Ποια είναι τα οφέλη του διαλογισμού;

31.08.2016
Το τρίτο Μάτι είναι το μάτι του πνεύματος και της ψυχής.Είναι η έδρα της Έκτης Αίσθησης, το κέντρο της διαίσθησης, της διορατικότητας και της ενόρασης. Η Λιάνα Τελειώνη αναλύει τα οφέλη του διαλογισμού:

Το μάτι αυτό δεν αφορά τα φυσικά όργανα της όρασης. Είναι ένα ενεργειακό κέντρο, δηλαδή μια πύλη ενέργειας πάνω στην αύρα, που μεταβολίζει και διοχετεύει την ενέργεια στο φυσικό σώμα, μέσω των αδένων του ενδοκρινικού συστήματος. Στην ενεργειακή μας ανατομία το Τρίτο Μάτι βρίσκεται στο κέντρο του μετώπου, στο Έκτο Τσάκρα και συνδέεται με την επίφυση, ή σύμφωνα με άλλες παραδόσεις με την υπόφυση. Είναι η έδρα της Έκτης Αίσθησης, το κέντρο της διαίσθησης, της διορατικότητας, της ενόρασης, της αντίληψης μιας μη υλικής πραγματικότητας πέρα από τα όρια του χώρου και του χρόνου. Δεν είναι τυχαίο το ότι το Τρίτο Μάτι επηρεάζει και επηρεάζεται από την επίφυση, η οποία είναι η κεραία του ανθρώπινου σώματος, με την ικανότητα να ελέγχει τους βιορρυθμούς μας, να καταγράφει τις ενεργειακές μεταβολές των εντάσεων του φωτός, των γεωμαγνητικών πεδίων, του ηλεκτρικού φορτίου της ατμόσφαιρας και άλλων παραμέτρων. Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν πως η επίφυση ήταν ο σύνδεσμος των Βασιλείων της Σκέψης.

Τα οφέλη
Η αφύπνιση ή αλλιώς το άνοιγμα του Τρίτου Ματιού σημαίνει μια αυξημένη διαισθητική αντίληψη και δίνει την αίσθηση μιας πίεσης στο κέντρο του μετώπου, ή στη βάση του εγκεφάλου, που είναι το αποτέλεσμα της εναρμόνισης με υψηλότερες συχνότητες ενέργειας. Στο Πνευματικό Μάτι αντιστοιχούν οι νοητικές μας δυνάμεις, συνειδητές ή ασυνείδητες, αλλά και οι ενέργειες της ψυχής. Η αλληλεπίδραση του νου και της ψυχής είναι που οδηγεί στη διαισθητική όραση και σοφία. Το Τρίτο Μάτι είναι όργανο της ψυχής, ένα ψυχοπνευματικό εργαλείο, που διαχειρίζεται όσα κρύβονται πίσω από τα φαινόμενα. Ελέγχει τη σκέψη, τη διαίσθηση, τη λογική, και τις ψυχικές ικανότητες. Λαβαίνει και μεταδίδει διαρκώς σκέψεις. Στέλνει σήμα σε όλα τα άλλα κέντρα και κυρίως στο συναισθηματικό.

Η ενεργοποίηση
Ολοι οι άνθρωποι το διαθέτουν. Όμως, για να μπορέσει κάποιος να το αξιοποιήσει, δηλαδή να δει μέσω αυτού, χρειάζεται είτε να έχει το «χάρισμα», δηλαδή να διαθέτει ένα ανοιχτό Πνευματικό Μάτι, είτε να εξασκηθεί ώστε να μπορέσει να το ανοίξει. Όταν αυτό το ενεργειακό κέντρο είναι ενεργοποιημένο, μπορεί κάποιος να έχει αισθήσεις που υπερβαίνουν τον φυσικό κόσμο, να επικοινωνεί με το πνεύμα του, ή με άλλα πνεύματα, να διακρίνει λεπτοφυείς ενέργειες και να έχει πρόσβαση στο υποσυνείδητο και στο υπερσυνείδητο, παίρνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τον εαυτό του ή τους άλλους. Ένα καθαρό Τρίτο Μάτι μάς επιτρέπει την απελευθέρωση από την πνευματική παραπλάνηση, την ικανότητα να ξεχωρίζουμε την πληροφορία από τη γνώση. Επίσης, μας δίνει τη δυνατότητα να οραματιζόμαστε εναλλακτικά πεπρωμένα, δημιουργώντας την πραγματικότητά μας. Η σύλληψη μιας διαφορετικής πραγματικότητας και των πολλαπλών επιλογών σχεδιασμού πραγματικότητας που υπάρχουν είναι εφικτή ανοίγοντας αυτό το κέντρο. Η υλοποίηση μέσω αυξημένης ικανότητας οραματισμού, η ενόραση, η διαίσθηση, η αντίληψη του μη ορατού είναι χαρακτηριστικά του Τρίτου Ματιού.

