Αυτές είναι οι θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης

26.07.2019
Αυτές είναι οι θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης
Τα οφέλη της αλόης είναι πολλαπλά τόσο στην υγεία όσο και στο δέρμα.

Η αλόη βέρα μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να καταπραΰνει τα ηλιακά εγκαύματα, εξηγεί ο Joel Schlessinger, δερματολόγος από την Ομάχα. «Τα φύλλα της αποθηκεύουν νερό, δημιουργώντας μια διάφανη, πηκτή ουσία που περιέχει βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και αμινοξέα», λέει.

Αυτή η προσαρμογή βοηθά το φυτό να επιβιώσει σε τροπικά κλίματα σε όλο τον κόσμο ή σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι σου. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η γέλη της αλόης (ναι, αυτή που έχεις στο σπίτι σου) μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σαν τοπική θεραπεία, σύμφωνα με το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Ολοκληρωμένης Υγείας.

Είτε σπας ένα φύλλο από το φυτό σου είτε το αποθηκεύεις σε ένα μπουκάλι ζελέ αλόης. Όπως για κάθε άλλο προϊόν περιποίησης του δέρματος, καλό είναι να κάνεις μια δοκιμή πρώτα βάζοντας μια μικρή ποσότητα πάνω στο δέρμα σου για να διαπιστώσεις αν έχεις ευαισθησία στη γέλη.

Πού κάνει καλό η αλόη;

Σε ελαφρείς ερεθισμούς

Εάν βγάζεις κοκκινίλες, δοκίμασε να βάλεις αλόη. Τα φύλλα της περιέχουν ενώσεις που καταστέλλουν τη φλεγμονή, λέει στο Health η δερματολόγος Jennifer Gordon, καθώς και καρβοξυπεπτιδάση που ανακουφίζει τον πόνο.

Καταπραϋνει την ψωρίαση

Η εφαρμογή μιας κρέμας με εκχύλισμα αλόης αρκετές φορές την ημέρα, μπορεί να μειώσει την ερυθρότητα και τον κνησμό της φλεγμονής σε μια ήπια έως μέτριας μορφής, ψωρίαση, σύμφωνα με την Mayo Clinic. Μπορεί να χρειαστεί ένα μήνα ή περισσότερο για να δεις αποτέλεσμα, γι 'αυτό, εάν ανησυχείς, συζήτησε με το γιατρό σου σχετικά και με άλλες θεραπευτικές επιλογές.

Καταπολεμά την ακμή

Πέρα από τις αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες, η γέλη έχει σαλικυλικό οξύ, ένα απολεπιστικό που αποφράσσει τους πόρους και δρα ως αντιφλεγμονώδες στους αδένες που παράγουν ακμή. Επίσης, αναζήτησε προϊόντα με υπεροξείδιο του βενζολίου για να σκοτώσεις τα βακτήρια που προκαλούν σπυράκια.

Επιταχύνει τις διαδικασίες επούλωσης

«Η αλόη περιέχει παράγοντες γνωστούς για την αναστολή των μυκήτων, των βακτηριδίων και των ιών», λέει στο Health ο δερματολόγος David Lortsche. Μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της επούλωσης τραυμάτων, συμπεριλαμβανομένων εγκαυμάτων πρώτου και δεύτερου βαθμού, σύμφωνα με την Mayo Clinic. Πάντα πρέπει να ζητάς επαγγελματική φροντίδα εάν έχεις βαθιά εγκαύματα ή εγκαύματα που καλύπτουν μια μεγάλη περιοχή του σώματος σου.

Με όλα τα ενυδατικά και καταπραϋντικά οφέλη της, η αλόη βέρα αξίζει λίγο χώρο στο ντουλάπι σου ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι.