Αγγίξτε την τέχνη!

27.11.2002
Μια πρωτότυπη έκθεση διοργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, που έχουν τώρα τη δυνατότητα να αγγίξουν την τέχνη, να την νιώσουν, να την περιεργαστούν, να την απολαύσουν με την αφή τους.
Μια πρωτότυπη έκθεση διοργανώνεται από τις 3 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, που έχουν τώρα τη δυνατότητα να αγγίξουν την τέχνη, να την νιώσουν, να την περιεργαστούν, να την απολαύσουν με την αφή τους.
Υπό τον τίτλο-σύνθημα "Αγγίξτε την Τέχνη" η έκθεση αυτή απευθύνεται σε όλους, αποκαλύπτει μια ανεξερεύνητη διάσταση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, επιτρέπει μια νέα προσέγγιση στα έργα τέχνης.

Χαρακτηριστικό της έκθεσης, άλλωστε, είναι το στοιχείο της ολοκλήρωσης. Σκοπός της, να αποτελέσει ένα σημείο συνεύρεσης χωρίς αποκλεισμούς, να καταρριφθούν οι φραγμοί ανάμεσα στους ανθρώπους. Το σύνθημα, άλλωστε, "Αγγίξτε την Τέχνη" εκφράζει την αντίθεση των εμπνευστών του κατά της απομόνωσης των σημερινών ανθρώπων, αλλά και κατά της αποξένωσης του ανθρώπου από την τέχνη.
Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται πορτρέτα, προτομές, ανθρώπινες μορφές, μοτίβα με ζώα. Πρόκειται για αφηρημένα έργα τέχνης με πρωτότυπη υφή, ώστε ο επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να τα περιεργαστεί αγγίζοντά τα.

Η έκθεση έχει ελεύθερη είσοδο και θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας: 09:00 - 13:00, 17:00 - 21:00 (εκτός από απογεύματα Κυριακής)