Η απόλυτη μπαλαρίνα στο Μέγαρο!

23.06.2008
Σε τρεις μοναδικές βραδιές η ... απόλυτη μπαλαρίνα Svetlana Zakharova (prima ballarina assoluta), η καλύτερη ίσως σήμερα χορεύτρια στον κόσμο, μαζί με άλλα οκτώ διάσημα υπέρλαμπρα αστέρια του Ρωσικού Μπαλέτου θα δώσουν ηχηρό «παρών» σε ένα μοναδικό λαμπρό Gala «Svetlana Zakharova & Friends Gala» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου.
Tι: Svetlana Zakharova & Friends Gala
Που: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Πότε: Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου
ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 20:30
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ - ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
ΕΛΒΑ: Τηλ. 210 6728080
www.elvaevents.gr
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (από 22 Αυγούστου)
Ταμεία Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Τηλ. 210 7282333

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Διακεκριμένη Ζώνη: €120
Α’ Ζώνη: €85
Β’ Ζώνη: €68
Γ’ Ζώνη: €50
Φοιτητικό: €35

Σε τρεις μοναδικές βραδιές η ... απόλυτη μπαλαρίνα Svetlana Zakharova (prima ballarina assoluta), η καλύτερη ίσως σήμερα χορεύτρια στον κόσμο, μαζί με άλλα οκτώ διάσημα υπέρλαμπρα αστέρια του Ρωσικού Μπαλέτου θα δώσουν ηχηρό «παρών» σε ένα μοναδικό λαμπρό Gala «Svetlana Zakharova & Friends Gala» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου.

Το μεγάλο ταλέντο και η δεξιοτεχνία της Svetlana Zakharova συναντιέται στο gala αυτό που φέρει το όνομα της με τη ζωντάνια της N. Kaptsova, το λυρισμό της N. Kobachizde, τη φρεσκάδα της A. Nikulina, τη χορευτική δεξιότητα του A. Uvarov, το σφρίγος του D. Matvienko, την ευελιξία του A. Merkur’ev, το ρομαντισμό του A. Spilevskij και τέλος με το νεαρό βιρτουόζο I. Vasil’ev, που σύμφωνα με τον Αγγλικό Τύπο έχει χαρακτηρισθεί ο νέος Μ. Μπαρίσνικοφ.

Το πρόγραμμα είναι επιμελώς φροντισμένο: Τα pas de deux από το ρομαντικό ρεπερτόριο («Ζιζέλ»), το κλασικό του μάγιστρου Πετιπά («Κουρσάρος», «Δον Κιχώτης» - εδώ η Ζαχάροβα με τον Ματβιένκο), στο παραλλαγμένο του Πετιπά από τον Γκριγκορόβιτς («Ραϋμόντα»), και στο δικό του νεοκλασικό «Σπάρτακο».

Η SVETLANA ZAKHAROVA που σύμφωνα με το περιοδικό NEWSWEEK αποτελεί το μήλο της έριδος, αφού τα μεγαλύτερα μπαλέτα του κόσμου ανταγωνίζονται ποιο θα την καλέσει πρώτο από το 2000, συνεργάζεται με το New York City Ballet, το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας, το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης, το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, το Νέο Εθνικό Θέατρο του Τόκιο, το Θέατρο San Carlo της Νάπολης, το American Ballet Theatre, το Μπαλέτο του Αμβούργου, το Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου.

Τέλος έχει κερδίσει πολλά και σημαντικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις όπως: 1995 το 2ο βραβείο για Νέους Χορευτές της Ακαδημίας Vaganova, 1997 το "Baltica", 1998 το "Golden Sophit", 1999 και 2000 το "Golden Mask", ως η καλύτερη χορεύτρια της χρονιάς από το περιοδικό "Danza & Danza", 2001 το "People of our City" ειδικό βραβείο της πόλης της Αγ. Πετρούπολης, 2005 το "Benois de la danse" και τον τίτλο «Εξέχουσα Καλλιτέχνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας», 2006 το βραβείο "The soul of Dance" και "Queen of the Dance" του περιοδικού "Ballet", 2008 χρίζεται "Etoile" του Θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου

Η Svetlana Zakharova φέρει τον τίτλο "Honored Artist of Russia" από τον Ιούνιο του 2005, τίτλος ο οποίος απονέμεται σε πολύ σπουδαίους και καταξιωμένους καλλιτέχνες της Ρωσίας.

Εκτός των πολλών ειδικών βραβείων χορού και διακρίσεων που έχει πάρει η Svetlana Zakharova πολύ πρόσφατα τιμήθηκε από τον Πρόεδρο Πούτιν με το βραβείο του Καλλιτέχνη του Λαού της Ρωσίας, το οποίο απονέμεται σε καλλιτέχνες μετά από πολύ γόνιμη παρουσία στο χώρο της Τέχνης.

Στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές της Ρωσίας εξελέγη μέλος του Ρωσικού Κοινοβουλίου.
Τέλος, προ μηνός ανακηρύχθηκε πρώτη χορεύτρια (Αστέρι) του μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου μετά την αποχώρηση της Alexandra Ferri.
Ο τίτλος αυτός για πρώτη φορά απονέμεται σε ξένη Χορεύτρια.

Συμμετέχουν:
Nina Kaptsova
Nelli Kobachidze
Denis Matvienko
Andrej Merkur’ev
Anna Nikulina
Artem Spilevskij
Andrej Uvarov
Ivan Vasil’ev

Πρόγραμμα:
Corsaire (Moυσική A. Adam, C. Pugni - Χορογραφία M. Petipa)
Giselle (Moυσική A. Adam - Χορογραφία J. Coralli, J. Perrot, M. Petipa)
Don Quixote (Moυσική L. Minkus - Χορογραφία M. Petipa)
Raimonda (Moυσική A. Glazunov - Χορογραφία J. Grigorovich)
Spartacus (Moυσική A. Κhachaturian - Χορογραφία J. Grigorovich)
Tristan & Izolde (Moυσική R. Wagner - Χορογραφία K. Pastor)
Frammenti (Moυσική A. Piazzolla - Χορογραφία V. Vasil’ev)
Magrittomania (Μουσική Y. Krasavin - L.V. Beethoven - Χορογραφία J.Possokhov)
Revelation (Moυσική J. William - Χορογραφία M. Hiroyama)
Crazy (Moυσική A. Piazzolla - Χορογραφία S. Bondur)
Black (Moυσική R. Aubry - Χορογραφία F. Ventriglia)
Voice (Moυσική G. Verdi - Χορογραφία K. Pastor)