Σας έχουμε στην...μπούκα συνέχεια!

20.01.2003
Συνεχίζεται και φέτος το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα επίσκεψης παρασκηνίων με τίτλο "Σας έχουμε στην μπούκα...συνέχεια!" που διοργανώνει το Κ.Θ.Β.Ε. στο Βασιλικό Θέατρο/Σκηνή "Μελίνα Μερκούρη" στη Θεσσαλονίκη. Ο σκοπός του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, είναι η επαφή του κοινού και κυρίως των μαθητών, γενικότερα με την τέχνη του θεάτρου και ειδικότερα με την αθέατη πλευρά της δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης, καθώς και με τη λειτουργία της σκηνής και των μηχανισμών της.
Συνεχίζεται και φέτος το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα επίσκεψης παρασκηνίων με τίτλο "Σας έχουμε στην μπούκα...συνέχεια!" που διοργανώνει το Κ.Θ.Β.Ε. στο Βασιλικό Θέατρο/Σκηνή "Μελίνα Μερκούρη" στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, μετά την περσινή πιλοτική εφαρμογή του, η οποία γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση.
Ο σκοπός του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, είναι η επαφή του κοινού και κυρίως των μαθητών, γενικότερα με την τέχνη του θεάτρου και ειδικότερα με την αθέατη πλευρά της δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης, καθώς και με τη λειτουργία της σκηνής και των μηχανισμών της.

Γιατί η σχάρα δεν ψήνει μπριζόλες;
Γιατί το Π δεν είναι Τ;
Τι μαγκώνει στο σταγκόνι;


Αυτά και άλλα ερωτήματα που ήταν για χρόνια κρυμμένα στο σκοτάδι τώρα φωτίζονται.
Αν αντέχετε, ελάτε! Μην πείτε πως δεν σας προειδοποιήσαμε.
Εμείς θα σας βάλουμε στην μπούκα!


Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε σχολεία, αλλά και σε λοιπές οργανωμένες ομάδες, όπως θεατρικά εργαστήρια, συλλόγους κλπ., καθώς και σε μεμονωμένα άτομα, τα οποία επιθυμούν να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το θέατρο.
Ο αριθμός των θεατών δεν μπορεί να ξεπερνά κάθε φορά τα 40 · 50 άτομα. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι περίπου 60 λεπτά και περιλαμβάνει 30 λεπτά ξενάγησης στη σκηνή και στα παρασκήνια και 30 λεπτά παράστασης. Οι συμμετέχοντες ξεναγούνται στους χώρους των παρασκηνίων και της σκηνής και εκεί ενημερώνονται για τους διάφορους, αθέατους στο κοινό, θεατρικούς μηχανισμούς, καθώς και για τους συντελεστές μιας παράστασης. Στη συνέχεια οδηγούνται στη σκηνή από όπου αντικρίζουν την πλατεία και τα άδεια καθίσματα. Από τη στιγμή αυτή ακολουθούν διάφορα απρόοπτα και εκπλήξεις του προγράμματος που καλό είναι να μην τις αποκαλύψουμε από τώρα...

Συντελεστές:
Σύλληψη-σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου, Χριστίνα Χατζηβασιλείου.
Ξενάγηση: Μαρίνα Γκούμλα, Μαρία Τσιτρούδη.
Πρόβα: Σίμος Πατιερίδης, Χριστίνα Χατζηβασιλείου.

Ημέρες και ώρες παρουσίασης του προγράμματος:
Το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται για τα σχολεία, κατόπιν συνεννόησης, τις καθημερινές, από Τρίτη μέχρι Κυριακή στις 10.30π.μ. και για μεμονωμένους θεατές, κάθε Κυριακή στις 11π.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ και 3 για τις οργανωμένες καθημερινές παραστάσεις για σχολεία.