Μυστήρια συμπτώματα απειλούν την υγεία σου

16.03.2010
Στην αρχή παρατήρησες μερικές τρίχες παραπάνω στο νιπτήρα και είπες φθινόπωρο είναι, μαλλιά είναι θα πέσουν. Έπειτα μαλλιά στην βούρτσα πύκνωσαν ή κύκλοι κάτω από τα μάτια μεγάλωσαν κι εκείνο το πρήξιμο στο στομάχι δεν λέει να φύγει παρ' όλο που αδιαθέτησες. Πολλά είναι τα μυστηριώδη συμπτώματα που ταλαιπωρούν την υγεία αρκετών νεαρών γυναικών. Τι θέλουν να σου πουν τα συμπτώματα αυτά και πόσο επικίνδυνα είναι;

Στην αρχή παρατήρησες μερικές τρίχες παραπάνω στο νιπτήρα και είπες φθινόπωρο είναι, μαλλιά είναι θα πέσουν. Έπειτα μαλλιά στην βούρτσα πύκνωσαν ή κύκλοι κάτω από τα μάτια μεγάλωσαν κι εκείνο το πρήξιμο στο στομάχι δεν λέει να φύγει παρ' όλο που αδιαθέτησες. Πολλά είναι τα μυστηριώδη συμπτώματα που ταλαιπωρούν την υγεία αρκετών νεαρών γυναικών. Τι θέλουν να σου πουν τα συμπτώματα αυτά και πόσο επικίνδυνα είναι;

Α. Οι τρίχες που αφήνεις στο νιπτήρα είναι περισσότερες απ' ότι συνήθως:
Ένοχα για το σύμπτωμα αυτό μπορεί να είναι τα αντισυλληπτικά χάπια που παίρνεις. Τα οιστρογόνα που περιέχει το Χάπι δεν αφήνει τα μαλλιά να μεγαλώσουν σωστά τον πρώτο καιρό που θα ξεκινήσεις να το παίρνεις. Για κάποιους μήνες τα μαλλιά θα είναι αδύναμα και ίσως πέφτουν περισσότερο από το κανονικό. Κανονικά, τα μαλλιά θα ξαναγίνουν δυνατά αλλά αν το πρόβλημα συνεχίζει καλό είναι να επισκεφτείς το γυναικολόγο σου που θα προτείνει κάποιο άλλο αντισυλληπτικό με λιγότερα οιστρογόνα.

Τιπ: κάνε μια εξέταση για ανωμαλία του θυροειδή αδένα που ευθύνεται για την εκτεταμένη τριχόπτωση.

Β. Ενώ στέκεσαι όρθια νομίζεις πως θα λιποθυμήσεις:
Μια σημαντική αιτία για την ζαλάδα που αισθάνεσαι είναι η αφυδάτωση του οργανισμού. Η αφυδάτωση μπορεί να ρήξει την αρτηριακή σου πίεση τόσο που να σου προκαλέσει ζαλάδα και τάση για λιποθυμία. Μην ξεχνάς να καταναλώνεις πολύ νερό διάφορες στιγμές μέσα στην ημέρα. Ταυτόχρονα, δοκίμασε και τροφές πλούσιες σε νερό όπως οι σούπες, οι σαλάτες και τα φρούτα.

Τιπ: αν δεν ζαλίζεσαι απλά αλλά χάνεις τις αισθήσεις σου κάθε φορά που σηκώνεσαι, δες τον παθολόγο σου γιατί είναι πολύ πιθανό να υποφέρεις από αναιμία ή έλλειψη σιδήρου.

Γ. Η κοιλίτσα είναι πρησμένη παρόλο που δεν περιμένεις περίοδο, ούτε τρως πολύ:
Μήπως πρέπει να εξετάσεις το πόσο αλκοόλ πίνεις; Το αλκοόλ μπορεί να αφυδατώσει τον οργανισμό σου, ακόμα κι αν πίνεις μόνο 2 ποτήρια κρασί ή δύο μπυρίτσες καθημερινά. Το φούσκωμα είναι ένα σημάδι που σου δίνουν τα νεφρά πως έχουν ανάγκη για νερό και όχι να διώχνει νερό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είσαι τόσο φουσκωμένη που τα τζιν δεν σου κλείνουν. Για να βοηθήσεις το σώμα σου να ενυδατωθεί, πιες ένα ποτήρι νερό κάθε δύο ωρίτσες που θα βοηθήσει τα νεφρά σου να λειτουργήσουν κανονικά και πάλι. Στο διάστημα αυτό, απόφυγε το πολύ αλάτι που θα προκαλέσει περεταίρω κατακράτηση υγρών.

Τιπ: αν το φούσκωμα επιμείνει και αισθάνεσαι και συμπληρωθεί με πόνο στα νεφρά, επισκέψου έναν παθολόγο - ουρολόγο!

Δ. Ξυπνάς στη μέση της νύχτας και δεν μπορείς να κοιμηθείς:
Για όλα φταίει το ποτό! Δύο με τρία ποτηράκια παραπάνω μπορούν να στείλουν τον λατρεμένο σου ύπνο σε άλλες αγκαλιές. Δύο ώρες μετά την κατανάλωση αλκοόλ, το σώμα έχει προλάβει να μεταβολίσει όσο αλκοόλ ήπιες. Έτσι, οι καταπραϋντικές συνέπειες του έχουν περάσει και ο οργανισμός είναι έτοιμος να αποβάλλει τα υπόλοιπα. Έτσι βρίσκεσαι να κάνεις βολτίτσες από το κρεβάτι στην τουαλέτα μέσα στην νύχτα. Προσπάθησε να ελαττώσεις την κατανάλωση αλκοόλ ειδικά μερικές ώρες πριν την κατάκλιση.
Τιπ: αν δεν δεις διαφορά, τότε για τις αϋπνίες σου ευθύνονται το στρες και άγχος τς καθημερινότητας, ενώ πολύ πιθανό είναι να υποφέρεις από ινσόμνια (μια διαταραχή του ύπνου αρκετά σοβαρή).

Ε. Μαύροι κύκλοι ρίζωσαν κάτω από τα μάτια σου:
Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά ή ποιοτικά, η κυκλοφορία του αίματος επιβραδύνεται και έτσι οι φλέβες κάτω από τα μάτια πρήζονται και δίνουν αυτό το μπλε μαύρο χρώμα κάτω από την επιδερμίδα στην εκεί περιοχή. Κοιμήσου τουλάχιστον 8 ώρες καθημερινά ενώ καλό είναι να μην πιάνεις τα μάτια σου γιατί μπορείς να τραυματίσεις τι;ς ήδη πρησμένες φλέβες και να κάνεις τα πράγματα χειρότερα.
Τιπ: αν οι κύκλοι επιμένουν αυτό είναι σημάδι αναιμίας και αξίζει να επισκεφτείς το γιατρό για περεταίρω εξετάσεις.

Από την Κατερίνα Πατούλια