Τρικυμία ... στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

16.12.2002
Στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης ανεβαίνει από τις 19 Δεκεμβρίου το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ "Τρικυμία" σε παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σκηνοθεσία Σταύρου Ντουφεξή και μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου Παγκουρέλη.
&00 Στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης ανεβαίνει από τις 19 Δεκεμβρίου το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ "Τρικυμία" σε παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σκηνοθεσία Σταύρου Ντουφεξή και μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου Παγκουρέλη.
Υπόθεση: Ο Πρόσπερος, δούκας του Μιλάνου, βρέθηκε μαζί με την κόρη του, εξόριστος σε ένα ερημονήσι, όταν ο αδελφός του συνωμότησε εναντίον του. Δώδεκα χρόνια μετά, η μοίρα θα τον ευνοήσει. Οι σφετεριστές της εξουσίας του θα ταξιδέψουν στο πέλαγος και εκείνος, που όλα αυτά τα χρόνια έχει μελετήσει τη τέχνη της μαγείας και είναι σε θέση να ελέγχει στοιχεία της φύσης και ξωτικά, θα προκαλέσει μια φοβερή τρικυμία φέρνοντας τους στο νησί του. Εγκληματίες βασιλιάδες, πρίγκιπες, τίμιοι γέροντες, μέθυσοι, παλιάτσοι και μαγικά πνεύματα, συνεχίζουν να ραδιουργούν, να φοβούνται, να ονειρεύονται, να ερωτεύονται σε αυτήν τη μικρογραφία της ανθρωπότητας.
Το όνειρο και η ωμή πραγματικότητα, η μαγεία και η λογική, η σκληρή εξουσία και η εκδίκηση από τη μια και η συγχώρεση από την άλλη, συνυπάρχουν σε αυτό το αλληγορικό παραμύθι, το αριστουργηματικό «κύκνειο άσμα» της σαιξπηρικής δραματουργίας.

Oι Συντελεστές:
Mετάφραση : Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία : Σταύρος Ντουφεξής
Σκηνικά : Θάλεια Ιστικοπούλου
Κοστούμια : Ερωφίλη Πολιτοπούλου
Μουσική : Γιώργος Χριστιανάκης
Χορογραφία : Αμάλια Μπέννετ
Φωτισμοί : Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη : Γιώργος Γιαννακάκος
Ηθοποιοί : Λάζαρος Ανδρέου, Νίκος Βρεττός, Γιώργος Γιαννακάκος, Μαρία Ιωαννίδου, Δημήτρης Καρέλλης, Γόνη Λούκα, Αλέξανδρος Μούκανος, Γιάννης Παλαμιώτης, Κώστας Σαντάς, Παύλος Σαχπεκίδης, Χρήστος Σουγάρης, Αλέξανδρος Τσακίρης, Χάρης Τσιτσάκης, Φούλης Μπουντούρογλου, Κώστας Χαλκιάς.