Τα σημαντικότερα αστρολογικά γεγονότα μέχρι το τέλος της χρονιάς και πώς θα σε επηρεάσουν

09.12.2021
Τα σημαντικότερα αστρολογικά γεγονότα μέχρι το τέλος της χρονιάς και πώς θα σε επηρεάσουν
Η αστρολογία του Δεκεμβρίου είναι από τις πιο πλούσιες της χρονιάς και ολοκληρώνει δυναμικά το 2021. Ωστόσο φέρνει και μερικά λαμπερά νέα ξεκινήματα που μας προδιαθέτουν επίσης για ένα συναρπαστικό μέλλον μπροστά μας. Αυτά είναι τα σημαντικότερα αστρολογικά γεγονότα μέχρι το τέλος της χρονιάς, έτσι για να ξέρεις τι να περιμένεις...

Ανάδρομοι πλανήτες που ολοκληρώνουν την πορεία τους

Ο μήνας ξεκίνησε με τον αποχαιρετισμό του ανάδρομου Πλούτωνα ωστόσο θα νιώσουμε την κοσμική ορμή να αυξάνεται αργότερα μέσα στον μήνα, καθώς ο ανάδρομος Χείρωνας ολοκληρώνει την πορεία του στις 19 Δεκεμβρίου. Ο Χείρωνας είναι ένας μικρός πλανήτης, γνωστός ως ο «πληγωμένος θεραπευτής» στην αστρολογία και οι ανάδρομες περίοδοι του μας βοηθούν να επεξεργαστούμε τον πόνο μας και να επουλώσουμε παλιές πληγές.

Οι πλανήτες που θα είναι ανάδρομοι τον Δεκέμβριο και πώς θα σε επηρεάσουν

Τα vibes του Τοξότη

Οι τρεις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν του Τοξότη του 2021, που κάνει τους πάντες να νιώθουν λίγο πιο χαρούμενοι, αισιόδοξοι και αυθόρμητοι - παρά τις σκοτεινές μέρες. Με τον πνευματικό πλανήτη Ερμή επίσης σε αυτό το ελεύθερο ζώδιο της φωτιάς για το πρώτο μισό του μήνα, να περιμένεις να αισθανθείς ότι καλείσαι να πεις την αλήθεια, να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να αναζητήσεις νέες προοπτικές.

Ενεργειακές μετατοπίσεις στα μέσα του μήνα

Στις 13 Δεκεμβρίου, δύο από τους προσωπικούς πλανήτες αλλάζουν ζώδια, μεταβάλλοντας τις γενικές κοσμικές δονήσεις. Ο παθιασμένος πλανήτης Άρης θα συναντήσει τον Ήλιο και τον Ερμή στον φλογερό Τοξότη, κάτι που μας κάνει πιο αυθόρμητες και περιπετειώδεις στο πώς κυνηγάμε τους στόχους μας και αναλαμβάνουμε δράση για τα πράγματα. Ωστόσο, το πάρτι του Τοξότη θα διακοπεί όταν ο επικοινωνιακός πλανήτης Ερμής εισέλθει στον Αιγόκερω αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η τελευταία Πανσέληνος της Χρονιάς

Στις 18 Δεκεμβρίου, θα ζήσουμε την τελευταία πανσέληνο της χρονιάς — και το επίσημο τέλος της σεζόν των εκλείψεων για το 2021. Ανατέλλοντας στο αέρινο ζώδιο των Διδύμων, η πανσέληνος του Δεκεμβρίου του 2021 θα φωτίσει την επιθυμία μας για επικοινωνία, επιτρέποντάς μας να μιλάμε μέσα από τα συναισθήματά μας και να τα εκφράζουμε πιο αποτελεσματικά.

Τα 3 ζώδια για τα οποία ο Δεκέμβριος θα είναι ο καλύτερος μήνας

Η ανάδρομη Αφροδίτη έρχεται για την ερωτική μας ζωή

Και εκεί που νομίζαμε ότι η ανάδρομη εποχή είχε τελειώσει, η ανάδρομη Αφροδίτη έρχεται και μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια την ερωτική μας ζωή. Ο πλανήτης της αγάπης, του χρήματος και του ρομαντισμού θα έχει από τις 19 Δεκεμβρίου, μια ανάδρομη πορεία για 40 ημέρες στο προσγειωμένο ζώδιο του Αιγόκερω. Αυτή η ανάδρομη κίνηση θα μπορούσε να φέρει πίσω δραματικές σχέσεις του παρελθόντος, να μας κάνει να αμφισβητήσουμε τις αξίες μας ή ακόμα και να αλλάξουμε τα γούστα μας. Ωστόσο, μας δίνει επίσης μια σταθερή ευκαιρία να επαναξιολογήσουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εμάς.

Η εποχή του Αιγόκερω και το χειμερινό ηλιοστάσιο

Η 21η Δεκεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη της εποχή του Αιγόκερω για το 2021, καθώς ο ήλιος απομακρύνεται από την επικράτεια του party-animal Τοξότη και εγκαθίσταται στο προσγειωμένο βασίλειο τoυ Αιγόκερω. Η εποχή του Αιγόκερω μάς εμπνέει να ξεκινήσουμε τις δουλειές μας και να υιοθετήσουμε μια χαλαρή στάση στη ζωή, επομένως είναι ένας εξαιρετικός μήνας για να εστιάσεις στην καριέρα σου, να είσαι ρεαλίστρια σχετικά με τα μακροπρόθεσμα σχέδιά σου και να αντιμετωπίσεις σοβαρά τις προθέσεις σου για τη νέα χρονιά.

Η έναρξη της εποχής του Αιγόκερω σηματοδοτεί επίσης την ημερομηνία του χειμερινού ηλιοστασίου, γνωστή και ως η πρώτη επίσημη ημέρα του χειμώνα.

Mπισκότα χριστουγεννιάτικα δέντρα - και όχι μόνο, φυσικά!

Το τελευταίο τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού

Στις 24 Δεκεμβρίου, θα ζήσουμε το τελικό από τα τρία διαδοχικά τετράγωνα Κρόνου/Ουρανού — μια σπάνια κοσμική σύνδεση που θεωρείται η καθοριστική πλανητική όψη του 2021. Αυτή η σειρά τετραγώνων μεταξύ του αυστηρού Κρόνου και του άγριου παιδιού που είναι ο Ουρανός, συμβαίνει μόνο περίπου μια φορά κάθε 20 χρόνια και είναι γνωστό ότι φέρνει ανάπτυξη και ένταση όταν πρόκειται να συνδυαστούν παλιές δομές με νέους τρόπους σκέψης.