Μία διαφορετική ... κυρία Νταμπφάιρ!

03.12.2002
Στο Θέατρο Ορφέας παρουσιάζεται Η κυρία Νταμπφάιρ, μία παράσταση με έντονο χιούμορ, αλλά και στιγμές έντονης συγκίνησης. Μια υπερπαραγωγή με πολυάριθμο σκηνικά και κουστούμια, ειδικά εφέ, άριστο ήχο Dolby Surround και εξαιρετική ομάδα συντελεστών.
Στο Θέατρο Ορφέας παρουσιάζεται Η κυρία Νταμπφάιρ, μία παράσταση -διασκευή του βιβλίου της Anne Fine και της γνωστής ταινίας της Twenty Century Fox "Mrs Doubtfire".
Πρόκειται για μία παράσταση με έντονο χιούμορ, αλλά και στιγμές έντονης συγκίνησης. Μια υπερπαραγωγή με πολυάριθμο σκηνικά και κουστούμια, ειδικά εφέ, άριστο ήχο Dolby Surround και εξαιρετική ομάδα συντελεστών. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο σκηνοθέτης της παράστασης, το έργο θυμίζει την ταινία όσον αφορά την υπόθεση, αλλά στην ουσία είναι ένα καινούριο ανέβασμα μέσα από μία νέα οπτική γωνία, όπου το μιούζικαλ και η κωμωδία συνυπάρχουν σ' ένα απολαυστικό θέαμα κατάλληλο για παιδιά από 6 έως 80 χρόνων.

Ο Νίκος Αθερινός έχει εντάξει τους χαρακτήρες σε μία ιδιαίτερα ανθρώπινη ατμόσφαιρα όπου εναλλάσσονται ισοδύναμα το γέλιο με την συγκίνηση. Με ιδιαίτερη ευαισθησία ξετυλίγει θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα όλων μας: την γονική αγάπη και τους αδιάρρηκτους οικογενειακούς δεσμούς, το όνειρο της πετυχημένης καριέρας και τις συνέπειες της, την εφευρετικότητα του ανθρώπινου μυαλού αλλά και το χιούμορ, το γέλιο, τις κωμικοτραγικές καταστάσεις, και κυρίως τη δύναμη που κρύβεται μέσα στον καθένα μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παραγωγός και σκηνοθέτης της παράστασης Βασίλης Πλατάκης, έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για την Ελλάδα, τα οποία απέκτησε μετά από ακρόαση, τόσο του ίδιου όσο και του Γιάννη Ζουγανέλη.

Η υπόθεση του έργου: Ο Αλεξ (Γιάννης Ζουγανέλης) ένας ταλαντούχος ηθοποιός εξ αιτίας του επιπόλαιου και ανεύθυνου χαρακτήρα του δεν μπορεί να κάνει καριέρα. Ετσι βρίσκεται για πολλοστή φορά χωρίς δουλειά πράγμα που εξοργίζει τη γυναίκα του τη Μιράντα (Βίκυ Κουλιανού) και που την αναγκάζει να πάρει την απόφαση να χωρίσουν. Ο Αλεξ όμως αγαπά υπερβολικά τη γυναίκα του, αλλά και τα τρία παιδιά και μη μπορώντας να ζήσει μακριά τους σκαρφίζεται μια σατανική ιδέα. Όταν η γυναίκα του -που είναι μια επιτυχημένη διακοσμήτρια βάζει αγγελία στις εφημερίδες ζητώντας γκουβερνάντα για τα παιδιά ο Αλεξ μεταμφιέζεται σε μια τέλεια νταντά πιάνει δουλειά και έτσι βρίσκεται κοντά στα παιδιά του. Εδώ όμως αρχίζουν και οι κωμικοτραγικές περιπέτειές του. Εχει να αντιμετωπίσει πολλά και διάφορα. Από τη μία τη φροντίδα του σπιτιού και απ' την άλλη να βρει τρόπο να κάνει πέρα τον Τόνυ (Θεόφιλος Βανδώρος), ένα συνάδελφο της γυναίκας του που θέλει να την παντρευτεί. Εχει όμως ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να βρίσκει συνέχεια αφορμές για να αποφεύγει το πεθερό του (Νίκος Βανδώρος) -έναν απόμαχο στρατηγό- ο οποίος σαν μαντάμ Νταπτφάιρ τον.... ερωτεύεται. Τα πράγματα όμως μπλέκονται ακόμα περισσότερο με μία Διευθύντρια παραγωγής (Κατερίνα Γιουλάκη) και μία τραγουδίστριια (Ισιδώρα Σιδέρη).


Οι συντελεστές:
Απόδοση- στίχοι: Νίκος Αθέρινος Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης Σκηνικά -Κούστούμια: Σάββας Πασχαλίδης Χορογραφίες: Γιάννης Καρούνης Φωτισμοί: Παναγιώτης μανούσης Σκηνοθεσία: Βασίλης Πλατάκης Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Βίκυ Κουλιανού, Νίκος Βανδώρος, Σοφία Καψαμπέλη, Μαρίνα Ταβουλάρη και η Ισιδώρα Σιδέρη.
Συμμετέχει η Κατερίνα Γιουλάκη
Χορεύουν και παίζουν: Γιάννης Καρούνης, Φρόσω Δημοπούλου, Ελένη Κατζόλα, Αίμων Γαριοφάλλου

Παραστάσεις: Τετάρτη, Σάββατο: 18.30 και 21.15
Πέμπτη: 19.30 Παρασκευή: 21.15 Κυριακή: 19.00