Orqestra Buena Vista Social club:Μαγεία made in Cuba (Λυκαβηττός)

19.07.2011
Οι Buena Vista Social Club σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή και τώρα που έχουν προσθέσει το Orquestra μπροστά από τ’ όνομα τους. Έχουν στο αίμα τους το χορό κα την τόσο ωραία ενέργεια χωρίς να υπολογίζουν ηλικίες και με το που τελειώνουν οι συναυλίες τους έχεις την καλύτερη

Οι Buena Vista Social Club σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή και τώρα που έχουν προσθέσει το Orquestra μπροστά από τ’ όνομα τους. Έχουν στο αίμα τους το χορό κα την τόσο ωραία ενέργεια χωρίς να υπολογίζουν ηλικίες και με το που τελειώνουν οι συναυλίες τους έχεις την καλύτερη διάθεση και όρεξη να κάνεις οτιδήποτε. Και κυρίως να κλείσεις εισιτήρια για Κούβα. Όσο ταλαιπωρημένη και στα όρια της κατάρρευσης χώρα είναι τόσο ζωντανή και πολύχρωμη την κρατάει η μουσική της παράδοση και κυρίως καλλιτέχνες που την προωθούν με κάθε ευκαιρία όπως κάνουν και οι εν λόγω κύριοι και κυρίες τόσα χρόνια.

Ακόμα κι αν δεν ξέρεις να χορεύεις, ακόμα κι αν είσαι από τους τύπους που στις συναυλίες κάθεσαι και παρακολουθείς χωρίς να ιδρώνεις από το χορό, με το που θα ξεκινήσει η πρώτη κουβανέζικη νότα από τα τρομπόνια και τις κιθάρες, έχεις ξεκινήσει εντελώς αυθόρμητα το λίκνισμα. Στην τελευταία τους επίσκεψη στον Λυκαβηττό δε χρειάστηκαν να προσπαθήσουν πάρα πολύ να ξεσηκώσουν τον κόσμο.

Από το πρώτο κιόλας τραγούδι ο κόσμος δεν ήθελε και πολύ να σηκωθεί πάνω και να τραγουδάει δυνατά πιάνοντας τους κουβανέζικους ρυθμούς και ρίχνοντας και κλεφτές ματιές στους Κουβανούς που βρίσκονταν στο κοινό κι έχουν στο αίμα τους το χορό. Οι Buena Vista έχουν ένα χάρισμα να σε παρασύρουν ό,τι μουσικό είδος κι αν ακούς, από όποια χώρα και να είσαι, ό,τι ηλικία και να είσαι και να σε κάνουν να χαμογελάς ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις τους στίχους από τα τραγούδια τους. Κάθε συναυλία τους είναι μία γρήγορη ξενάγηση στην όμορφη πλευρά της Κούβας μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα προσγειωθείς πραγματικά εκεί και θα τους ζητάς σε κάθε γωνιά της..

Κική Παπαδοπούλου