Οι "Σιδεράδες" στη Σταυρούπολη

17.03.2003
Το έργο του Σέρβου συγγραφέα Μίλος Νίκολιτς «Οι Σιδεράδες» παρουσιάζουν από τις 19 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης η "Εταιρία Θεάτρου Commedia" και το "Θέατρο της Σιωπής", σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.
Το έργο του Σέρβου συγγραφέα Μίλος Νίκολιτς "Οι Σιδεράδες" παρουσιάζουν από τις 19 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης η "Εταιρία Θεάτρου Commedia" και το "Θέατρο της Σιωπής", σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.

Ο Δημήτρης Πιατάς, ο Χρήστος Βαλαβανίδης και η Νένα Μεντή, ενώνουν τις δυνάμεις τους σ' έναν ύμνο στην ανθρώπινη φύση, ενάντια στον εθνικισμό, την αγριότητα του πολέμου και τις συμβάσεις της καθημερινότητας, σε μια κωμωδία παιγμένη αριστοτεχνικά με μία χορδή βιολιού πάνω στο μέταλλο του αμονιού, για τη συναυλία του κόσμου.
Οι τρεις σιδεράδες, ένας Ρώσος, ένας Σέρβος, ένας Γερμανός και η γυναίκα του, προσπαθώντας να καταλάβουν ποιανού είναι το παιδί του άλλου δημιουργούν κωμικές καταστάσεις σκορπώντας γέλιο, αλλά επίσης συγκίνηση και στοχασμό.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Χρήστου Γκούβη και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι του Τάσου Ζωγράφου, οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου και η μουσική του Νίκου Τουλιάτου.