O "Kουρέας της Σεβίλλης" στη Θεσσαλονίκη

03.12.2002
Μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία φέρνει αυτόν το χειμώνα την Κάρμεν Ρουγγέρη στην Θεσσαλονίκη και τον "Κουρέα της Σεβίλλης" στο Θέατρο Σοφούλη. Η ομώνυμη όπερα του Τζοακίνο Ροσίνι, εμπνευσμένη από το κλασικό έργο που έγραψε ο Μπομαρσέ, διασκευάστηκε και έγινε μια θαυμάσια παράσταση για παιδιά.
Μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία φέρνει αυτόν το χειμώνα την Κάρμεν Ρουγγέρη στην Θεσσαλονίκη και τον "Κουρέα της Σεβίλλης" στο Θέατρο Σοφούλη. Η μουσική παράσταση που με κέφι και μεράκι ετοιμαζόταν επί μήνες στην Αθήνα, είναι πλέον έτοιμη να σκορπίσει τη μαγεία της σε μικρούς και μεγάλους στην συμπρωτεύουσα.

Η ομώνυμη όπερα του Τζοακίνο Ροσίνι, εμπνευσμένη από το κλασικό έργο που έγραψε ο Μπομαρσέ, διασκευάστηκε και έγινε μια θαυμάσια παράσταση για παιδιά. Μέσα από τα πολύχρωμα σκηνικά και την παραμυθένια γειτονιά από όπου ξεκινά το έργο, αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας, που έχει για κέντρο μια όμορφη κοπέλα. Χαρούμενες νότες μάς καλωσορίζουν και τα σπιτάκια χορεύοντας παραμερίζουν καθώς οι ηθοποιοί καταλαμβάνουν τη σκηνή.
Το θεατρικό έργο βασίζεται στους διάλογους και τα τραγούδια της γνωστής όπερας και συνδυάζει με ευφάνταστο τρόπο τη ρομαντική ιστορία αγάπης με τις όμορφες μελωδίες που την έκαναν διάσημη και διαχρονική.
Η φροντισμένη διασκευή καταφέρνει να φέρει κοντά στα παιδιά με τρόπο ευχάριστο και ήπιο, τα τόσο απαραίτητα για την πνευματική τους καλλιέργεια ακούσματα της κλασικής μουσικής.

Η σκηνοθεσία και η διασκευή ανήκουν στην Κάρμεν Ρουγγέρη, τα σκηνικά και τα κοστούμια έφτιαξε η Χριστίνα Κουλουμπή, η μουσική διασκευή είναι του Γιάννη Μακρίδη, τους στίχους των τραγουδιών έγραψε ο Ανδρέας Κουλουμπής. Τις χορογραφίες επιμελήθηκε ο Πέτρος Γάλλιας και τους φωτισμούς ο Ανέστης Ατακτίδης. Βοηθός σκηνοθέτη, η Κάτια Πάσχου.

Ερμηνεύουν:
Δανάη Σδούγκου (Ροζίνα, Γαλατού),
Άννα Σιταρίδου (Μπέρτα, Προξενήτρα, γειτόνισσα),
Παυλίνα Χαρέλα (θεία, Ξυπνούλα, γειτόνισσα, λουλουδού, μαθήτρια),
Γιάννης Σιδεράς (Κόμης Αλμαβίβα, φούρναρης),
Δημήτρης Παπιόπουλος (Μπαρτόλο, ζητιάνος, κανταδόρος),
Τάσος Παπαδόπουλος (Φιορέλλο, Μπαζίλιο, αστυνόμος, κανταδόρος, παπάς),
Νίκος Ορετζάτος (Φίγκαρο, κανταδόρος)

.Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 30 Μαίου 2003, από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.30 για τα σχολεία και κάθε Κυριακή στις 11.30 για το κοινό. Τιμή εισιτηρίων: 10,00 ευρώ.