3 λόγοι να βγεις απ το σπίτι

30.06.2008
Ήρθε η στιγμή να ζήσεις την απόλυτη κατάδυση στον κόσμο της διασκέδασης. Αυτό είναι το μεγάλο προσόν του Diver, ενός μαγαζιού που ξέρει να συνδυάζει μοναδικά τις απολαύσεις μίας βαυαρικής μπιραρίας και τη χλιδή ενός κεντροευρωπαϊκού σαλέ.

DΙVΕR
Ήρθε η στιγμή να ζήσεις την απόλυτη κατάδυση στον κόσμο της διασκέδασης. Αυτό είναι το μεγάλο προσόν του Diver, ενός μαγαζιού που ξέρει να συνδυάζει μοναδικά τις απολαύσεις μίας βαυαρικής μπιραρίας και τη χλιδή ενός κεντροευρωπαϊκού σαλέ. Μετρώντας 11 χρόνια ζωής, το Diver διαθέτει περισσότερες από 100 ετικέτες μπίρας, ενώ το μενού του μπορεί να τρελάνει και τον πλέον απαιτητικό πελάτη. Οι ατελείωτες ποικιλίες αλλαντικών, τα εκπληκτικά λουκάνικα και τα τυριά του, θα σε κάνουν να μη θέλεις να σηκωθείς από τη θέση σου, ενώ προσφέρει λύση και για τους όχι ιδιαίτερα φαν του κρέατος. Αρκεί να επιλέξεις ένα από τα πολλά πιάτα με θαλασσινά που διαθέτει, ώστε να συνοδεύσεις την μπίρα σου. Για το τέλος παράγγειλε οπωσδήποτε γλυκό Strudel (είναι γερμανική μηλόπιτα) και ολοκλήρωσε την απόλαυση με ένα αυθεντικό πούρο Κούβας που υπάρχει στο Diver.

Διεύθυνση: Δαβάκη 65, Πλ. Δαβάκη, Καλλιθέα, τηλ.: 210-9530040

ΟCΤΟΒΕRFΕSΤ
Ποιος είπε ότι θα πρέπει να ταξιδέψεις μέχρι τη Γερμανία για να ζήσεις από κοντά τη μαγεία του μεγαλύτερου διαγωνισμού μπίρας στο Oktoberfest; Πλέον αρκεί να πεταχτείς μέχρι την Αγία Παρασκευή και να αφεθείς στις περιποιήσεις του Octoberfest το μαγαζί όπου κάθε μέρα είναι ένας πραγματικός διαγωνισμός μπίρας. Στην κάβα του θα βρεις 100 και πλέον ετικέτες μπίρας από κάθε γωνία του πλανήτη, κόκκινες, ξανθιές και μαύρες. Αλλά δεν είναι μόνο ο ζύθος που θα σε μαγέψει στο Octoberfest, καθώς το μενού του είναι ένα από τα πλέον δυνατά. Δοκίμασε τις χορταστικές ποικιλίες κρεάτων, την ποικιλία από λουκάνικα με ξινολάχανο και πατατοσαλάτα και τις χωριάτικες πατάτες με τις διάφορες σως να δίνουν και διαφορετική γεύση. Και μην ξεχάσεις φεύγοντας να αγοράσεις ένα original βαυαρικό ποτήρι μπίρας, για να θυμάσαι τις στιγμές που έζησες εδώ.

Διεύθυνση: Αγ. Ιωάννου 82, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210-6082999

RΟCΚWΟΟD
Μπορεί οι περισσότεροι, τώρα που πιάνουν οι ζέστες, να προτιμούν open places και θάλασσα για τη διασκέδασή τους, ωστόσο αυτοί που θέλουν σωστό φαγητό και δροσερές μπίρες, είναι πιστοί οπαδοί της πέτρας και του ξύλου. Και αυτά δεν θα τα βρεις πουθενά αλλού καλύτερα, πέρα από το Rockwood, ένα μαγαζί που ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία και το στιλ made in USA. Από το στήσιμό του, μέχρι το μενού και τις μουσικές, όλα σε κάνουν να νομίζεις ότι έχεις περάσει στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Στο μενού του κυριαρχούν τα τεράστια burgers, τα οποία συνοδεύονται από λίτρα μπίρας. Τόσο σε ένα από τα ξύλινα αλά saloon τραπέζια του, όσο και στη μεγάλη μπάρα του, για πιο παρεϊστικη κατάσταση. Και αν είσαι τυχερός δεν αποκλείεται να πετύχεις κάποιο από τα πολλά live του.

Διεύθυνση: Βασ. Ηρακλείου 2, Μουσείο, Αθήνα, τηλ.: 210-8230337