Θεατρικά βραβεία 2002!

26.11.2002
Aπονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας τα Θεατρικά Βραβεία Κάρολος Κουν και τα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2002 σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Aπονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας τα Θεατρικά Βραβεία Κάρολος Κουν και τα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2002 σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αναλυτικά τα βραβεία έχουν ως εξής:

Βραβείο σκηνοθεσίας "Κάρολος Κουν" : Απονεμήθηκε στον Μιχαήλ Μαρμαρινό για την παράσταση "Εθνικός Υμνος".

Βραβείο ερμηνείας "Κάρολος Κουν": Απονεμήθηκε στον Δημήτρη Μαύρο για την ερμηνεία του στο έργο "Οι εκτελεστές" του Γ. Σκούρτη που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης.

Βραβείο Δραματουργίας "Κάρολος Κουν": Απονεμήθηκε στο Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου για τη συγγραφή του έργου "Ο Εβρος απέναντι".

Μεγάλο Βραβείο της Ενωσης Κριτικών: Δόθηκε στην Ελένη Χατζηαργύρη για τη συνολική συνεισφορά της στο ελληνικό θέατρο και για την ερμηνεία της στο ρόλο της κυρίας Κλάιν στο ομώνυμο θεατρικό έργο που ανέβηκε στο Θέατρο Εξαρχείων.

Βραβείο Θεατρολογικού Συγγράμματος: Δόθηκε στη πανεπιστημιακό Ζωή Σαμαρά για το σύγγραμμα της "Στα άδυτα του κόσμου".

Διάκριση θεατρικού οργανισμού περιφέρειας: Απονεμήθηκε στις "Νέες Μορφές"

Διάκριση Νέου Δημιουργού: Βραβεύτηκε η Μαρία Λουίζα Παπαδοπούλου για τη σκηνοθεσία της παράστασης "Το νησί των σκλάβων" στο θέατρο "Τεχνοχώρος υπό σκιάν".