Οι (δικοί μας) Vegas με τη Lady Gaga στο Las Vegas!

14.02.2011
Οι VEGAS σχηματίστηκαν το Μάιο του 2009.. Πότε, πώς και πού όμως συναντούν τη Lady GaGa?

Οι VEGAS σχηματίστηκαν το Μάιο του 2009 και είναι οι ZeRaw & Μελίνα Μακρή στα φωνητικά, και ο DJ Airth στα πικάπ... Οι τρεις τους, διαβάζουμε στο βιογραφικό τους, παρότι προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, έδειξαν ένα στιγμιαίο και αυθόρμητο "δέσιμο" καθώς τους ένωνε η κοινή αγάπη για τα ίδια μουσικά είδη (rock, jazz, soul, funk, hip hop, r’n’b), πράγμα το οποίο φαίνεται και στις μουσικές τους δημιουργίες.

Σήμερα όμως... πώς περνάνε στα 'μπουζούκια'? Για ποιους καλλιτέχνες άλλαξαν γνώμη? Πού κάνει καλό η κρίση? Και κυρίως, πότε, πώς και πού συναντούν τη Lady GaGa?
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη (thank you guys!) με αυθορμητισμό και ειλικρίνεια τα λένε όλα, -επιτρέψτε μου την έκφραση- χύμα και σταράτα!
Dear Vegas... χωρίς πολλά λόγια, we are mad about you ...και τους αλλους τους πονάει!!!
Μη σταματάτε!

E.Σ.

Vegas – Season 2: Εννέα (9) νέα hits μεταξύ των οποίων και η πρώτη international συνεργασία με τον Tomer G! Πρώτα από όλα μιλήστε μας γι αυτό το άλμπουμ σε γενικές γραμμές. Τι θα ακούσουμε? Είναι στο ύφος του προηγούμενου ή κρύβει κάποια μυστήρια 'στροφή' ?

M
: Έχει δημιουργηθεί με πολλή αγάπη και αφοσίωση καθώς και πολλή προσωπική εργασία και από τους τρεις μας ξεχωριστά. Το ύφος ακολουθεί τα πειραματικά μονοπάτια του πρώτου δισκου, μέσα όμως από μια περισσότερο επιλεκτική και ώριμη ματιά. Πλέον στρέφουμε το βλέμμα μας και προς το εξωτερικό με αγγλόφωνα κομμάτια.
Z: Ο νέος μας δίσκος είναι όπως και ο πρώτος στο ύφος του urban pop με τη μόνη διαφορά οτι σ'αυτόν πειραματιστήκαμε με αγγλόφωνα κομμάτια και έχουμε και κάποια στο ύφος της electronic dance σκηνής.
A: Κρύβει επίσης ένα κομμάτι έκπληξη μαζί με τους Playmen που θα μπει στην νέα κοπή του δίσκου!

Πρώτο single το Mad About You με τον Tomer G, ο οποίος μας μίλησε για σας με τα καλύτερα λόγια! Το κομμάτι θα κυκλοφορήσει σε Γαλλία και Ισραήλ ενώ έχει ήδη μπει σε δύο συλλογές της Γαλλίας. Ποια είναι η σχέση σας μαζι του?
Z
: Ο Τόμερ είναι επαγγελματίας, ξέρει πολύ καλά το ''παιχνίδι'' της παγκόσμιας σκηνής , έχει αρκετές σημαντικές συνεργασίες με τεράστια καλλιτεχνικά ονόματα του εξωτερικού αλλά παραμένει προσγειωμένος και απλός. Για μας είναι απλά ο Τόμερ, ο νέος μας φίλος και όχι ένας απλός συνεργάτης.
A: Φοβερός συνεργάτης και πλέον ένας πολύ καλός φίλος!
Μ: Είναι αμοιβαία η εκτίμηση και η συμπάθεια μας για τον Tomer. Είναι ένας άριστος επαγγελματίας αλλα και πολύ ζεστός άνθρωπος. Μας τιμά η συνεργασία μαζί του και χαιρόμαστε που ήδη το κομμάτι πάει τόσο καλά!

Είναι βασικό να υπάρχει φιλία για να υπάρχει χημεία στη σκηνή ή δεν το θεωρείτε απαραίτητο?
Z
: Νομίζω είναι ο ακρογωνιαίος λίθος σε ένα σχήμα και βοηθάει πάρα πολύ στην αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών προσωπικοτήτων - το δέσιμο είναι κάτι που και ο θεατήςτο αντιλαμβάνεται.
A: Ίσως είναι το πιο απαραίτητο στοιχειο που πρέπει να έχει ένα συγκρότημα. Μια καλή σχέση απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα και την απόδοση μιας σκηνικής παρουσίας. Επίσης οι καλές σχέσεις μεταξύ των μελών δίνουν χρόνια ζωής και χρόνια ευχαρίστα και δημιουργικά.
M: Eίναι πολύ σημαντικό να ανταλλάσεις θετική ενέργεια με τους συνεργάτες σου on stage και να περνάς καλά, καθώς αυτό είναι κάτι που ο κόσμος αντιλαμβάνεται εύκολα .Εμείς είμαστε πολύ καλοί φίλοι και εκτός δουλειάς,γι’αυτό ενισχύεται περισσότερο η χημεία μας επί σκηνης.

Ποιος είναι ο καλύτερος δίσκος του καθένα για το 2010?
Α
: John Legend & Roots – Wake Up
Z: Θα πω του Kid Cudi το Man on the Moon II - φέτος κατάφερε χάρη στη συνεργασία του με τον Guetta αλλά και στον πολύ καλό του δίσκο να τον αγαπήσει πολύς κόσμος.
M: Ανήκει στον David Guetta - ένας πολύ καλός δίσκος που τα είχε όλα.

