Φεύγεις για τριήμερο; Δύο σημεία που πρέπει να προσέξεις για να περάσεις καλύτερα

26.10.2019
Φεύγεις για τριήμερο; Δύο σημεία που πρέπει να προσέξεις για να περάσεις καλύτερα
Ιδανικός καιρός για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Αν ετοιμάζεις τη βαλίτσα σου για να φύγεις (ή αν έχεις ήδη ξεκινήσει) αρχικά σε ζηλεύουμε -με την καλή έννοια, φυσικά!

Σε δεύτερο χρόνο όμως, ερχόμαστε να σου μεταφέρουμε μια ιδέα που έχουμε εδώ στο Womenonly και υποστηρίζουμε ότι θα κάνει τη διαφορά σε τέτοιες μικρές αποδράσεις. Και, γιατί όχι, σε μεγαλύτερες αισίως.

Η ιδέα αυτή αποτελείεται από ενα "do" και ένα "don't". Κάτι που πρέπει να κάνεις και κάτι που δεν πρέπει, ελληνιστί! Και ξεκινάμε από το δεύτερο κομμάτι.

Αυτό που σου προτείνουμε να μην κάνεις, ώστε να ξεκουραστείς όσο περισσότερο είναι δυνατό, είναι να μην είσαι κολλημένη με το κινητό σου. Γενικότερα έχουμε "καταντήσει" όλοι να χρησιμοποιούμε το τηλέφωνό μας ως προέκταση του χεριού, όμως αν σκεφτόσουν αλήθεια πόση ενέργεια σου "ρουφά" και πόσο χρόνο σπαταλάς ζώντας μέσα από την οθόνη πράγματα που "χάνεις" σε Live μετάδοση, θα τρόμαζες.

Κάνε λίγο κράτει λοιπόν. Περιόρισε την ώρα που ασχολείσαι με το κινητό σου. Φυσικά και θα ενημερωθείς για τα νέα, φυσικά και θα διαβάσεις θέματα που σε ενδιαφέρουν -για ποιούς γράφουμε κι εμείς, εξάλλου;- όμως όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις μία και καλή το βραδάκι πχ, που θα έχουν μαζευτεί αρκετά να δεις. Ή έστω κάνοντας μία "γρήγορη" βόλτα ακόμη καναδυο φορές μέσα στη μέρα. Μην είσαι διαρκώς συνδεδεμένη. Μόνο έτσι θα ξεκουράσεις το μυαλό σου. Για να μη μιλήσουμε για τα ματάκια σου.

Και πάμε στο δεύτερο σκέλος της πρότασής μας. Το "Must Do" μας αφορά στην πρόταση να πάρεις οπωσδήποτε μαζί σου ένα βιβλίο. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι "βαρύ" -αν δεν θέλεις. Και εννοούμε τόσο σε όγκο όσο και σε... νόημα.

Βρες κάτι που θα σου κάνει "κλικ" -μέχρι και κάτι εικονογραφημένο θα την έκανε τη "δουλειά"- και βάλτο στο πρόγραμμα.

Σκοπός είναι αφενός να κάνεις κάτι διαφορετικό, αφετέρου να έρθεις ξανά σε επαφή με άλλες μορφές διασκέδασης, επιμόρφωσης και -γιατί όχι- χαλάρωσης, που έχεις ξεχάσει -σίγουρα- κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου και καταλυτικής παρουσίας των διαφόρων ηλεκτρονικών μέσων.

Η επαφή με το χαρτί -ακόμη και το Illustration- να είσαι σίγουρη ότι θα σε "αδειάσει", "γεμίζοντάς" σε ταυτόχρονα με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς.

TeamWomenonly!