Στο Ωδείο Αθηνών προσωρινά το ΕΜΣΤ

04.07.2008
Καλύτερες ημέρες έρχονται για το πολύπαθο και άστεγο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Τον Σεπτέμβριο θα εγκατασταθεί για τα επόμενα δύο χρόνια στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του πρώην εργοστασίου Φιξ, που θα αποτελέσει τη μόνιμη στέγη του.

Καλύτερες ημέρες - όπως όλα δείχνουν- έρχονται για το πολύπαθο και άστεγο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Τον Σεπτέμβριο θα εγκατασταθεί για τα επόμενα δύο χρόνια στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του πρώην εργοστασίου Φιξ, που θα αποτελέσει τη μόνιμη στέγη του.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων εμβαδού περίπου 2.000τ.μ στο κτίριο του Ωδείου, έργο του αρχιτέκτονα Ι.Δεσποτόπουλου, στις οδούς Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19 και Ρηγίλλης γωνία.

Η προσωρινή εγκατάσταση του ΕΜΣΤ στο Ωδείο Αθηνών θα εγκαινιαστεί με τις προγραμματισμένες εκθέσεις David Claerbout και Ulrich Ruckriem, Σκιές της πέτρας καθώς και με επιλογή έργων των μόνιμων συλλογών του Μουσείου, στις 30 Σεπτεμβρίου 2008.