Κβετς στο Θεατρο Εμπρός

11.03.2003
Η Νοητή Γραμμή και η Ομάδα Θεάτρου ΗΕΑRT σε συνεργασία με την Εταιρία Θεάτρου Εμπρός παρουσιάζουν το έργο του Steven Berkoff ΚΒΕΤΣ στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδη 2) από τις 5 Μαρτίου έως τις 23 Απριλίου 2003.
Η Νοητή Γραμμή και η Ομάδα Θεάτρου ΗΕΑRT σε συνεργασία με την Εταιρία Θεάτρου Εμπρός παρουσιάζουν το έργο του Steven Berkoff ΚΒΕΤΣ στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδη 2) από τις 5 Μαρτίου έως τις 23 Απριλίου 2003.
Το ΚΒΕΤΣ είναι μια μαύρη κωμωδία - μια μελέτη των επιπτώσεων του άγχους πάνω στη ζωή μας, μια μελέτη πάνω στην αγωνία που μας κρατάει ξύπνιους τα βράδια. Είναι ο δαίμονας που διψά να γευτεί το αίμα μας και να ρουφήξει την αυτοπεποίθησή μας. Είμαστε περικυκλωμένοι από μία στρατιά προβλημάτων, που συνήθως δεν περιμένουν στην ουρά να λυθούν, αλλά, ανά πάσα στιγμή, είναι έτοιμα να βγουν από τη γραμμή και να ουρλιάξουν για να τραβήξουν την προσοχή μας και να μας κάνουν κβετς ή να μας στείλουν κβετς μέχρι να τους δώσουμε σημασία, άσχετα αν έχουμε μόλις καταστρέψει αυτό που κάναμε εκείνη τη στιγμή. Είναι τα παραμελημένα παιδιά που γεννήθηκαν από ένα μακρινό άγχος. Μπορεί να θέλουμε να εξαφανιστούν και να τους φωνάζουμε, να τα εκμυστηρευόμαστε στους ψυχαναλυτές ή να τα πνίγουμε στη γέννα με φάρμακα, αλλά αυτά πάντα επιστρέφουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Πόσο συχνά, όταν μιλάμε, δεν κάνουμε συγχρόνως έναν εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό μας, άλλοτε για να μας καθοδηγήσει κι άλλοτε για να μας προστατέψει; Μερικές φορές όμως ο διάλογος αυτός, στο βάθος του μυαλού μας, είναι πιο αληθινός απ' αυτόν που αρθρώνουμε. Μακάρι να μπορούσαμε πάντα να ξεστομίζουμε τις κρυμμένες αυτές σκέψεις - πόσο πιο αληθινή θα ήταν η επικοινωνία μας! Μοιάζουμε με παγόβουνα που μετακινούνται αργά μέσα στη ζωή και που σπάνια, αν όχι ποτέ, δεν φανερώνουν τί υπάρχει από κάτω.

H ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, σε συνεργασία με την Ομάδα Θεάτρου HEART, ξεκίνησε την πορεία της το 1999 με τα έργα: Η Μεγάλη της Ευκαιρία του Alan Bennett και το Κήρυγμα του David Mamet, σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη, στο θέατρο "Τεχνοχώρος Υπό Σκιάν" (Μάϊος 1999).
Ακολούθησε η θεατρική παράσταση Do you love me?, βασισμένη στη ζωή και τα έργα του ψυχίατρου R. D. Laing (σκηνοθ. Ό. Ποζέλη), αρχικά στον Άδειο Χώρο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου (Ιούνιος 2001) και κατόπιν στο Θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2001) και στο Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου της Τρίπολης (Ιούλιος 2002).
Το Do you love me? ήταν υποψήφιο για δύο βραβεία του περιοδικού "ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ", ενώ για το ίδιο έργο η Όλγα Ποζέλη ήταν υποψήφια για το βραβείο Νέου Δημιουργού της Ένωσης Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.


Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου - Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Όλγα Ποζέλη
Σκηνικά: Κωστής Δάβαρης
Κοστούμια: Μαρία Κονομή
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική Επιμέλεια: Ελευθερία Εμμανουήλ
Κατασκευή Κούκλας: Μάνος Ποντικάκης
Βοηθός Παραγωγής: Ευτέρπη Μάμμα
Γραφίστες: Ελένη Ματζώρου, Άννα Λέκκα
Παίζουν (αλφαβητικά): Πέτρος Αλατζάς, Κώστας Αποστολάκης, Αννέτα Κορτσαρίδου, Βαγγέλης Λιοδάκης, Αλεξία Μπουλούκου

Κάθε: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00 μ.μ. Κυριακή 20:00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 16 Ευρώ 12 Ευρώ Φοιτητικό