Πόπης Γιαννάκου, Το Πρελούδιο της ομορφιάς

06.07.2011
Στο «Πρελούδιο της ομορφιάς» της Πόπης Γιαννάκου, οι γυναίκες της γειτονιάς κατάφερναν να λάμπουν από ομορφιά χρησιμοποιώντας αγνά υλικά της φύσης που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό.

Στο «Πρελούδιο της ομορφιάς» της Πόπης Γιαννάκου, οι γυναίκες της γειτονιάς κατάφερναν να λάμπουν από ομορφιά χρησιμοποιώντας αγνά υλικά της φύσης που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό.

Τα μικρά μυστικά τους προσπάθησε να ανακαλύψει ένα ανήσυχο κορίτσι που με πίστη και καρτερικότητα δοκίμασε όλες τις συνταγές ομορφιάς που της εκμυστηρεύτηκαν οι έμπειρες αυτές γυναίκες προσθέτοντας κι εκείνη σιγά-σιγά τις δικές της πινελιές.
Ανέξοδα και ευρηματικά ανακάλυψε έναν υπέροχο κόσμο «σπιτικών» καλλυντικών που έδιναν χαρά στην ίδια και σε όσους τα χρησιμοποιούσαν. Σε μια εποχή που και το τελευταίο ευρώ μετράει ας μην εγκαταλείψουμε τον εαυτό μας.

Ένα βιβλίο ύμνος στην ομορφιά γεμάτο σπιτικά αρώματα, οικειότητα και ζεστασιά.

Στο μυθιστόρημα αυτό ο αναγνώστης συναντά πολύτιμα μυστικά ομορφιάς και θεραπείες αισθητικής που εφαρμόζονται στα πιο σύγχρονα ινστιτούτα αλλά και μεθόδους που ξεχάστηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Συναντά όμως και κάτι πιο σπουδαίο, συνταγές ζωής και βιώματα από μια άλλη ρομαντική κοινωνία, γεμάτη από γειτονιές και αυλές με καλοσυνάτες γειτόνισσες που θα σας θυμίσουν
σίγουρα και δικά σας παιδικά βιώματα.
Σελίδες με μυρωδιές και σπιτικά αρώματα θα ξυπνήσουν την οσφρητική σας μνήμη. Η ιστορία ζωής της ηρωίδας, κορυφώνεται με μια ιστορία αγάπης που ξετυλίγεται στο πιο ρομαντικό σημείο του κόσμου.
Σε ένα εστιατόριο που δε μπορεί να αφήσει κανένα ασυγκίνητο αφού όμοιό του δεν υπάρχει σ ολόκληρη τη γη που να μπορείς να λειτουργείς όλες σου τις αισθήσεις, με φόντο την Ακρόπολη .Εκεί λοιπόν στο «Διόνυσο» κλείνει η ηρωίδα το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου. Από εκεί που ξεκινά ένα καινούργιο κεφάλαιο της ζωής της.

«Το πρελούδιο της ομορφιάς» το μυθιστόρημα της Πόπης Γιαννάκου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη