Ο "Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" του Ιουλίου Βερν από το Εθνικό Θέατρο

03.12.2002
Το πασίγνωστο έργο του Ιούλιου Βερν "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη
Το πασίγνωστο έργο του Ιούλιου Βερν "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Φιλέα Φογκ και του Πασπαρτού εμφανίζονται ο Νίκος Σιδέρης και ο Χρήστος Παππάς αντίστοιχα.

Ο Φιλέας Φογκ, ο Πασπαρτού, η Αούντα και ο Επιθεωρητής Φιξ είναι μερικοί από τους ήρωες που ζωντανεύουν στη σκηνή. Εικοσι οχτώ ηθοποιοί και χορευτές δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν από κοντά πρωτόγνωρους τόπους, παράξενους λαούς και να ζήσουν μαζί με τους ήρωες αναρίθμητα συναρπαστικά περιστατικά...

Υπόθεση: Ο Φιλέας Φογκ ξεκινά το ταξίδι του μετά από ένα στοίχημα που βάζει με τα μέλη του κλαμπ που υποστηρίζουν ότι είναι ακατόρθωτο. Ο Φογκ είναι αρκετά εκκεντρικός: ζει σύμφωνα με ένα ακριβές πρόγραμμα. Φοράει δύο ρολόγια, ενώ σε όλους τους τοίχους του σπιτιού του υπάρχουν ρολόγια. Συνοδευόμενος από τον υπηρέτη του, τον Πασπαρτού, έναν πρώην ακροβάτη και καπνοδοχοκαθαριστή, διασχίζει την Ευρώπη, την Ασία, τον Ειρηνικό Ωκεανό και τις Ηνωμένες Πολιτείες και, τέλος, διασχίζει τον Ατλαντικό για να επιστρέψει στην Αγγλία. Κι όλα αυτά με οποιδήποτε μεταφορικό μέσο: τρένο, αερόστατο, πλοίο, ελέφαντα.
Στη διάρκεια του ταξιδιού ο Πασπαρτού παλεύει με ένα ταύρο στην Ισπανία και αιχμαλωτίζεται από Ινδιάνους Σιου στην Αγρια Δύση, ενώ ο Φιλέας Φογκ συνδέεται με μια Ινδή πριγκίπισσα, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποφύγουν, με διάφορα τεχνάσματα ένα Βρετανό επιθεωρητή που τους παρακολουθεί.

Συντελεστές:
Κείμενο -διασκευή: Γιώργος Βάλαρης- Μαριάννα Τόλη
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Τόλη
Σκηνικά: Γιώργος Ασημακόπουλος
Κοστούμια: Νίκος Σαριδάκης
Χορογραφία: Chet Walker που μετακλήθηκε από τις ΗΠΑ ειδικά για τις παραστάσεις του Παιδικού Στεκιού
Χορογραφία Ινδικού χορού: Λήδα Σαντάλα
Μετάφραση- διασκευή στίχων Μαριάννα Τόλη- Βασιλική Χαραλάμπους
Διασκευή- ενορχήστρωση Γιώργου Θεοδοσιάδη
Μουσική διδασκαλία- πιάνο Αλέξανδρος Μπαζάνης
Φωτισμοί: Σπύρος Κάρδαρης.
Ηθοποιοί: Μαριάννα Τόλη, Χρήστος Παππάς, Νίκος Σιδέρης, Ευγενία Διαγούπη, Ελένη Μιχαηλίδου, Γιώργος Μαχαλάκης, Μιχάλης Κουκουλομμάτης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Φώτης Κέπελης και πολλοί πολλοί άλλοι.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Σάββατο: 15.30 Κυριακή: 11.30- 15.30

Τιμές εισιτηρίων: 10.00 -6.00 φοιτητικό

Oι παραστάσεις θα διαρκέσουν ως τις 21 Δεκεμβρίου.