Η Florence Nau στο Sofitel Athens Airport

08.09.2003
H Art Gallery του Sofitel Athens Airport άνοιξε για 3η φορά της πόρτες της στο κοινό, φιλοξενώντας έργα της Γαλλίδας ζωγράφου Florence Nau, η οποία τα τελευταία 10 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Πρόκειται για 38 πίνακες ιδιαίτερης αισθητικής όπου η καλλιτέχνις αποτυπώνει τη μεγάλη αγάπη της για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, τη φύση και τον άνθρωπο.
&00 H Art Gallery του Sofitel Athens Airport άνοιξε για 3η φορά της πόρτες της στο κοινό, φιλοξενώντας έργα της Γαλλίδας ζωγράφου Florence Nau, η οποία τα τελευταία 10 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Πρόκειται για 38 πίνακες ιδιαίτερης αισθητικής όπου η καλλιτέχνις αποτυπώνει τη μεγάλη αγάπη της για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, τη φύση και τον άνθρωπο.
Η έκθεση της Florence Nau (ή Lea, όπως συνήθιζε παλαιότερα να υπογράφει τα έργα της) έχει τίτλο: "Ελαιας Ελασσον Ελεος" και τα εγκαίνιά της πραγματοποιούνται στις 18 Σεπτεμβρίου 2003.

Η ζωγράφος αντλεί την έμπνευσή της από τις ομορφιές της πατρίδας μας και χρησιμοποιεί τους κορμούς των ελαιοδέντρων για να εναποθέσει μέσα τους τα ανθρώπινα πάθη. Όπως λέει η ίδια, "η Ελλάδα είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης: Οι κορμοί των δέντρων, γίνονται ζωντανά σώματα, και κρατάνε μέσα τους τη ζωή μας. Είναι βιβλία όπου η φαντασία του καθενός μπορεί να γράψει τη δική του ιστορία".

Η Florence Nau έχει στο ενεργητικό της επτά προσωπικές εκθέσεις, εκ των οποίων οι πέντε παρουσιάστηκαν στην Αθήνα, ενώ τον Μάιο 2000 παρουσίασε τα έργα της στο Σύγχρονο Μουσείο του Altkyrch (Γαλλία) και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Αθηναίων. Εργα της ζωγράφου κοσμούν ήδη το εστιατόριο "Μεσογαία" στοSofitel Athens Airport.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου 2003.
Ώρες επίσκεψης: από Δευτέρα έως και Κυριακή, όλο το 24ωρο.