Ο Γιώργος "Dr Jekyll και Mr Hyde" Κιμούλης στο θέατρο Βέμπο!

07.03.2003
Το διάσημο μιούζικαλ των Leslie Bricusse και Frank Wildhorn, "Dr Jekyll και Mr Hyde" παρουσιάζεται στο θέατρο "Βέμπο" σε απόδοση και σκηνθεσία Γιώργου Κιμούλη και με ένα πολυάριθμο καστ ηθοποιών και μουσικών επί σκηνής.
Το διάσημο μιούζικαλ των Leslie Bricusse και Frank Wildhorn, "Dr Jekyll και Mr Hyde" παρουσιάζεται στο θέατρο "Βέμπο" σε απόδοση και σκηνθεσία Γιώργου Κιμούλη και με ένα πολυάριθμο καστ ηθοποιών επί σκηνής.

Την αρχική ιστορία συνέλαβε και συνέγραψε ο Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον στα 1885, κατά τη διάρκεια μιας αρρώστιας. Η ιδέα του διχασμένου ήρωα προέκυψε από έναν εφιάλτη και η πρώτη εκδοχή του Dr Jekyll και Mr Hyde ήταν απλά μια εκλεπτυσμένη ιστορία τρόμου με κάποιες αλληγορικές έννοιες και έναν προβληματισμό γύρω από την ανδρική φύση. Αμέσως μετά τη δημοσίευσή του, το έργο αναγνωρίστηκε από τον Τύπο και τους κριτικούς της λογοτεχνίας ως πολύ ιδιαίτερη σύλληψη. Στόχος του Στίβενσον ήταν να περιγράψει την υποκρισία του μεσοαστικού κόσμου των δυνατών ανδρών της εποχής του , τον οποίο χαρακτήριζε από την επιφάνεια, την εμφάνιση και όχι την ουσία. Απώτερος σκοπός του να αναδείξει αυτή τη διάσταση και να αναλύσει την έμφυτη κακία που παρατηρούσε στην κοινωνία.

Σημαντική είναι η διαφορά ανάμεσα στο βιβλίο και το μετέπειτα σενάριο. Από την πρώτη κιόλας διασκευή του το 1920 έως και τις πιο σύγχρονες, προστέθηκαν γυναικείοι χαρακτήρες, οι οποίοι, σύμφωνα με μια εκδοχή εξυπηρετούσαν τη διάλυση κάποιας υπόνοιας για ομουφλοφιλικές τάσεις του ήρωα.
Το έργο έχει πολλάκις μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, ενώ το 1992 έγινε μιούζικαλ και ανέβηκε στο Μπρόντγουαιη με εξαιρετική επιτυχία. Αυτήν τη μουσικο-χορευτική εκδοχή του κλασικού ήρωα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ελληνικό κοινό στο θέατρο Βέμπο.

Οι συντελεστές::
Απόδοση-Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Μουσική διεύθυνση:Yuri Stoupel
Χορογραφίες: Daniel Lommel
Φωτισμοί: Nick Richings
Στίχοι τραγουδιών: Γιάννης Καλατζόπουλος
Διδασκαλία Χορωδίας: Νίκος Βασιλείου
Διδασκαλία τραγουδιών: Ευγενία Καρλαύτη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κατριβέ

Παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν οι: Γιώργος Κιμούλης, Κώστας Αθανασόπουλος, Γιώργος Γεωγλερής, Γιάννης Καλατζόπουλος, Γιάννης Σαμσιάρης, Χάρης Εμμανουήλ, Νίκη Παλληκαράκη, Γιώργος Χαλεπλής, Δήμητρα Σιγάλα, Γιώργος Χαδίνης, Φώτης Αρμένης, Δημήτρης Μαύρος, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Τζούλη Σούμα, Θανάσης Αλευράς, Έφη Λογγίνου, Γεωργία Γεοργόνη, Μαριάννα Λουκάκη, Στέλιος Ξανθουδάκης, Ιφιγένεια Βογιατζάκη, Μαρία Συκιανάκη, Κυριακή Ρωμανού, Γεωργία Γεωργαντοπούλου, Γιώργος Ψυχογιός.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη ως Κυριακή 21.15 μ.μ., Σάββατο (λαϊκή) και Κυριακή στις 18.15 μ.μ.
Tιμές εισιτηρίων: ΕΥΡΩ 23, 21, 19 (λαϊκή), 17 (φοιτητικό).