Θα πιω ό,τι κι εσύ

21.01.2003
Μετά από πολλά χρόνια, στον Παύλο και το Μάνο εξακολουθούν να αρέσουν τα ίδια πράγματα. Δύο διαφορετικοί τύποι, με συνδετικό κρίκο μια πολύ δυνατή φιλία , αναζητούν με το δικό του τρόπο ο καθένας τη μαγεία της γυναίκας, συνειδητοποιώντας και οι δύο ότι το μόνο πράγμα που μας κάνει λιγότερο θνητούς είναι ο έρωτας.
Μετά από πολλά χρόνια φιλίας, στον Παύλο και το Μάνο εξακολουθούν να αρέσουν τα ίδια πράγματα. Ένα καλό ποτάκι στο εργένικο σπίτι του Παύλου ή στο στέκι του, το "Dust", με τον χαμογελαστό μπάρμαν και τη "δική τους" μουσική, και βάβαια η συζήτηση γύρω από το αγαπημένο θέμα, τη γυναίκα. Όπως γράφει ο Παύλος στο πρώτο του βιβλίο: "Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ενηλικίωση, αν κανείς δε διασταυρωθεί με την εμπειρία του έρωτα. Όύτε και απόλυτη γήρανση, αν δεν παραιτηθεί από την ελπίδα να τον συναντήσει."
Δύο διαφορετικοί τύποι, με συνδετικό κρίκο μια πολύ δυνατή φιλία , αναζητούν με το δικό του τρόπο ο καθένας τη μαγεία της γυναίκας, συνειδητοποιώντας και οι δύο ότι το μόνο πράγμα που μας κάνει λιγότερο θνητούς είναι ο έρωτας.

Το "Θα πιω ό,τι κι εσύ" είναι ένα βιβλίο με "εύκολη" γλώσσα, καθημερινούς διαλόγους, αλλά και γλαφυρές βιωματικές περιγραφές, που διαχειρίζεται την έννοια της φιλίας ανάμεσα σε δυο άνδρες, οι οποίοι μοιράζονταν τα πάντα από παιδιά -τα σχέδιά τους, τα όνειρά τους, τα βράδια τους, τις εμπειρίες τους, τις ιδέες τους, τις αγωνίες τους...
Με φόντο την άρρηκτη αυτή σχέση, ο συγγραφέας παρουσιάζει την ερωτική ζωή των ηρώων του και την ανάγκη δυο ανθρώπων να γνωρίσουν, να πλησιάσουν και να αγαπήσουν το "αντίπαλο δέος", τη γυναίκα, ώστε να ξεφύγουν από τη θνητότητα της ανθρώπινης φύσης.

Ο συγγραφέας: Ο Μανόλης Βασιλόπουλος γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Το 2000 εκδόθηκε η συλλογή των ποιημάτων του "Εμμονή" από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Το "Θα πιω ό,τι κι εσύ" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Εκδόσεις Καστανιώτη
Συγγραφέας: Μανόλης Βασιλόπουλος
Τίτλος: Θα πιω ό,τι κι εσύ
Σελίδες: 237
ISBN: 960-03-3291-6