Είτε πρόκειται για ένα μεγάλο σπίτι με πισίνα, είτε για μια οικογένεια με πέντε παιδιά, είτε για έναν ιδανικό σύντροφο, η ζωή που ονειρεύεσαι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φανταστείς πως θα ήθελες να είναι και να βάλεις πλώρη για την υλοποίηση του ονείρου.
Οραματισμός: καθημερινά μπορείς να σκέφτεσαι ποιά από τα όνειρα που έχεις θα ήθελες να γίνουν πραγματικότητα κάποια στιγμή. Αυτός ο οραματισμός των στόχων και των επιθυμιών που θέλεις να γίνουν πραγματικότητα, μπορεί να σε βοηθήσει στα εξής τέσσερα πράγματα:
Προγραμματίζει το μυαλό σου έτσι ώστε να αναγνωρίζεις και να βρίσκεις τις πηγές και τα άτομα που χρειάζεσαι για να υλοποιείς τα όνειρά σου.
Ενεργοποιεί το νόμο της έλξης έτσι ώστε να μπουν στη ζωή σου οι άνθρωποι και γενικά όσα χρειάζεσαι για να πετύχεις αυτά που θες.
Αφού ξέρεις και οραματίζεσαι τι θέλεις να πετύχεις, ενεργοποιείσαι γρηγορότερα και σωστότερα προς την κατεύθυνση αυτή.
Πώς θα οραματιστείς; Είναι πολύ εύκολο. Κάθεσαι στον αγαπημένο σου καναπέ, κλείνεις τα μάτια και φαντάζεσαι το μέλλον σου με κάθε λεπτομέρεια. Οι καλύτερες ώρες για να σκεφτείς είναι το πρωί που ξυπνάς και το κεφάλι είναι ακόμα άδειο από προβλήματα και άγχη και φυσικά λίγο πριν πας για ύπνο. Οι σκέψεις που θα κάνεις και αφορούν τη ζωή σου θα πρέπει να έχουν την ακόλουθη σειρά:
Α. Σκέψου ότι κάθεσαι σε κινηματογραφική αίθουσα και ξεκινά μια ταινία. Στην ταινία αυτή είσαι πρωταγωνίστρια και όλα γίνονται όπως τα θέλεις εσύ. Παρατήρησε όλες τις λεπτομέρειες από το τι φοράς, την έκφραση που έχει το πρόσωπό σου και τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν. Κατάγραψε ακόμα και τους ήχους της ταινίας, τη μουσική που παίζει σαν χαλί αλλά και τα συναισθήματα που φαίνεται να έχεις.
Β. Άφησε την καρέκλα του σινεμά και σκέψου ότι υπάρχει μια πόρτα που θα ανοίξεις και θα μπεις μέσα στην ταινία. Τώρα σκέψου πως εσύ και η πρωταγωνίστρια γίνεστε ένα και ακούς τις σκέψεις που κάνει. Αυτή η εσωτερική ματιά στα θέλω σου, θα αναδείξει ακόμα ποιο ζωντανά τους στόχους και τις ελπίδες που έχεις για το μέλλον..
Γ. Τέλος, βγες πάλι από την οθόνη και φαντάσου πως η οθόνη μικραίνει (όπως στη διαφήμιση), την παίρνεις στο χέρι και την βάζεις στο στόμα. . Αφού την μασήσεις καλά (κάθε κομμάτι της), σκέψου πως κάθε μικρή εικόνα που είδες, ταξιδεύει μέσα σου και ποτίζει το κάθε σου κύτταρο.
Δ. Μια ακόμα δυναμική τεχνική είναι να δημιουργείς φωτογραφίες της μελλοντικής ζωής σου. Κλείσε τα μάτια και κράτησε την πρώτη σκέψη που θα σου έρθει στο μυαλό. Μπορεί να είναι μια φωτογραφία με εσένα και τον πύργο του Άιφελ στο φόντο, μπορεί να είναι μια βόλτα με ένα σκάφος, μπορεί να είναι δύο ξανθά παιδάκια. Ότι κι αν απαθανατίσεις, αποτελεί μια φωτογραφία που θα ήθελες να κοσμεί το γραφείο σου στο μέλλον.
Ε. Έπειτα, μπορείς να φτιάξεις μια λίστα με 30 στόχους που θα ήθελες να επιτύχεις στο μέλλον σου. Ξεκίνα με τους πιο κοντινούς και ευκολότερα υλοποιήσιμους στόχους και προχώρα στους πιο μακρινούς και δύσκολους.
ΣΤ. Χρησιμοποίησε ΜΟΝΟ καταφάσεις τις στιγμές του οραματισμού: για παράδειγμα, μην λες αχ να μην δούλευα και να μπορούσα να πάω διακοπές σε ένα τροπικό νησί. Αντίθετα πες: Θα βρω τον τρόπο να πάω στις Μπαχάμες στα επόμενα 3 χρόνια. Όσο περισσότερες οι καταφάσεις, τόσο περισσότερες και οι πιθανότητες να τα καταφέρεις τελικά.
Κατερίνα Πατούλια