Η πύλη της διαίσθησης
Το τρίτο μάτι, επίσης, συνδέεται με τη δύναμη επιλογής της αλήθειας. Της δικής μας αλήθειας. Ποιο είναι το κατάλληλο για εμάς; Ποια επιλογή είναι αυτή που αντιπροσωπεύει την αλήθεια μας, που θα μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους και θα μας βοηθήσει να πάμε ένα βήμα παραπέρα; Αφυπνίζοντας τη διαίσθηση, μαθαίνουμε να ακούμε καθαρά την εσωτερική μας καθοδήγηση, τον εσωτερικό μας δάσκαλο και να ενεργούμε με στόχο το ανώτερο καλό και την εξέλιξή μας.

Πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν δυνατή διαίσθηση αναφέρουν ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν είναι κυρίως αρνητικά, δηλαδή μπορούν να αντιληφθούν μόνο τα άσχημα γεγονότα που πρόκειται να συμβούν. Αυτό συμβαίνει γιατί ο καθένας είναι συντονισμένος στη δική του συχνότητα, βάσει των εμπειριών που έχει βιώσει και έχουν καταγραφεί στο υποσυνείδητό του, με αποτέλεσμα να μπορεί να αντιληφθεί κατά κάποιον τρόπο οτιδήποτε δονείται σε παρόμοια συχνότητα με τη δική του. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακός άνθρωπος, απλώς έχει να κάνει με τις εσωτερικές του εμπειρίες και τον τρόπο που ασυνείδητα βλέπει τα πράγματα. Άλλωστε, είναι γεγονός ότι το συλλογικό ασυνείδητο είναι γεμάτο αρνητικότητα, δεν θέλει λοιπόν και μεγάλη προσπάθεια για να συντονιστεί κάποιος με την αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Μόνον αλλάζοντας αντιλήψεις και εφαρμόζοντας συνειδητά ένα πιο θετικό μοτίβο σκέψης και συμπεριφοράς μπορεί να οδηγήσει τη διαίσθησή του σε καινούργια μονοπάτια.

Άσκηση: «Άνοιγμα Τρίτου Ματιού»
Με αυτή την άσκηση καθαρίζουμε και ενεργοποιούμε το Τρίτο Μάτι, ενώ παράλληλα συνδέουμε το κέντρο της διαίσθησης με το κέντρο της καρδιάς. Αφυπνίζουμε το εσωτερικό μας φως καθώς και την επίφυση. Ο ενδοκρινής αυτός αδένας περιέχει φωτοευαίσθητα κύτταρα και ενεργοποιείται από το φως.

Κάνετε την εξάσκηση μία φορά την ημέρα. Μπορείτε να καθίστε με ίσια την πλάτη, ή να ξαπλώσετε. Κλείστε τα μάτια και ξεκινήστε να παίρνετε βαθιές αναπνοές. Συνεχίστε να αναπνέετε βαθιά και φανταστείτε ότι η εισπνοή μπαίνει μέσα σας από το κέντρο του θώρακα, δηλαδή εισπνέετε μέσα από ενεργειακό κέντρο της καρδιάς, ενώ η εκπνοή σας βγαίνει από το κέντρο του μετώπου, δηλαδή από το Τρίτο Μάτι. Εισπνέετε από την καρδιά και κατευθύνετε την ενέργεια με την εκπνοή στο κέντρο της διαίσθησης. Με αυτό τον τρόπο πάρτε περίπου δέκα βαθιές αναπνοές και νιώστε την αίσθηση που έχει δημιουργεί στο Τρίτο σας Μάτι. Ίσως νιώσετε ένα ελαφρύ αεράκι ή λίγο μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα ή κάτι σαν μικρό βάρος. Όλα αυτά είναι ανεπαίσθητα και φυσιολογικά, σημαίνει ότι το Τρίτο Μάτι σας αρχίζει να κινείται. Φανταστείτε ότι ένας υπέροχος, τεράστιος λαμπερός ήλιος, βρίσκεται από πάνω σας και σας πλημμυρίζει με φως. Χρυσό φως τυλίγει όλο σας το σώμα. Ο ήλιος κατεβαίνει προς τα κάτω και είναι απέναντί σας. Από το κέντρο του ήλιου μια μεγάλη υπέρλαμπρη ακτίνα φωτός περνάει κατευθείαν μέσα στο Τρίτο σας Μάτι και το γεμίζει φως. Το φως καθαρίζει το πνευματικό σας κέντρο από τα μπλοκαρίσματα και ενεργοποιεί τις ικανότητές του. Μπορείτε αν θέλετε να αφήστε το φως να μπει ακόμα πιο βαθιά μέσα στο κεφάλι και να πάει στην επίφυση, στην κοσμική σας κεραία. Δείτε να καθαρίζει όλη η ενέργεια γύρω της. Δείτε τη να λάμπει και να ακτινοβολεί. Λάμπει μέσα στο κεφάλι σας και το γεμίζει με φως, λευκόχρυσο φως ακτινοβολεί σε όλο το κεφάλι εσωτερικά και η λάμψη του απλώνεται στην αύρα σας. Παρατηρήστε και πάλι τις αισθήσεις στο σώμα σας και στο Τρίτο σας Μάτι. Τέλος, αφήστε το φως να απλωθεί σε όλο σας το σώμα, να φτάσει μέχρι στα πόδια και να βγάλει ρίζες από τα πέλματά σας βαθιά μέσα στη Γη. Γειωθείτε καλά και ανοίξτε τα μάτια.

