Το SONISPHERE απόψε στη Βουλγαρία!

21.06.2011
Το SONISPHERE φεστιβάλ επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με ένα μοναδικό line up! Το Racecourse στο Bankya, φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα του καλοκαιριού!

SONISPHERE FESTIVAL
ΣΟΦΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
IRON MAIDEN- SLIPKNOT- ALICE COOPER-MASTODON- APOCALYPTICA

Το SONISPHERE φεστιβάλ επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με ένα μοναδικό line up! Το Racecourse στο Bankya, φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα του καλοκαιριού!

IRON MAIDEN
Οι Iron Maiden αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες metal μπάντες. Ιδρύθηκε από τον μπασίστα Steve Harris στα μέσα της δεκαετίας '70. Με το "The Number Of The Beast» του 1982, εδραιώνονται και γίνονται από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα όλων των εποχών . Οι Iron Maiden τα επόμενα δέκα χρόνια πραγματοποιούν επτά νέα άλμπουμ και επτά παγκόσμιες περιοδείες! Η φιγούρα του Eddie ,μασκότ του συγκροτήματος, γίνεται η μασκότ μια ολόκληρης εποχής.
Η επιτυχία τους, βέβαια, συνεχίζεται στον 21ο αιώνα και μέχρι σήμερα το συγκρότημα έχει πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια δίσκους. Το 2010 και πάλι ήταν πραγματικά μια ιστορική στιγμή στην καριέρα των Iron Maiden. Με την κυκλοφορία του 15ου studio album τους. Το «The Final Frontier» ήταν το πιο επιτυχημένο album τους, σύμφωνα με τις στατιστικές. Το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο 1 σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο, από το Λίβανο, την Αραβία, την Ιαπωνία, την Ινδία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Λατινική Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την Ευρώπη. Το «The Final Frontier» έγινε ένας από τους δίσκους με τις καλύτερες πωλήσεις για το έτος που μας πέρασε σε παγκοσμία κλίμακα. Η παγκόσμια περιοδεία του δίσκου ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2010 με 25 σταθμούς στη Βόρεια Αμερική, και επιλεγμένα φεστιβάλτης Ευρώπης.

SLIPKNOT
Οι πρωτοπόροι της Nu Metal και κάτοχοι πολλών Grammy, δημιουργήθηκαν το 1995 και έχουν δώσει το δικό τους στίγμα στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Τα καθαρά φωνητικά του Corey Taylor καθώς και οι επιθετικοί στίχοι χαρακτηρίζουν τους Slipknot, δημιούργησαν σχολή και μια ολόκληρη κουλτούρα. Στο Sonisphere στη Βουλγαρία θα είναι μία από τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας, μετά την τραγική απώλεια του μπασίστα Paul Gray.

ALICE COOPER
Έχει μεγάλη ευθύνη για την διαμόρφωση του ήχου και της εικόνας του heavy metal! Είναι ένας θρύλος, ο νονός του θεατρικού ροκ! Με επιτυχίες όπως το "Schools Out", "Poison" και "Hey Stoopid», καθώς και ένα πλήρες "σκηνικό" έρχεται να μας σοκάρει και να μας φορτίσει με πολύ ενέργεια! Προκλητικός, ακούραστος και μια από τις μεγαλύτερες rock h roll φυσιογνωμίες!

MASTODON
Οι Mastodon είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και σημαντικά νέα συγκροτήματα της λεγόμενης νέας αμερικανικής heavy metal. Από την Ατλάντα, της Γεωργία, ιδρύθηκαν το 1999, το συγκρότημα αποτελείται από τον μπασίστα / τραγουδιστή Troy Sanders, τον κιθαρίστα / τραγουδιστής Brent Hinds, τον κιθαρίστα Bill Kelliher και τον ντράμερ Brann Dailor. Το 2007 η μπάντα ήταν υποψήφια για Grammy. Αγαπημένοι του ελληνικού κοινού με 4 δίσκους στο ενεργητικό τους τον καινούριο δίσκο να παρουσιάζεται στο Sonishere! Be there!!

APOCALYPTICA
H σταδιοδρομία τους ξεκίνησε το 1996 με το άλμπουμ που περιείχε διασκευές για 4 τσέλα των τραγουδιών των Metallica. Οι Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen, Perttu Kivilaakso και ο drummer Mikko Siren έχουν εκδώσει 6 άλμπουμ και είναι δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Οι δύο τελευταίοι δίσκοι τους βρέθηκαν στο Top 10 των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Το «worlds collide» έγινε το πρώτο άλμπουμ της μπάντας, το οποίο άρχισε να σκαρφαλώνει στα charts των ΗΠΑ, ενώ είναι ήδη χρυσό και πλατινένιο σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης. Και τώρα έρχονται με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ, το έβδομο – 7th Symphony!