Πόδια, σκουριά, όνειρα και αναζήτηση...

27.11.2002
Έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Φραγκίδου παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Σταυρούπολης με τίτλο "Πόδια, Σκουριά, Ονειρα και Αναζήτηση". Η καλλιτέχνις αποδίδει καθεμιά από τις τέσσερις ενότητες της έκθεσης, χρησιμοποιώντας σκόνες αγιογραφίας, μολύβια ακουαρέλας, κάρβουνο και μια μικτή τεχνική πάνω σε ξύλα.
Έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Φραγκίδου παρουσιάζεται από τις 6 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Σταυρούπολης με τίτλο "Πόδια, Σκουριά, Ονειρα και Αναζήτηση".Τη διοργάνωση ανέλαβε η Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Σταυρούπολης ΙΡΙΣ. Η καλλιτέχνις αποδίδει καθεμιά από τις τέσσερις ενότητες της έκθεσης, χρησιμοποιώντας σκόνες αγιογραφίας, μολύβια ακουαρέλας, κάρβουνο και μια μικτή τεχνική πάνω σε ξύλα.

Πόδια : Παρόλη τη θεματική επανάληψη κανένας πίνακας δεν είναι ίδιος. Πόδια γεμάτα κοκεταρία, πόδια σε στιγμή ανάπαυσης, αμηχανίας, πόδια φορτωμένα στέρηση και κούραση. Η στάση, το στήσιμο, το στυλ που περπατάμε ή στεκόμαστε είναι μοναδικό για τον καθένα μας. Παπούτσια φθαρμένα ή λουστραρισμένα καταμαρτυρούν ιστορίες ολόκληρες για τον κάτοχό τους.

Σκουριά : Η σκουριά, η φωτιά, ο χρόνος είναι στοιχεία που παίρνουν τα πάντα και τα ξαναδίνουν μέσα από τα χρώματα τους. Δεν υπάρχει γωνιά σε ύπαιθρο ή πόλη χωρίς αυτούς τους ιδιαίτερους τόπους, όπου υπόγειες διεργασίες χρόνια και χρόνια δημιουργούν τις δικές τους συνθέσεις. Μια ιστορία χωρίς τέλος που διατρέχει αντικείμενα, πρόσωπα και σχέσεις, άλλοτε σαν σκουριά άλλοτε σαν ρυτίδα ή ρωγμή.

Ονειρα:Τα όνειρα έχουν χίλια πρόσωπα. Είναι ένα 'εμπόρευμα' που δεν μπορεί να στοιβαχθεί για καιρό. Δραπετεύει, ζητάει διέξοδο και εκδίκηση, μας σεργιανάει σε τόπους που η καθημερινή μας λογική δεν μας επιτρέπει να διαβούμε, πατάει το άβατο.

Αναζήτηση: Μέσα από το αθώο βλέμα ενός παιδιού περνάει ο φόβος, οι μεταφυσικές αγωνίες. Η αθωότητα που περνάει το μπόι της στο άγνωστο.

Η Ελένη Φραγκίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της εκδοτικής ομάδας "Πράξη" που μεταφράζει το έργο του Κορνήλιου Καστοριάδη, ενώ ασχολείται με κατασκευές κοσμημάτων από πηλό και ψωμί.
Το 1974 συμμετέχει στην ίδρυση της ομάδας PAS-PAN με το ζωγράφο Πασχάλη Αγγελίδη. H ομάδα ειδικεύεται στις κατασκευές χρηστικών αντικειμένων από πηλό και χαλκό. Το 1979 παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής στα ΝΕΛΕ. Από το Δεκέμβριο του 2001 είναι πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Κασσάνδρας "Λεόντιος". Εχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει και σε αρκετές ομαδικές.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Δεκεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας:10:00-13:00 & 18:00-21:00
Eίσοδος ελεύθερη