Βακαλό και... 33!

02.05.2008
Πενήντα χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει η σχολή Βακαλό, διοργανώνοντας μία ενδιαφέρουσα έκθεση design, καθώς και μία επετειακή εκδήλωση.

Πενήντα χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει η σχολή Βακαλό, διοργανώνοντας μία ενδιαφέρουσα έκθεση design, καθώς και μία επετειακή εκδήλωση.

Το αφιέρωμα στο ελληνικό design πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση της Σχολής Βακαλό Art and Design σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη.

Η έκθεση θα παρουσιάσει έργα 33 διακεκριμένων αποφοίτων της Σχολής από την περίοδο 1958-2008, μεταξύ των οποίων οι: Μιχάλης Ασλάνης (μόδα), Δαμιανός Ζαρίφης (σκηνογραφία), Γιάννης Κόκκος (σκηνογραφία), Κώστας Κουτάγιαρ (φωτογραφία), Δώρα Μάντζαρη (graphic design - Υπεύθυνη Οπτικής Επικοινωνίας της Ολυμπιάδας 2004), Νίκος Πάνος (εικονογράφηση), Γιώργος Πάτσας (σκηνογραφία) και Ροδάνθη Σεντούκα (graphic design - έμβλημα Ολυμπιάδας 2004).

Στην εκδήλωση, που θα γίνει στις 6 Μαΐου, θα μιλήσουν ο Διευθυντής Σπουδών και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Σχολής Βακαλό, Δανιήλ Γουναρίδης, ο Πρύτανης του συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου του Derby, Καθηγητής John Coyne, ο Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Κωτίδης, και η Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Τεχνοκριτών (AICA-Hellas), Έφη Στρούζα, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβορριάς.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν και τιμητικές πλακέτες στους εκ των ιδρυτών της Σχολής Βακαλό, Ακαδημαϊκό Παναγιώτη Τέτση και Φραντζή Φραντζισκάκη.

«Το Ελληνικό Design: 50 Χρόνια Σχολή Βακαλό»
Διάρκεια έκθεσης: 6 Μαΐου-1 Ιουνίου 2008,
Μουσείο Μπενάκη / Κτήριο οδού Πειραιώς,
Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ.: 210 3453111,
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή 10:00-18:00,
Παρασκευή, Σάββατο 10:00-22:00, Δευτέρα και Τρίτη κλειστά.