Έχετε αναιρέσει απόψεις σας για μουσικούς με την πάροδο του χρόνου; Αν ναι, θα θέλατε να μας πείτε συγκεκριμένα?
A
: Νομίζω ότι όλοι το έχουμε κανει… για παραδειγμα δεν μπορούσα αρχικά να ακούσω καθόλου 50cent. Έτυχε και έπεσε όμως στα χεριά ένα mix tape του και όλα ανατράπηκαν. Γενικά κατάλαβα ότι καλό είναι να βγάζεις συμπεράσματα για ένα καλλιτέχνη από την συλλογική του δουλεία και όχι απλώς από τα singles.
Z: 'Oταν πρωτοάκουσα Lady Gaga ήμουν πολύ αρνητικός απέναντί της θεωρώντας οτι είναι ακόμα ένα κατασκεύασμα του αμερικάνικου μάρκετινγκ και μετά από ένα hit ή δύο θα εξαφανιστεί. Έπεσα πολύ έξω και η ''Κυρία'' μου απέδειξε όπως και σε πολλούς οτι είναι ένα τεράστιο ταλέντο!
M: Όλοι οι μουσικοί πειραματίζονται σε περισσότερα από ένα είδος μουσικής και αλλάζουν τρόπους μουσικής έκφρασης. Μπορώ να πω ότι τελικά εκτίμησα την ποιότητα της φωνής και το εύρος των δυνατοτήτων της Christina Aguilera μετά την στροφή της προς την jazz μουσικη στον δίσκο Back to Basics.

Βλέπετε την κρίση σαν ευκαιρία για ξεκαθάρισμα (και) στο χώρο της Μουσικής?
M
: Η κρίση κάνει καλό στις τέχνες, γιάτι θα παραμείνουν όσοι αξίζουν και μπορούν να ψυχαγωγήσουν το κοινό. Ο κόσμος έχει ανάγκη από ουσιαστική ψυχαγωγία στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και όχι από εντυπωσιασμό!
Ζ: Βεβαίως...τώρα είναι η εποχή που αυτός που πραγματικά αξίζει θα καταφέρει να κερδίσει την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου.
Α: Nομίζω ότι στο τέλος όσοι αξίζουν και εργάζονται σκληρά θα μείνουν.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι νέοι τραγουδιστές?
Z
: Η έπαρση! Ένα τραγούδι που γίνεται χιτ δεν αρκεί για να μείνεις στην επιφάνεια ούτε δικαιολογεί συμπεριφορές. Ο κόσμος αγαπάει τους ''δουλευταράδες'' που κρατάνε ένα χαμηλό προφίλ γιατί νιώθεί κοντά τους και πολλές φορές ταυτίζεται μαζί τους.
A: Ίσως το ότι καθησυχάζονται με την πρώτη επιτυχία και θεωρούν πολλά δεδομένα. Απλώς πιστεύω ότι για να παραμείνεις επιτυχημένος χρειάζεται αδιάκοπη δουλεια και χαμηλούς τόνους.
Μ: Το κυνήγι της εύκολης και εφήμερης δόξας. Δεν επικεντρώνονται στην δουλειά και την μουσική τους, αλλά σε επιφανειακά και ανούσια μονοπάτια.

Συνεχίζετε στον Βοτανικό με Μαζωνάκη και Πάολα. Σας έχει ταιριάξει το στήσιμο του νυχτερινού κέντρου τελικά?
Z
: Είχαμε ένα μικρό άγχος αρχικά, αλλά η δουλειά που έκανε ο Κ. Ρήγος με την σκηνοθεσία, σε συνδυασμό με τη στήριξη του Μαζώ και της Πάολα, μας έκανε να νιώσουμε πολύ άνετα, και στην πορεία φάνηκε οτι μας πηγαίνει πολύ και αυτό το στήσιμο.
Μ: Ο Βοτανικός είναι ένα μαγαζί πολύ διαφορετικό από τις πίστες που γνωρίζουμε, στημένο με προδιαγραφές κλαμπ του εξωτερικού και διαθέτει μια πολύ επικοινωνιακή πίστα. Έχουμε ταιριάξει απόλυτα και με το μαγαζί και με το σχήμα.
A: Παρά πολύ…. ετσι κι αλλιώς ο τρόπος διασκέδασης έχει αλλάξει, οποτε τώρα πια δεν υπάρχουν μουσικές ταμπέλες και όλοι χωραν σε μια πίστα!

Στήστε το dream live σας. Εσείς, με ποιους Έλληνες ή ξένους καλλιτέχνες, σε ποιο venue και για πόσο?
A
: Στον παράδεισο με τον Michael Jackson και τον 2pac για μια και μόνο εμφάνιση!!!
Z: ''Υποδεχθείτε τους...Kanye West, Missy Elliot, LL Cool J, Mariah Carey και τους VEGAS... για λίγες εμφανίσεις μόνο, στο Μέγαρο Μουσικής!!!'' Το φαντάζεστε?
Μ: Ονειρεμένο live:"Vegas-Lady Gaga @ Las Vegas!" 'Η ακόμα καλύτερα,σε παγκόσμια περιοδεία!!

Και για το τέλος... Αν είχατε την ευκαιρία να βάλετε ένα μόνο cd ελληνικό ή ξένο, να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός υποτιθέμενου μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης ποιο θα ήταν αυτό?
A
: Michael Jackson!!!
Z: ΘΑ συμφωνήσω με Dj Airth...μεγάλο μουσικό σχολείο η δισκογραφία του Michael!
M: Θα έβαζα σίγουρα να ακούσουν το Πνευματικό Εμβατήριο,σε ποίηση Α.Σικελιανού και μουσική Μ.Θεοδωράκη, αφού αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές κληρονομιές της χώρας μας.