Ταξιδιωτικές στιγμές

13.11.2002
Από τις εκδόσεις Περίπλους κυκλοφόρησε το βιβλίο του Λευτέρη Μονοκρούσου "Ταξιδιωτικές στιγμές". Πρόκειται για μια συλογή από 21 μικρά απολαυστικά κείμενα, τα οποία αποτυπώνουν μοναδικές στιγμές ταξιδιωτών. Στιγμές που, όπως λεέι ο πολυταξιδεμένος συγγραφέας, "έρχονται και φεύγουν -δυστυχώς- με αστραπιαία ταχύτητα και αφήνουν πίσω τους μια γλυκειά γεύση, αλλά και προσμονή για νέες εμπειρίες.
Από τις εκδόσεις Περίπλους κυκλοφόρησε το βιβλίο του Λευτέρη Μονοκρούσου "Ταξιδιωτικές στιγμές".
Πρόκειται για μια συλογή από 21 μικρά απολαυστικά κείμενα, τα οποία αποτυπώνουν μοναδικές στιγμές ταξιδιωτών. Στιγμές που, όπως λεέι ο πολυταξιδεμένος συγγραφέας, "έρχονται και φεύγουν -δυστυχώς- με αστραπιαία ταχύτητα και αφήνουν πίσω τους μια γλυκειά γεύση, αλλά και προσμονή για νέες εμπειρίες. Γιατί το ταξίδι συνεχίζεται -και πρέπει- χωρίς σταματημό. Αυτός είναι ο νόμος της ζωής."

Μερικοί από τους τίτλους των κειμένων είναι οι ακόλουθοι: Χριστούγεννα στη Βιέννη, Στο Λένιγκραντ ακούγοντας Μπαχ, Λισαβόνα: Φάδο στο κάστρo, Στην πλατεία Ζεμάλ Ελ Φνα, Η αρχοντιά της Βουδαπέστης, Νταχάου: μια επίσκεψη που συγκλονίζει, Ανεβαίνοντας τον Πύργο της Πίζας, Αλάμπρα: η αποθέωση της αραβικής τέχνης, Η ιεροτελεστία του ναργιλέ, Καρναβάλι στο cafe-florian, Ρώμη: καφέ στην Piazza του Pantheon, Ακράγας: η κοιλάδα των ναών, Στην προιστορική Έμπλα.

Εκδόσεις Περίπλους
Τίτλος: Tαξιδιωτικές στιγμές
Συτγγραφέας: Λευτέρης Μονοκρούσος
Σελίδες: 108
ISBN: 960-8202-53-1