Αυτά είναι τα 3 ζώδια που δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματα τους

17.04.2020
Αυτά είναι τα 3 ζώδια που δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματα τους
Η αλήθεια είναι ότι η έκφραση δύσκολων συναισθημάτων είναι ένα από τα πιο απαιτητικά και πάντα σε εξέλιξη, χαρακτηριστικά του να είσαι ευάλωτη. Ακόμα κι αν εσύ και ο σύντροφός σου έχετε ήδη έναν βαθύ συναισθηματικό δεσμό, το να μιλάς ανοιχτά για τα συναισθήματά σου μπορεί να μην είναι πάντα φυσικό. Κατά περίεργο τρόπο, τα ζώδια που δυσκολεύονται να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους είναι τα ζώδια που είναι γνωστά ως τα πιο συναισθηματικά συνειδητοποιημένα.

Καρκίνος

Όσον αφορά την επεξεργασία των συναισθημάτων, οι Καρκίνοι είναι γνωστοί ότι διαθέτουν μια βαθιά αίσθηση προσωπικής συνειδητοποίησης και διαίσθησης. Ωστόσο, όταν πρόκειται να πουν σε μια δεδομένη στιγμή δημόσια πώς αισθάνονται, οι Καρκίνοι συχνά ανησυχούν ότι θα γελοιοποιηθούν ή θα θεωρηθούν αδύναμοι εάν αποκαλύψουν πολλά για την περίπλοκη εσωτερική τους ζωή. «Οι Καρκίνοι είναι πολύ ευαίσθητοι και θα μπουν στο καβούκι τους εάν φοβούνται την απόρριψη ή την παρεξήγηση των συναισθημάτων τους», δήλωσε στο Bustle η Lisa Barretta, αστρολόγος και συγγραφέας του Conscious Ink. «Συνήθως καταλήγουν να κλαίνε όταν εκφράζουν τα συναισθήματά τους, αφού αισθάνονται τόσο βαθιά τα πράγματα».

Σκορπιός

Ο απόλυτος Σκορπιός είναι γνωστός για το ότι είναι σέξι, μυστηριώδης και σκοτεινός. Ως ζώδιο του νερού, ο Σκορπιός αντιμετωπίζει τα συναισθήματα με τον ίδιο τρόπο όπως ο Καρκίνος, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Δεν ανησυχεί απαραίτητα για το να κριθεί ή να γελοιοποιηθεί, ωστόσο, η βαθιά ριζωμένη νοοτροπία του «μοναχικού καβαλάρη» ενισχύει την πεποίθησή του ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να χειριστούν την αλήθεια του. Αυτός είναι ο λόγος που συχνά επιλέγει να διατηρήσει τα εσωτερικά του συναισθήματα αποκλειστικά για τον εαυτό του. «Ο Σκορπιός είναι μυστηριωδης και έντονος», εξήγησε η Barretta. «Εδώ μιλάμε για κάποιον που θα προτιμούσε να παρακολουθεί και να παρατηρεί τα συναισθήματα των άλλων παρά να εκφράζει ελεύθερα τα δικά του».

Υδροχόος

Στην επιφάνεια, οι Υδροχόοι είναι ανοιχτά άτομα που έχουν μια υγιή σχέση με τα συναισθήματά τους. Ωστόσο, η ωριμότητα και ο αυτοέλεγχος τους, τους οδηγεί να μη θέλουν να χάσουν τον χρόνο τους με ζόρικες ή συναισθηματικές κουβέντες. Ένας Υδροχόος μπορεί να αισθάνεται ασφαλής με το γεγονός ότι σπάνια εκφράζει τα συναισθήματά του. «Δεν είναι ότι είναι αναίσθητοι, απλά δεν τους αρέσουν οι δύσκολες, πολύ δραματικές καταστάσεις», συμφώνησε η Barretta. «Προτιμούν να παραμένουν χαλαροί και ήρεμοι, ενώ οι άλλοι προσπαθούν να μαντέψουν τι σκέφτονται».

Παρόλο που το να είναι κάποιος απόλυτα διαφανής με το σύντροφό του για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του μπορεί να είναι δύσκολο πράγμα για μερικούς, το να επιτρέπεις στον εαυτό σου να νιώθει άβολα με το να είναι ειλικρινής, μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετικά καθαρτική εμπειρία. Το να μοιράζεσαι αυτά τα κομμάτια του εαυτού σου, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση και την εμβάθυνση του δεσμού σου με τον σύντροφο σου.