Πώς να αλλάξεις την πρωινή σου ρουτίνα και να νιώθεις καλύτερα το φετινό καλοκαίρι

26.07.2020
Πώς να αλλάξεις την πρωινή σου ρουτίνα και να νιώθεις καλύτερα το φετινό καλοκαίρι
Θυμήσου πως είμαστε υπεύθυνοι για το πώς αισθανόμαστε

Είναι καλοκαίρι, και τα πράγματα μπορεί να μην είναι πλέον όπως τα ξέραμε και να είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, αλλά έχουμε ακόμη τη χαλάρωση, τα απογεύματα στις βεράντες, τις βόλτες το ηλιοβασίλεμα, τις αγαπημένες μας μελωδίες με τα παράθυρα ανοιχτά και τον ήλιο να ξεχειλίζει από παντού.

Δες και αυτό: 5 ασκήσεις για να μειώσεις το άγχος με φυσικό τρόπο και να ηρεμήσεις από τις άσχημες σκέψεις

Προσαρμόζουμε επίσης τις πρωινές ρουτίνες μας, γιατί τους πιο ζεστούς μήνες, καταλαβαίνουμε ότι χρειαζόμαστε διαφορετικά πράγματα - και επειδή θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια. Διάβασε παρακάτω τους καλύτερους τρόπους να φροντίζεις τον εαυτό σου:

Γυμναστική
Μπορεί να σου ακούγεται παράλογο, αλλά είναι πιο εύκολο να σηκωθείς από το κρεβάτι σου όταν σε περιμένει μια διασκεδαστική προπόνηση - αρκεί να βρεις αυτό που σου αρέσει πραγματικά και σου ταιριάζει. Δοκίμασε διαφορετικά πράγματα, όπως pilates, yoga, τρέξιμο ή κάτι διαφορετικό για να βρεις αυτό που θα σε ενθουσιάσει πραγματικά.

Διαλογισμός
Έχεις βαρεθεί να ακούς τους άλλους να σου λένε να κάνεις διαλογισμό; Λογικό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι πραγματικά χρήσιμος. Ο διαλογισμός θα σου δώσει τη δύναμη να σταματήσεις για λίγο τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να βρεθείς στο εδώ και το τώρα.

Αυτό το είδες; Πώς ο κακός ύπνος συνδέεται με την επιθυμία για γλυκά και καφέ

Περισσότερο νερό
Ακούγεται απατηλά απλό - τόσο απλό, που είναι πιθανό να θέλεις να το παρακάμψεις. Αξίζει όμως να θυμηθείς τα αμέτρητα οφέλη του νερού, όπως το ότι κάνει το δέρμα σου καλύτερο, βελτιώνει την πέψη, και πολλά, πολλά άλλα.

Ασκήσεις αναπνοής
Οι ασκήσεις αναπνοής επιβραδύνουν τον καρδιακό μας ρυθμό, μειώνουν το άγχος μας και φέρνουν ένα επίπεδο γαλήνης και καθαρότητας, και μπορούν να είναι αποτελεσματικές ακόμη και αν τις κάνεις για δύο λεπτά.