Τσιγάρο στην ταράτσα της Αθηναΐδας!

16.01.2003
Στην Κεντρική Θεατρική Σκηνή του Πολυχώρου "Αθηναΐς" παρουσιάζεται το έργο του Σέρτζι Μπέλμπελ "Τσιγάρο στην ταράτσα", σε σκηνοθεσία Γιώργου Πετρούνια και με πρωταγωνίστρια την Υρώ Μανέ. Πρόκειται για μια κωμωδία με διασκεδαστικούς, έως δακρύβρεχτα κωμικούς διαλόγους, αλλά και ανθρώπινο στοιχείο.
Στην Κεντρική Σκηνή του Πολυχώρου "Αθηναΐς" ανεβαίνει το έργο του Σέρτζι Μπέλμπελ "Τσιγάρο στην ταράτσα", σε σκηνοθεσία Γιώργου Πετρούνια και με πρωταγωνίστρια την Υρώ Μανέ, που επιμελήθηκε και την προσαρμογή του κειμένου στα ελληνικά δεδομένα.

Πρόκειται για μια κωμωδία, όπου όλες οι σκηνές εκτυλίσσονται στην ταράτσα ενός νεοϋορκέζικου ουρανοξύστη. Τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες ανεβαίνουν στην ταράτσα να ..."ξεχαρμανιάσουν". Αρχικά στα κρυφά, αφού η εταιρία απαγορεύει το κάπνισμα σε όλο το κτίριο. Η καταπίεση όμως από το μη καπνίζειν οδηγεί σ εξομολογήσεις και στην αποκάλυψη μικρών μυστικών. Οι διάλογοι είναι διασκεδαστικοί, έως δακρύβρεχτα κωμικοί και η επιλογή των πρωταγωνιστών εξαιρετικά επιτυχημένη.

Η Υρώ Μανέ σημειώνει: "...Να ανάψω ένα τσιγάρο. Δύσκολο, αφού δεν ξέρω να καπνίζω. Βρήκα όμως έξι μανιακούς καπνιστές. Με απόλυτη πίστη και διαθεσιμότητα σε αυτό που κάνουν: το Χρίστο, τη Σάσα, το Βασίλη, τη Θεώνη, το Σταύρο, τη Σάρα. Ανεβήκαμε στην ταράτσα μπερδεύοντας τα χέρια μας, τις ανάσες μας, τις αγωνίες μας, τα τσιγάρα μας και καταφέραμε τελικά με τη φωτιά της ψυχής μας να τα ανάψουμε. Σε δύσκολους καιρούς όπου τα πολλά "μη" ορίζουν τη ζωή μας, όπου άνθρωποι με πάθη και εξαρτήσεις μπαίνουν στο περιθώριο, εμείς φτιάξαμε το δικό μας "πηγαδάκι" στη σκηνή της Αθηναΐδας . Κι όσοι από εσάς έχετε πειστεί ότι το τσιγάρο βλάπτει σοβαρά την υγεία, ελάτε στην παράστασή μας, γιατί ωφελεί σοβαρά την ψυχή..."

Οι συντελεστές:
Απόδοση: Ερρίκος Μπελιές
Προσαρμογή: Υρώ Μανέ
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Πετρούνιας
Σκηνικά: Γιώργος Ασημακόπουλος
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Νένες
Βοηθός σκηνοθέτη: Χάρης Μπόσινας.
Μακιγιάζ: Μαρίνα Καμπριγιάννη
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Χρίστος Μπίρος, Βασίλης Ευταξόπουλος, Υρώ Μανέ, Θεώνη Σκαλέρη, Σάρα Γανωτή, Σταύρος Νικολαϊδης, Σάσα Καστούρα.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21.00 μ.μ., Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή και στις 18.00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό).