Ο "Ελεύθερος Σκοπευτής" του Βέμπερ στο Ακροπόλ

03.12.2002
Κατάλληλα διασκευασμένο για παιδιά, το αριστουργηματικό έργο όπερας του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ "Ελεύθερος Σκοπευτής" γοητεύει μικρούς και μεγάλους με τα θαυμάσια χορωδιακά μέρη του, τα παραμυθένια σκηνικά και τα πολύχρωμα κοστούμια του. Η παράσταση φέρει την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη και ανεβαίνει στο Θέατρο Ακροπόλ έως τις 20 Απριλίου 2003.
Διασκευασμένη για παιδιά, η όπερα του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ "Ελεύθερος Σκοπευτής" γοητεύει μικρούς και μεγάλους με τα θαυμάσια χορωδιακά μέρη του, τα παραμυθένια σκηνικά και τα πολύχρωμα κοστούμια του. Η παράσταση φέρει την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη και ανεβαίνει στο Θέατρο Ακροπόλ από την έως τις 20 Απριλίου 2003.

Επεμβαίνοντας με αριστοτεχνικό τρόπο στα σημεία εκείνα που θα μπορούσαν να μην ενδιαφέρουν τα παιδιά, η σκηνοθέτης Κάρμεν Ρουγγέρη διασκεύασε τη θαυμάσια όπερα του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ κάτα τέτοιο τρόπο, ώστε και την υπόθεση να κρατήσει και να μην αλλοιώσει το έργο. Επέλεξε έτσι τα πιο μελωδικά χορωδιακά του έργου, τις άριες και τα ντουέτι, εκείνα που γοητεύουν τα παιδιά και δεν τα κουράζουν.

Η πλοκή του έργου εκτυλίσσεται σε χωριό, γεγονός που ενέπνευσε την Χριστίνα Κουλουμπή να δημιουργήσει θεαματικά σκηνικά -παραμυθένιο δάσος, νεράιδες- και πολύχρωμα κοστούμια. Τη μουσική διεύθυνση ανέλαβαν οι Δημήτρης Κατσίμπας και Γιώργος Αραβίδης. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Ανδρέα Κουλουμπή, η χορογραφία του Πέτρου Γάλλια και η διεύθυνση χορωδίας του Νίκου Βασιλείου.
Πρωταγωνιστούν: Κάτια Παράσχου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Κωνσταντίνος Τζέμος, Δάφνη Πανουργιά, Μαρία Γουσέτη, Χρήστος Αμβράζης, Μιχάλης Κατσούλης και άλλοι.

Υπόθεση: Σε ένα καταπράσινο δάσος παίζει η Αγάθη, η κόρη του Αρχιδασοφύλακα. Εκεί την βλέπει ο Μαξ και την ερωτεύεται. Πάει να την ζητήσει από τον πατέρα της, αλλά εκείνος του βάζει έναν όρο: Θα του δώσει την Αγάθη εάν αναγορευτεί νικητής στον αγώνα της επομένης. Σίγουρος για τις σκοπευτικές του ικανότητες, ο Μαξ δέχεται, αλλά έρχεται δεύτερος. Χάνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του και απελπίζεται. Τότε τον πλησιάζει ο Γκασπάρ, ο αστυνόμος, και του μιλά για κάτι μαγικές σφαίρες...