Greece in Britain 2003!

19.03.2003
Πολύπλευρο πρόγραμμα εκδηλώσεων στη Μ. Βρετανία από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Λονδίνο καθώς για έκτη χρονιά συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά εκδηλώσεών του με τίτλο Greece in Britain 2003, αφιερωμένη στην Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πολύπλευρο πρόγραμμα εκδηλώσεων στη Μ. Βρετανία από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Λονδίνο καθώς για έκτη χρονιά συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά εκδηλώσεών του με τίτλο Greece in Britain 2003, αφιερωμένη στην Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πλούσια και πολύπλευρη δραστηριότητα αναπτύσσει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Λονδίνου τη φετινή άνοιξη στην Μεγάλη Βρετανία, συνεχίζοντας για έκτη κατά σειρά χρονιά την επιτυχημένη σειρά εκδηλώσεων με γενικό τίτλο Greece in Britain, που φέτος είναι αφιερωμένη στην Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το ρυθμό δίνουν οι Κ.Βήτα, Μίκρο και Mode Plagal με τις συναυλίες τους σε χώρους νεολαίας και κλάμπ, πέντε σύγχρονοι συνθέτες μας παρουσιάζονται από το διεθνούς φήμης Composers' Ensemble, οι φίλοι του βιβλίου συναντώνται στο ετήσιο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Έσσεξ, τέσσερις νέοι Έλληνες συγγραφείς τα λένε στην Οξφόρδη, ενώ στη μεγάλη οθόνη κυριαρχεί η ελληνική λογοτεχνία σε κινηματογραφική μεταφορά, καθώς και ένα πανόραμα του ελληνικού κινηματογράφου στις πρωτεύουσες της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ουαλλίας.
Το κοινό της όπερας συναντά ανερχόμενα ελληνικά αστέρια του χώρου, ο βραβευμένος σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο φημισμένο South Bank Centre και η Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων μετακομίζει στο Λονδίνο, με τη συνοδεία επτά Ελλήνων χαρακτών.

Μουσική :
- Συναυλίες Έλενας Κόκκα (21/3), Κ. Βήτα (22/3), Μίκρο (10,11&12/4), Mode Plagal (6 & 8/6, 26/7) και Δημήτρη Βασιλάκη (16/6).
- Συναυλία με έργα Αντωνίου, Κούκου, Κουμεντάκη, Κουρουπού και Ταίηλορ από το Composers' Ensemble (4/4).

Όπερα: - Συναυλία Μαρίτας Παπαρίζου, Βασιλικής Καραγιάννη, Αγγέλικας Τουσμάνωφ, Πολ Ζαχαριάδη, Αντώνη Κορωναίου και Γιάννη Γιαννίση με την ορχήστρα Philharmonia Opera (9/6).

Σινεμά:
- Η ελληνική λογοτεχνία στον κινηματογράφο (14,15,16/3 Λονδίνο - 4, 5& 6/4 Κάρντιφ)
- Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου (Απρίλιος - Μάιος σε Λονδίνο, Εδιμβούργο και Κάρντιφ).

Θέατρο:
- Νέα παραγωγή του "Αγαμέμνονα" από τον αγγλικό θίασο Actors of Dionysus (2 - 19/4).

Λογοτεχνία :
- Φεστιβάλ Βιβλίου στο Έσσεξ (20/3)
- Έλληνες συγγραφείς στην Οξφόρδη (22/5)

Εκθέσεις:
- Τρεις εκθέσεις αρχιτεκτονικής με θέμα την Αθήνα εν όψει του 2004 στη Βασιλική Ένωση Αρχιτεκτόνων Βρετανίας (22/4 - 24/5) και
- Επτά Έλληνες χαράκτες παρουσιάζουν έργα τους στη Βασιλική Εταιρεία Χαρακτικής (30/4 - 24/5).