση. Ταξίδι στο χρόνο. Ταξίδι στον κόσμο. Ένα μεγάλο ταξίδι στη ζωή.

Κάτια Οικονομάκη: Ηθοποιός! Εξαίρετη καλλιτέχνης. Καταξιωμένη! Προσγειωμένη και συνετή, εστιάζει στη δουλειά και στο σπίτι. Πιστή και αφοσιωμένη φίλη, συμμερίζεται και συμπάσχει με ότι συμβαίνει γύρω της. Στη δύση της καριέρας της συνειδητοποιεί ότι ξεχνά. Ξεχνά! Γι' αυτό αποφασίζει να γράψει. Για να μην ξεχάσει!

Γράφοντας, θα παρασυρθεί από το συναίσθημα και, παραμερίζοντας τα δικά της, θα εστιάσει και θα αναφερθεί στις παράλληλες διαδρομές δυο αγαπημένων φίλων της. Η Ανθή κι ο Ανδρέας, αν και γνωρίζονται από παιδιά, δεν καταφέρνουν να οριοθετήσουν εγκαίρως τη σχέση τους. Πετυχαίνουν ωστόσο να την επισφραγίσουν με ένα φιλί. Το φιλί της λύτρωσης! Σαράντα πέντε χρόνια αργότερα.

«……Μια μέρα η Ανθή του εξομολογήθηκε, ότι πάντα τον αγαπούσε.
«Κι εγώ! Είσαι το πιο βαθύ, μα και το πιο γλυκό, τραύμα στη ψυχή μου!» της απάντησε εκείνος και τη φίλησε στο στόμα. Ένα αγνό φιλί σαν παιδιού σε εικόνισμα, το πρώτο και το τελευταίο!
…..»

Γλώσσα απλή, καθημερινή. Αφήγηση γεμάτη ένταση και πάθος, ανάλογα με τα συναισθήματα της στιγμής. Η "αφηγήτρια" με την ανασφαλή καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία, συμπάσχει και παρασύρεται από έντονο ενδιαφέρον, αλλά κι από αγάπη, άγχος, φόβο, ζέση, παραφορά, αποδοχή ή απόρριψη όλων όσων συμβαίνουν γύρω της.

Μυτιλήνη - Αθήνα - Μοντεβίδεο - Ευδαίμων Αραβία - Βομβάη - Μυτιλήνη.
Ο κύκλος κλείνει!

Μυθιστόρημα: ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ
Σελίδες: 400
Εκδόσεις: Οδός Πανός
Ημ. Έκδοσης: Ιούνιος 2011
Συγγραφέας: Γιώργος Πετρέλλης
Έργα του: ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ (ΔΙΟΠΤΡΑ 2003), ΤΟ ΟΝΟΜΑ (ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ 2010).