Πώς θα πετάς από υγεία σε 5 λεπτά μόνο

28.05.2010
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να σε αρρωστήσουν χωρίς να το καταλάβεις κι άλλα τόσα που μπορούν να σε κάνουν πιο υγιή στο πι και φι. Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα πετάς από υγεία.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να σε αρρωστήσουν χωρίς να το καταλάβεις κι άλλα τόσα που μπορούν να σε κάνουν πιο υγιή στο πι και φι. Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα πετάς από υγεία.

1. Στην τουαλέτα ολοταχώς:

Στο γραφείο καταπιέζεις την ανάγκη να ουρήσεις λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας. Στα ψώνια συνέχεσαι ή δεν βρίσκεις τουαλέτα. Όπως και να έχει η συνήθεια που διατηρείς να τρενάρεις όσο γίνεται την επίσκεψη στην τουαλέτα, μπορεί να σου κοστίσει. Η έξτρα πίεση που ασκεί η ουροδόχος κύστη στην ουρήθρα σε κάνει πιο επιρρεπή σε ουρολοιμώξεις. Μην καθυστερείς να πας στην τουαλέτα κάθε φορά που νιώθεις την ανάγκη. Ειδικά μετά το σεξ και για να μην κάνουν χορό τα μικρόβια, πρέπει να ουρήσεις, θες δεν θες.

2. Βάλε ένα μπολ με φρούτα στο τραπέζι

Είναι πιο πιθανό να ενδώσεις στην υγιεινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, εφόσον τα έχεις ορατά μπροστά σου. Αν τοποθετείς στο τραπέζι σοκολατάκια, σοκολατάκια και θα καταναλώσεις. Αν έχεις μηλαράκια, θα πεις ναι στα μηλαράκια.

3. Βάλε μόνο δύο- τρία πράγματα στην τσάντα σου:

Αν η τσάντα σου θυμίζει αποθήκη, κινδυνεύεις. Ειδικοί υποστηρίζουν πως οι γυναίκες συχνά κουβαλούν πολύ περισσότερα πράγματα απ' όσα χρειάζονται. Αν όμως συνεχίσεις να φορτώνεις την τσάντα σου με περισσότερο βάρος από το 10% του σωματικού σου βάρους, κινδυνεύεις να βλάψεις ανεπανόρθωτα την στάση του σώματός σου και τον σκελετό που διαθέτεις. Αφαίρεσε σήμερα κιόλας τα περιττά αντικείμενα που κουβαλάς και κράτησε το πολύ τρία βασικά: το ένα θα είναι το πορτοφόλι!

4. Σκάσε ένα χαμόγελο:

Το χαμόγελο αποτελεί τον πιο σύντομο τρόπο για να φτιάξεις την πεσμένη σου διάθεση. Έρευνα υποστηρίζει μάλιστα πως όσο περισσότερο χαμογελάμε, τόσο περισσότερο σου χαμογελούν κι οι γύρω, η διάθεση και το κλίμα φτιάχνει και τελικά το άγχος φεύγει από το παράθυρο. Και γνωρίζεις πολύ καλά πόσο κακό είναι για την υγεία σου το στρες, εργασιακό και μη!

5. Λούσε το μαλλί σου:

Μπορεί να θέλεις να διατηρήσεις το χτένισμα του κομμωτηρίου για αρκετές ημέρες, αλλά η τακτική αυτή ενδέχεται να βλάψει την επιδερμίδα σου. Μην αφήνεις τα μαλλιά σου άλουστα αφού τα μικρόβια προκαλούν μολύνσεις και εφόσον έχεις μια φράντζα ή αφέλειες, η έξτρα λιπαρότητα θα κάνει το προσωπάκι σου να γεμίσει σπυράκια. Άσε που τα φρεσκολουσμένα μαλλιά θεωρούνται σέξι από τ' αρσενικά που δεν χορταίνουν να τα μυρίζουν.

Κατερίνα Πατούλια