Η "Πόλη της Τέχνης" ανοίγει τις πύλες της!

18.03.2003
Το Art City, στο 38ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών -Λαμίας, άνοιξε τις πύλες του! Με ελεύθερη είσοδο και με στόχο να παρουσιάσει και να προσφέρει προς αγορά έργα και αντικείμενα τέχνης από κάθε εποχή, το Art City αποκαλύπτει στους φιλότεχνους δημιουργίες κλεισμένες μέχρι σήμερα στις προθήκες ιδιωτικών συλλογών και τους δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουν αριστουργήματα σε προσιτές και έγκυρες τιμές.
Το Art City, στο 38ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών -Λαμίας, ο πολυχώρος αυτός της τέχνης, εμπνευσμένος και υλοποιημένος από τους συλλέκτες και λάτρεις των εικαστικών τεχνών, Σταύρου και Τέτης Μιχαλαριά, άνοιξε τις πύλες του στο κοινό στις 15 Μαρτίου 2003, με μια λαμπρή τελετή, όπου παρεβρέθησαν πολλές προσωπικότητες από τους χώρους των τεχνών, των γραμμάτων, του πολιτισμού, αλλά και της πολιτικής. (φωτο)
Ο Σταύρος Μιχαλαριάς, που ονειρεύτηκε, σχεδίασε, χρηματοδότησε και ολοκλήρωσε αυτήν την πολιτεία της τέχνης, μοναδική στην Ελλάδα και από τις λίγες σε όλη την Ευρώπη, χαρακτηρίζει το δημιούργημά του "πόλη του φανταστικού και του αληθινού".

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και με στόχο να παρουσιάσει και να προσφέρει προς αγορά έργα και αντικείμενα τέχνης από κάθε εποχή, το Art City αποκαλύπτει στους φιλότεχνους καλλιτεχνικές δημιουργίες κλεισμένες μέχρι σήμερα στις προθήκες ιδιωτικών συλλογών και δίνει σε όλους την ευκαιρία να ενημερωθούν για πολλές από τις πιο σημαντικές περιόδους στην παγκόσμια ιστορία της τέχνης και φυσικά να αποκτήσουν αριστουργήματα σε προσιτές και έγκυρες τιμές.
Σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά, αλλά και να επενδύσουν σε πίνακες, γλυπτά, βυζαντινές εικόνες, αρχαία αντικείμενα, χαλιά και έπιπλα από όλο τον κόσμο, έργα σύγχρονης τέχνης ελλήνων και ξένων δημουργών, καταξιωμένων ή πρωτοεμφανιζόμενων.

Στο Art City μπορεί κανείς να ξεναγηθεί σε περιοδικές εκθέσεις που στεγάζονται στο ειδικά διαμορφωμένο αίθριο. Με την έναρξη της λειτουργίας του χώρου, προγραμματίστηκε και φιλοξενείται έκθεση γλυπτικής του Θόδωρου Παπαγιάννη.
Ο επισκέπτης μπορεί ακόμα να αγοράσει κάθε είδους μικροαντικείμενα τέχνης, χαρακτικά, αφίσες, εκμαγεία και κοσμήματα με την υπογραφή των εργαστηρίων Μιχαλαριά και την εγγύηση αυθεντικότητας από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, να περιδιαβεί τα εργαστήρια συντήρησης, παραδοσιακής χαρακτικής και χειροποίητης κορνίζας που στεγάζονται στον ίδιο χώρο, ή απλώς να γευθεί εδέσματα και απεριτίφ στο cafe-bar του Art City. Yπάρχουν επίσης ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την απασχόληση των παιδιών, αλλά και μεγάλο πάρκιγκ επισκεπτών.

Το Art City, στο 38ο χιλιόμετρο της εθικής οδού Αθηνών -Λαμίας, είναι ανοικτό τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 π.μ. ως τις 6 μ.μ., εκτός Δευτέρας.