Ενα Τρίτο... Θεατρικό Στεφάνι!

06.03.2003
Μία γυναίκα που επιβίωσε στο χρόνο και αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο, τη ζωή, τα βάσανα, τη μοίρα και τα συναισθήματά της...Αυτή είναι με λίγα λόγια η" θεατρική ιστορία" της ηθοποιού Μίνας Αδαμάκη που, μέσα από ένα μονόλογο, επιχειρεί φέτος να μεταφέρει στο θέατρο, την ιστορία της "Νίνας". Μίας γυναίκας που ωρίμασε μέσα στην ανατάραξη πολέμων και εμφυλίων.
Μία γυναίκα που επιβίωσε στο χρόνο και αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο, τη ζωή, τα βάσανα, τη μοίρα και τα συναισθήματά της...
Μία γυναίκα που μέσα από τους τρεις γάμους και τους τρεις άντρες της έζησε και γνώρισε την ευτυχία, την απόρριψη, τη μητρότητα. Τη δυστυχία, το θάνατο... Μία γυναίκα, μέσα από το γέλιο, το κλάμα, το λυγμό, αλλά και την αισιοδοξία της οποίας, "καθρεφτίζεται" όλη η ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Αυτή είναι με λίγα λόγια, η ιστορία της "Νίνας", αυτή είναι με λίγα λόγια η" θεατρική ιστορία" της ηθοποιού Μίνας Αδαμάκη που, μέσα από ένα μονόλογο, επιχειρεί φέτος να μεταφέρει στο θέατρο, την ιστορία της "Νίνας". Μίας γυναίκας που ωρίμασε μέσα στην ανατάραξη πολέμων και εμφυλίων. Της ηρωίδας από το μυθιστόρημα του Κώστα Τάχτση "Το Τρίτο Στεφάνι", το οποίο κέρδισε την αγάπη χιλιάδων αναγνωστών. Σαράντα ένα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση- σε πρώτη διασκευή για το θέατρο από τον ποιητή Θανάση Νιάρχο και τον σκηνοθέτη Νίκο Καραγεώργο- θα παρουσιάζεται από την Παρασκευή 21 Μαρτίου στο Σύγχρονο Θέατρο που είναι και ο τελικός προορισμός του, καθώς έχουν ήδη πραγματοποιηθεί παραστάσεις στο Βόλο και στη Θεσσαλονίκη κατακτώντας την αγάπη, το θερμό χειροκρότημα και τη συγκίνηση του κόσμου και των κριτικών.

Το πρόσωπο της "Νίνας" στο Τρίτο Στεφάνι" με την κυρίαρχη μορφή της φίλης της "Εκάβης" μοιάζει σαν μια θολή και αόρατη εικόνα, η οποία επιβίωσε στο χρόνο και διηγείται τη ζωή της μέσα στον ανήσυχο και αβέβαιο κόσμο που βίωσε στη διάρκεια του περασμένου αιώνα.
Ήχος και εικόνες που προβάλλονται σε βίντεο, φωτίζουν την σκέψη και αλλάζουν τον χρόνο. Συνδέουν συνειρμικά πρόσωπα και καταστάσεις και γεγονότα μέσα από ένα ποιητικά ιδωμένο σκηνικό που δημιούργησε ο ζωγράφος- σκηνογράφος της παράστασης Αλέκος Φασιανός.

Συντελεστές:
Διασκευή: Θανάσης Νιάρχος, Νίκος Καραγεώργος
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραγεώργος
Σκηνικά: Αλέκος Φασιανός
Κοστούμια: Εβελυν Σιούπη
Video- φωτογραφίες: Αλέξης Καμίτσος
Κινησιολογική επιμέλεια: Βάλια Παπαχρήστου
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Εκτελεστής σκηνογράφος: Ιωάννα Τουλούπη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηλίας Ποιμενίδης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Από την Παρασκευή 21 Μαρτίου και από Πέμπτη έως και Δευτέρα στις 21.30 για λίγες παραστάσεις!