Η Αλίκη... από τη Χώρα των Θαυμάτων στο θέατρο Γκλόρια!

06.12.2002
Ο Μίμης Πλέσσας έπειτα από 20 χρόνια γράφει και πάλι μουσική για παιδικό θέατρο. Ο θίασος Κύτταρο πιστός στο ραντεβού με τους μικρούς του φίλους, τους συναντά και φέτος στο θέατρο Γκλόρια με το μιούζικαλ "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", σε θεατρική διασκευή και στίχους της Ιφιγένειας Γιαννοπούλου και του Γιάννη Μάνου.
Ο Μίμης Πλέσσας έπειτα από 20 χρόνια γράφει και πάλι μουσική για παιδικό θέατρο. Ο θίασος Κύτταρο πιστός στο ραντεβού με τους μικρούς του φίλους, τους συναντά και φέτος στο θέατρο Γκλόρια με το μιούζικαλ "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", σε θεατρική διασκευή και στίχους της Ιφιγένειας Γιαννοπούλου και του Γιάννη Μάνου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Michael Seibel. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Δήμητρα Λαμπρέσσα και τις χορογραφίες η Έλενα Κουρκούλη.

"Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" γράφτηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από τον Άγγλο Luis Carol (1832-1898) και από τότε συντρόφευσε πολλές γενιές παιδιών. Ένας κόσμος φανταστικός ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών. Τραπουλόχαρτα ζωντανεύουν, ζώα που μιλούν, μαγικά μπουκάλια, κέικ που αν τα δαγκώσεις μεγαλώνεις και... μεγαλώνεις, λουλούδια με ανθρώπινη μορφή και ένα σκάκι με αυστηρές βασίλισσες που διατάζουν τους υπηρέτες... πιόνια τους. Στην παράσταση υπάρχουν 25 τραγούδια χορογραφημένα, 37 κοστούμια και πολλά οπρικοακουστικά εφέ.
Η Αλίκη, εκπρόσωπος της παιδικής αφέλειας και ανησυχίας, κουβαλά όλα τα ερωτήματα, τις αγωνίες και τα μυστήρια της εποχής της. Ταξιδεύει με τη φαντασία της στη χώρα των θαυμάτων, γεμάτη απορίες, αγωνία και περιέργεια...
Ο συνθέτης της παράστασης Μίμης Πλέσσας σημειώνει: "Για μένα το παιδικό θέατρο είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, γιατί μέσα στις ελπίδες μας είναι ότι τα παιδιά μας θα νιώσουν τη σπουδαιότητα του θεάτρου, το αληθινό σχολείο που υπάρχει. Γιατί το θέατρο είναι: Δείξε μου και άσε με να ονειρευτώ... Το οτι ξαναγράφω παραμύθι, με γεμίζει χαρά. Γιατί αλίμονο εάν φύγει το παιδί από μέσα μας και ο ενθουσιασμός από τα ποίηματα των δημιουργών. Να ευχηθούμε στην "Αλίκη", που είναι ένα παραμύθι που πραγματικά μιλάει στην ουσία για το θαυμάσιο μυστήριο του χρόνου και μπορεί μέσα από απλές έννοιες να δώσει στα παιδιά γνώσεις. Αν μπορούσαμε να ανοίγαμε 4 θέατρα το χρόνο και να έχουμε την κρατική βοήθεια και αρωγή, θα κλείναμε 2 φυλακές ανήλικων..."

Οι συντελεστές:
Mουσική: Mίμης Πλέσσας
Θεατρική Διασκευή: Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, Γιάννης Μάνος
Σκηνοθεσία: Michael Seibel
Παίζουν: Ρία Απέργη, Δημήτρης Βέργαδος, Μαρία Δρακοπούλου, Νίκος Ζώκας, Οδυσσέας Κιόσογλου, Άντα Λιβιτσάνου, Μάνος Ματθαίου, Δημήτρης Πακσόγλου, Χαρά Τσιτομενέα.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Σάββατο, 15.00. Κυριακή, 11.00 και 15.00.
Οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία: καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, πρωινές ώρες, κατόπιν συνεννοήσεως και με μειωμένη τιμή εισιτηρίου.