Στου Βαμβακάρη το κονάκι

12.11.2002
Ένας χώρος με ιστορία είναι το Καλλίχωρον, που αποτελεί τη συνέχεια της γνωστής ταβέρνας "Ο θρούμπας". Το κουτούκι αυτό ήταν το "στέκι" του Μάρκου Βαμβακάρη.
Ένας χώρος με ιστορία είναι το Καλλίχωρον, που αποτελεί τη συνέχεια της γνωστής ταβέρνας "Ο θρούμπας". Το κουτούκι αυτό ήταν το "στέκι" του Μάρκου Βαμβακάρη, ο οποίος συχνά έπαιζε εκεί με το μπουζούκι του, ενώ δεν ήταν λίγοι και άλλοι ρεμπέτες που σύχναζαν στου "Θρούμπα". Δια του λόγου το αληθές, ένα ρεμπέτης ο Τούντας, σε ένα από τα τραγούδια του (στου Λινάρδου την ταβέρνα) αναφέρει και το όνομα του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, που ήταν γνωστός με το παρατσούκλι "Ο Θρούμπας".

Την ιστορία συνέχισε ο γιος του, ο κυρ-Χρήστος ο οποίος είχε πάρει μέρος με τη λατέρνα και τη ρομβία του (που μπορείτε να δείτε στο Καλλίχωρον) σε παλιές ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου όπως "Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο", "Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο", "Οι κυρίες της αυλής", Αλίμονο στους νέους", Τα κόκκινα φανάρια", "Της μιάς δραχμής τα γιασεμιά".

Μενού
Στον χώρο αυτόν, τον γεμάτο ιστορία μπορεί κάποιος να απολαύσει και υπέροχες γαστριμαργικές γεύσεις, διότι μην ξεχνάμε πως αυτό είναι το ζητούμενο όταν πάει κανείς σε εστιατόριο. Στο Καλλίχωρον μπορείτε να επιλέξετε νόστιμα ζεστά και κρύα ορεκτικά, μεζέδες, σαλάτες, κυρίως πιάτα με βάση το κρέας και τα θαλασσινά αλλά και άλλα διάφορα περίεργα. Ο χώρος λειτουργεί Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 7 το πρωί, που σημαίνει πως έχουν προνοήσει για τους ξενύχτηδες, προσφέροντας ειδικά πιάτα για την περίπτωση.


Περσεφόνης 31, Γκάζι
τηλ: 2103478759,
[email protected]
Τιμή: 14,70 - 17,60 EURO