Τον Ιανουάριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

04.01.2011
Εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις στο MCF coffee bar resto υποδέχεται το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη χρονιά 2011.

Εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις στο MCF coffee bar resto υποδέχεται το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη χρονιά 2011.

Από τη Δευτέρα 10 έως τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 διαρκεί στο Foyer ισογείου η έκθεση «apomechanes 2010», μια έκθεση στην οποία θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες του 2ου workshop «apomechanes 2010» που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος, υπό την αιγίδα Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Το εργαστήριο apomechanes λειτούργησε υπό τη μορφή αρχιτεκτονικού στούντιο. Η έκθεση παρουσιάζει αρχιτεκτονικές εγκαταστάσεις (installations) που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στα πλαίσια του εργαστηρίου apomechanes, μέσα από την διερεύνηση των μεθοδολογίων αλγοριθμικού σχεδιασμού που ασχολούνται με πολυσύνθετα και μη-γραμμικά συστήματα. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες δημιούργησαν τους δικούς τους εξατομικευμένους αλγόριθμους, που οδήγησαν στο σχεδιασμό λειτουργικών πρωτοτύπων μεγάλης κλίμακας. Στη συνέχεια, τα έργα κατασκευάστηκαν σε κλίμακα 1:1 με τη χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας (Laser Cutter, CNC milling). Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 18:00 - 22:00 / Είσοδος Ελεύθερη.


Ο θεατρικός μονόλογος για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας με τίτλο «ΜΑΡΙΑ Κ. MORENDO» της Όλγας Λασκαράτου φιλοξενείται στην Αίθουσα Black Box από Τρίτη 11 Ιανουαρίου έως και Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011 (κάθε Δευτέρα στις 19:00, κάθε Τρίτη & Τετάρτη στις 21:30). Το έργο «ΜΑΡΙΑ Κ. MORENDO» είναι μία ιδέα της Όλγας Λασκαράτου σε κείμενο και σκηνοθεσία της ίδιας.

Με αφορμή το αφιέρωμα που της ανατέθηκε να ετοιμάσει για τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ το 2007 εν όψει του έτους «Κάλλας» και της επετείου των τριάντα χρόνων από τον θάνατο της μεγάλης καλλιτέχνιδας, ξεκίνησε το «ταξίδι» για τη συγγραφή του συγκεκριμένου έργου το οποίο ολοκληρώθηκε το 2009. Πρωτοπαρουσιάζεται στο θέατρο «Ειλισσός» ενώ τον Νοέμβριο του 2010 ανεβαίνει στο θέατρο «Σοφούλη» στην Θεσσαλονίκη. Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας φέρνει σήμερα το έργο ξανά στην Αθήνα.


Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή από 13/1 έως 30/1, στις 21:30, στην Αίθουσα Black Box ανεβαίνει από τη Θεατρική Ομάδα "ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ..." η παράσταση «Πεινάει Κανείς?» σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία: Αθηνά Παππά, για λίγες μόνο παραστάσεις.

"Πεινάει κανείς? Όλοι πεινάμε. Η πείνα φαίνεται στα πρόσωπά μας, στα πρόσωπά τους, στα μάτια τους, στα μάτια μας, στα μάτια όλων"! "ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ"? Μία "μη αναμενόμενη" παράσταση της Αθηνάς Παππά με τη θεατρική ομάδα "ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ..." για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Συμμετέχουν guest επώνυμοι και επαγγελματίες από όλους τους χώρους. Ένα guest-τιμώμενο πρόσωπο ανά παράσταση!

Κοινωνική και συναισθηματική πείνα, κανιβαλισμός! Αλληγορία και ρεαλισμός, γερμανικός εξπρεσιονισμός και νατουραλισμός, σκληρός και ποιητικός λόγος καθημερινός και ακαδημαϊκός! Κίνηση και έκφραση σώματος, ήχος και μουσική, σκοτάδι και φως, hosts and guests, με πολύ χιούμορ αλλά και πολλές εκπλήξεις και ανατροπές, γιατί "όσο πεινώ ελπίζω, όσο ζω πεινώ"! Κατάλληλο: από 16 χρονών και άνω. Παίζουν: Έλενα Αγγελοπούλου, Ελένη Τόλια, Γιάννης Κυφωνίδης, Δημήτρης Μαζιώτης, Κωνσταντίνος Ρόδης, Αφηγητής: Στράτος Τζώρτζογλου.


Όταν και το MCF bar - resto φιλοξενεί με τη σειρά του νέους καλλιτέχνες... Είναι νέος, ταλαντούχος, με σπουδές στο τραγούδι και τη μουσική και μας έρχεται από την Θεσσαλονίκη. Ο Ιωάννης Λάκης, με την αισθαντική φωνή, μας συστήθηκε μέσα από την μπάντα των FM, και το τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη σε στίχους Λάκη Λαζόπουλου "Όταν Έχω Εσένα" για τη θεατρική παράσταση "Βιοπαλαιστής στη Στέγη".

Τώρα για πρώτη φορά στην Αθήνα θα παρουσιάσει στο Μπαρ, στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, MCF bar - resto, τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Στ. Κραουνάκη και άλλων και φυσικά και... Όταν έχω εσένα μπορώ να ονειρεύομαι ξανά, ανοίγω μες στη θάλασσα πανιά, και πιάνω μες στα χέρια μου τον κόσμο να τον φτιάξω. Στις βραδιές συμμετέχει ως guest o μπάσος Βασίλης Κωστόπουλος και στο πιάνο τους συνοδεύει ο Στέφανος Κοζάνης.


Σημείο συνάντησης κοινού και καλλιτεχνών, τεχνικών και παραγωγών του Ιδρύματος, πριν και μετά τις παραστάσεις, το mcf resto αποτελεί την "εύθυμη πινελιά" του κτιρίου, ως εκτόνωση όλων των παραγόντων μετά από την "ευλάβεια" της αυστηρής πειθαρχίας στη Τέχνη.

Το MCF coffee bar resto, στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης προσφέρει σε πολύ λογικές τιμές, μέσα στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί το ευφάνταστο light & interior design του χώρου, υπέροχο φαγητό βασισμένο σε αγνά και φρέσκα υλικά, από finger food, σαλάτες, πιάτα και γλυκά, δροσερά cocktails φτιαγμένα με μαεστρία από έμπειρους barmen, προσεγμένη λίστα κρασιών και ποτών και εξαιρετικά χαρμάνια καφέ και τσαγιού. Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι και η θέα στην Ακρόπολη από τη βεράντα της πρόσοψης επί της οδού Πειραιώς, η οποία, όταν ανοίγουν διάπλατα οι τζαμαρίες της, γίνεται ένα με τον εσωτερικό χώρο, αποπνέοντας μία μοναδική για τα αθηναϊκά δεδομένα ατμόσφαιρα. Αυτού του ambiance ηγούνται ο Αλέξης Κυριαζής γνωστός ως ιδιοκτήτης του θρυλικού Multi Culti και οι συνεργάτες του Σεφ Θέμης Παπαδόπουλος και Χρήστος Κουσορής.

Παρασκευή & Σάββατο 14 & 15 Ιανουαρίου 2011, στις 23:00
Μουσική Βραδιά με τον Ιωάννη Λάκη
MCF bar - resto / είσοδος ελεύθερη
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6937 037 040


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
[email protected] - Ιστοσελίδα: www.mcf.gr.

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr.