Μήπως παραμεγάλωσες για αυτά τα... καμώματα;

06.10.2015
Σέλφις, κλάμπινγκ, δίαιτες και άλλα πολλά... Ποια -υποτίθεται ότι- είναι η κατάλληλη ηλικία για να σταματήσεις;

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα

Πότε είσαι πραγματικά μεγάλη για να πάς να "χτυπηθείς" σε μια συναυλία και μέχρι πότε μπορείς να αγοράζεις φτηνό κρασί και funky ρούχα; Με τις selfies τι γίνεται; Μέχρι ποιά ηλικία μπορείς να αυτοφωτογραφίζεσαι χωρίς να θεωρηθείς γελοία; Και με το σεξ; Τι επιτρέπεται και τι όχι; Θα μου πεις, όλα είναι θέμα διάθεσης και όχι νιότης αλλά φαίνεται πως η... κοινή γνώμη σκέφτεται κάπως διαφορετικά. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από τη New York Daily της Νέας Υόρκης κάθε τι στην ώρα του και στην ηλικία του.

Πότε έφαγες τα ψωμιά σου για να...

Πότε έφαγες τα ψωμιά σου για να...

* Παραγγείλεις ένα φτηνό μπουκάλι κρασί;

Προλαβαίνεις ή όχι; Μέχρι τα 43 το πολύ έχεις το... δικαίωμα να παραγγείλεις φτηνό κρασάκι χωρίς να παρεξηγηθείς ή να θεωρηθείς απλά ανίδεη. Μετά την ηλικία των 40 υποτίθεται πως πρέπει να γνωρίζεις από καλό κρασί και η κοινή γνώμη το έχει ταυτίσει με το ακριβό.

Πότε έφαγες τα ψωμιά σου για να...

* Κάνεις κλάμπινγκ

Η δημοσκόπηση θεωρεί το 37 την καταληκτική ημερομηνία για κλάμπινγκ μέχρι πρωϊας. Αν τα έχεις πατήσει βέβαια, μη σκας. Εμείς από την πλευρά μας λέμε... "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα".

Πότε έφαγες τα ψωμιά σου για να...

* Μένεις με συγκάτοικο

Αν περίμενες ηλικία κάτω των 30 γελάστηκες. Τα 38 για μεγαλουπόλεις, τα 35 για επαρχία ορίζει η κοινή γνώμη την αποδεκτή ηλικία μέχρι την οποία μπορείς να μοιράζεσαι την ίδια στέγη με άλλους (φίλους, αδέλφια ή γονείς). Ας όψεται η καταραμένη η οικονομική κρίση....

Πότε έφαγες τα ψωμιά σου για να...

* Κάνεις one night stand

Στην ηλικία των 45. Θεωρείσαι πολύ μεγάλη για ν΄αποζητάς το σεξ της μιας βραδιάς σύμφωνα με την κοινή γνώμη.

Πότε έφαγες τα ψωμιά σου για να...

* Βγάζεις selfies

Σύμφωνα με τους Νεο Υορκέζους μετά τα 45 το τηλέφωνο είναι γι΄αλλες χρήσεις κι όχι γι΄αυτοφωτογραφήσεις. Από την άλλη, η πρόσφατη ελληνική διαφήμιση γνωστής εταιρίας αναψυκτικών με τη γιαγιά που ποζάρει με duck face άλλα δείχνει.

Πότε έφαγες τα ψωμιά σου για να...

* Πηγαίνεις σε ποπ συναυλία

Μέχρι τα 33, εκτός κι αν είσαι συνοδός εφήβου. Αυτό υποστηρίζουν οι Νεουορκέζοι. (Εμείς διαφωνούμε...)

Πότε έφαγες τα ψωμιά σου για να...

* Ελέγχεις το βάρος σου

Μέχρι τα 64 μπορείς να είσαι φρικ με το βάρος σου χωρίς να παρεξηγηθείς για παλιμπαιδισμό. Μετά τα 60 - υποστηρίζεται από τη δημοσκόπιση - μπορείς να το ρίξεις ελεύθερα στη σαβούρα (πατατάκια, σοκολάτες κτλ). Προσοχή όμως στη χοληστερίνη

Πότε έφαγες τα ψωμιά σου για να...

* Ψωνίζεις από φθηνά πολυκαταστήματα με νεανικά ρούχα

Τα 37 είναι κι εδώ η κρίσιμη ηλικία. Μέχρι τα 37 φαίνεται πως επιτρέπονται μινάκια, σκισμένα τζιν και φάνκι ή ροκ στιλ. Μετά φαίνεται πως μάλλον πρέπει να σοβαρέψεις. Δε το λέμε εμείς, η κοινή γνώμη το λέει.

Εσύ τι πιστεύεις; Θέλουμε να μάθουμε τη γνώμη σου! Γράψε τη σε σχόλιο κάτω από τη δημοσίευση.