Προσοχή!
Μην το πιέσετε, δεν χρειάζεται να μείνετε πάνω από πέντε με δέκα λεπτά, μαζί με τις αναπνοές. Αν για κάποιον λόγο νιώσετε δυσάρεστα, απλά σταματήστε. Επίσης, μπορείτε να κάνετε μόνο τις αναπνοές, ή μόνο τον οραματισμό με τον ήλιο και το φως. Μη ζορίζετε τον εαυτό σας, ειδικά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτού του είδους τις ασκήσεις. Ξεκινήστε κάνοντας αυτό που μπορείτε χωρίς πίεση και παρατηρήστε κάθε φορά πώς νιώθετε. Και μόνο η αίσθηση του φωτός μέσα σας αποτελεί μια βαθιά θεραπευτική διαδικασία!

  • Ευχαριστούμε πολύ τη συγγραφέα και ενεργειακή θεραπεύτρια Λιάνα Τελειώνη. Για περισσότερες πληροφορίες www.urantiacenter.gr

Ιδιότητες Τρίτου Ματιού
Θέση: κέντρο μετώπου
Χρώμα: βαθύ μπλε
Αδένας: επίφυση, υπόφυση
Αίσθηση: εσωτερική αίσθηση, διαίσθηση
Στοιχείο: η ουσία όλων των πραγμάτων
Φυσικό σώμα: πρόσωπο, μάτια, μύτη, εγκέφαλος, κεντρικό νευρικό σύστημα, ορμονικό σύστημα, μνήμη, λογική
Συναισθηματικό-νοητικό σώμα: σκέψεις, ευφυΐα, πεποιθήσεις
Ήχος: xam
Αιθέρια έλαια: δυόσμος, βασιλικός, δάφνη, ροδόξυλο, σανταλόξυλο, μέντα, λεβάντα
Ορυκτά: φθορίτης, αμέθυστος, σελενίτης, σελεστίτης, φεγγαρόπετρα, σοδάλιθος
Πολύτιμοι λίθοι: ινδικό ζαφείρι
Δυνατά σημεία: διανοητικές ικανότητες, διαίσθηση, διάκριση της πληροφορίας από τη γνώση, συνειδητές και ασυνείδητες ενοράσεις, έμπνευση, διαισθητική καθοδήγηση
Το ζητούμενο: η αναζήτηση της δικής μας αλήθειας, διάκριση μεταξύ της αλήθειας και της ψευδαίσθησης, καθαρότητα επαφής νου και καρδιάς, αποδέσμευση του φόβου
Αρμονία: διαίσθηση, φαντασία, σοφία, οραματισμός, διαλογισμός, ευφυΐα, αυξημένη αντίληψη, διαύγεια
Δυσλειτουργία: νοητική σύγχυση, έλλειψη φαντασίας και οραματισμού, άχρηστες σκέψεις, περιορισμένη αντίληψη, υπερβολική εκλογίκευση των πάντων, χρήση της δύναμης για την ικανοποίηση των προσωπικών επιθυμιών εις βάρος των άλλων.

Πηγή: Άστρα και Όραμα