Τα μυστικά του κόλπου (Μέρος 1ο)

05.07.2010
Ο κόλπος, η "μικρή σου περιοχή", η ευαίσθητη περιοχή ή τα γεννητικά σου όργανα, κρύβουν τα δικά τους μυστήρια μερικά από τα οποία θα λύσεις σήμερα.

Έχει την προσοχή σου όποτε την ζητήσει, έχει δικό του γιατρό, μπορεί να σου προσφέρει απίστευτη απόλαυση ή να σου προκαλέσει φαγούρα, κυκλοφορεί στην πιάτσα με πολλά ονόματα, κι όμως δεν μπορείς ποτέ να μιλήσεις ανοιχτά γι' αυτόν.

Ο κόλπος, η "μικρή σου περιοχή", η ευαίσθητη περιοχή ή τα γεννητικά σου όργανα, κρύβουν τα δικά τους μυστήρια μερικά από τα οποία θα λύσεις σήμερα.

O κόλπος είναι κομμάτι της "μικρής περιοχής":
Τα βασικά χαρακτηριστικά: ο όρος "vagina" που τα ελληνικά μεταφράζουμε ως κόλπο, αποτελεί την πιο γνωστή λέξη με την οποία περιγράφουμε το σύνολο του γυναικείο αναπαραγωγικού συστήματος. Τεχνικά βέβαια με τον όρο "κόλπο" θα έπρεπε να μιλάμε για το σωλήνα που διατρέχει εσωτερικά το σώμα σου από το αιδοίο μέχρι τον τράχηλο


Άλλωστε, τα γυναικεία γεννητικά όργανα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στα εξωτερικά που συνολικά χαρακτηρίζουμε ως αιδοίο και αποτελούνται κυρίως από την ευερέθιστη κλειτορίδα, η οποία με τη σειρά της περιβάλλεται από τα μεγάλα και μικρά χείλη που προφυλάσσουν την είσοδο προς τη μήτρα, τον κόλπο και την ουρήθρα. Ο κόλπος από την άλλη, ανήκει στα εσωτερικά γεννητικά όργανα μαζί με τη μήτρα, τις σάλπιγγες, τον τράχηλο και τις ωοθήκες.


Κόλπος με κόλπο μοιάζει γενικά
Γενικά και ως προς το εσωτερικό, ο γυναικείος κόλπος έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Εξωτερικά βρίσκουμε κάποιες διαφορές, στην κλειτορίδα για παράδειγμα, της οποίας το μέγεθος ποικίλλει από 2,5 έως 3,1 εκατοστά. Ταυτόχρονα και το μέγεθος των μεγάλων χειλιών ποικίλλει, τα οποία μπορεί να είναι σχεδόν ανύπαρκτα ή μέχρι κάποια εκατοστά μεγάλα. Τα μικρά χείλη που μοιάζουν με φτερά πεταλούδας, μπορεί να κρύβονται ή να καλύπτονται από τα μεγάλα. Τα χείλη των περισσότερων γυναικών δεν είναι άψογα συμμετρικά αφού συνηθίζεται η μια πλευρά να είναι μεγαλύτερη από την άλλη.

Κι από χρώμα πως πάμε;
Tο χρώμα στη μικρή περιοχή ποικίλλει, όπως συμβαίνει το ίδιο και με της θηλές τους στήθους. Έτσι, άλλες κοπέλες έχουν μωβουλί αιδοίο, άλλες πιο ροζ, άλλες πιο καφέ ενώ ακόμα και τα χείλη ή κλειτορίδα μπορούν να έχουν διαφορετικό χρώμα μεταξύ τους στην ίδια γυναίκα.

Του κόλπου τα τοιχώματα:
Ο κόλπος είναι ινομυώδης και σκοπό έχει να υποδέχεται το πέος κατά τη σεξουαλική επαφή. Έχει μήκος περίπου 7,5-9 εκατοστά αλλά το τοίχωμα του παρουσιάζει πτυχές, για να εκτείνεται κατά τη σεξουαλική επαφή όταν και θα πρέπει να υποδεχτεί το πέος ή όταν θέλεις να τοποθετήσεις ένα ταμπόν. Σκέψου τις πτυχώσεις αυτές ν' ανοίγουν σαν ομπρέλα ή μια φούστα με πιέτες. Φυσικά, η ελαστικότητα του κόλπου είναι ακόμα πιο μεγάλη απ' όσο φαντάζεσαι, τόσο που να μπορεί να βοηθά την έξοδο σε ένα έμβρυο κατά τη γέννα με φυσικό τρόπο.

Ο κόλπος χωράει ακόμα και τα πολύ "προικισμένα" πέη:

Μην ανησυχείς πως ο αγαπημένος σου με τα πολύ μεγάλα προσόντα θα ξεχειλώσει τον κόλπο σου. Όπως εξηγήσαμε και πιο πάνω, ο κόλπος είναι ελαστικός κι μπορεί να υποδεχτεί και το πιο μεγάλο πέος. Αμέσως μετά την επαφή, ο κόλπος θα επιστρέψει στο κανονικό του μέγεθος. Τώρα, η χαλάρωση του κόλπου μετά τη γέννα είναι μια άλλη ιστορία αλλά όπως και να έχει, υπάρχουν οι ασκήσεις Κέγκελ που κάνουν θαύματα.

Όχι, ο κόλπος "δεν κλείνει" αν έχεις καιρό να κάνεις έρωτα:
αυτή η φήμη πως αν δεν κάνεις σεξ για πολύ και8ρό, μπορείς να ξαναγίνεις παρθένα, δεν υφίσταται. Ο κόλπος δεν μπορεί ποτέ να χάσει την ελαστικότητά του και να κλείσει τελείως. Οι μύες εκεί κάτω κάνουν δουλίτσα και τον κρατούν σε φόρμα μέχρι τον επόμενο παρτενέρ στο κρεβάτι!

Τα οφέλη της γυμναστικής του κόλπου είναι πολύ πολύ μεγάλα:

Γιατί θυμάσαι πάντα την γυμναστική του υπόλοιπου κορμιού αλλά ξεχνάς τη γυμναστική του κόλπου. Οι ασκήσεις Κέγκελ είναι εύκολες και μπορούν να ενδυναμώνουν τους ηβοκοκκυγικούς μύες ή μύες της πυέλου. Εκτός από τη βελτίωση της αίσθησης της σεξουαλικής επαφής, οι ενδυνάμωση των εν λόγω μυών σε βοηθά να ολοκληρώνεις καλύτερα, πιο δυνατά και πιο συχνά. Άρα: Ασκήσεις Κέγκελ - δυνατοί πυελικοί μύες = περισσότεροι οργασμοί. Σιγά, σιγά σφίξε τους πυελικούς μυς σε μια κίνηση μέσα έξω. Κράτα την κίνηση μετρώντας ως το τρία και έπειτα χαλάρωσε για τρία δευτερόλεπτα. Επανάλαβε όσες φορές θέλεις ξεπερνώντας το μισό λεπτό καθημερινά.


Κ.Π