Ο Φούρνος εκπέμπει SOS για το περιβάλλον!

25.07.2008
Ο Φούρνος και η δημιουργική του ομάδα εντοπίζοντας τα σημεία των καιρών και επιδιώκοντας να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού, όπως και στο παρελθόν έχει κάνει (24ώρο αφιερωμένο στην ημέρα κατά του Aids (1995), Μαραθώνιος 35ωρων εκδηλώσεων (2002), Φεστιβάλ για το Ψέμα (2005) Project Ευτυχισμένο το 2008) διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για το περιβάλλον και καλεί κοινό και δημιουργούς σε ένα κύκλο εκδηλώσεων αφύπνισης δράσης και θεάματος.

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σειρά εκδηλώσεων για το περιβάλλον διοργανώνει ο Φούρνος και η δημιουργική του ομάδα καλώντας το κοινό σε ένα κύκλο εκδηλώσεων αφύπνισης δράσης και θεάματος.

Η έννοια του περιβάλλοντος δεν θα πρέπει να καλύπτει μόνο μια γεωγραφική περιοχή αλλά ένα βιολογικό κύκλο. Ο κύκλος αυτός, κυρίως λόγω της επίδρασης του ανθρώπου, ξεκινά από το σύνολο των πραγμάτων που παράγει η φύση, από το σύνολο των πραγμάτων που κατασκευάζει ο άνθρωπος, περιλαμβάνει επίσης τις σκέψεις και τις αποφάσεις των ανθρώπων για το περιβάλλον, τους τρόπους επικοινωνίας, την οργάνωση των δράσεων τους και καταλήγει στην καθημερινή ζωή.

Πέρα από την καταστροφή του περιβάλλοντος όπως την γνωρίζουμε με την υπερθέρμανση, λειψυδρία, λιώσιμο των πάγων, πυρκαγιές, βλάβη στο περιβάλλον επιφέρει η απομόνωση των ανθρώπων μέσα στο τεχνητό τους περιβάλλον (πολυκατοικία), η έλλειψη δημιουργίας νέων πολιτισμικών διαδικασιών που θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, προστασίας και συμβίωσης .

Με αυτές τις σκέψεις η Ομάδα του Φούρνου διοργανώνει Φεστιβάλ- Δράση με γενικό τίτλο «Το Περιβάλλον ξεκινά μέσα από μένα» από 1-19 Οκτωβρίου 2008 και καλεί τους δημιουργούς που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Δράσεις που μπορούν να υποβληθούν Θέατρο, χορός, Performance , μουσική, Βίντεο Καταγραφές από κινητό Δράσεις και έργα στο διαδίκτυο

Μέγιστη διάρκεια των παραστατικών έργων 30’
Λέξεις κλειδιά : Οικολογία των μέσων, Φυσικό περιβάλλον, Αστικό Περιβάλλον, Ηχητικό Περιβάλλον, Εικονικό Περιβάλλον, Επικοινωνιακό περιβάλλον.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στα :
210.6460748 , [email protected], [email protected]
www.fournos-culture.gr

Γεωργία Οικονόμου