5 τρόποι για να παραμείνεις αδύνατη στις γιορτές

21.12.2012
Η διάσημη γυμνάστρια Μάντι Ίγκμπερ, μοιράζεται μαζί μας, τα μυστικά για να αποκτήσεις κι εσύ άψογη σιλουέτα, ακόμα και τώρα, λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αν δεις την Τζένιφερ Άνιστον στα πρώτα επεισόδια από τα "Φιλαράκια", απορείς πως το παχουλούτσικο αυτό κορίτσι κατάφερε και έφτιαξε τέτοιο θανατηφόρο κορμί.

Ευτυχώς, για τη σέξι Τζεν, στο δρόμο της βρέθηκε η Μάντι Ίγκμπερ (Mandy Ingber) που την μύησε στη φιλοσοφία της γιόγκα (Yogalosophy) και όχι μόνο. Η διάσημη γυμνάστρια, μοιράζεται μαζί μας, τα μυστικά για να αποκτήσεις κι εσύ άψογη σιλουέτα, ακόμα και τώρα, λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η ξεχωριστή συμβουλή της Μάντι για την περίοδο των γιορτών:

"Σίγουρα την εορταστική περίοδο, σου φαίνεται ακόμα πιο δύσκολο να διατηρήσεις την σιλουέτα σου άψογη και να μην ενδώσεις στους δεκάδες πειρασμούς. Κι όμως, εγώ και οι πελάτισσές μου, φτιάχνουμε κάποιους κανόνες fitness που φροντίζουμε να τηρούμε ακόμα κι αν ταξιδέψουμε στις γιορτές. Σκέψου απλά, πως αν τηρήσεις τις παρακάτω συμβουλές, δεν θα κάνεις το πιο συχνό λάθος των γιορτών: να πάρεις κιλά, τα οποία θα βάλεις στόχο να χάσεις την πρώτη Ιανουαρίου. Γιατί να μην διοχετεύσεις την ενέργεια αυτή, σε κάποιο άλλο στόχο για τη νέα χρονιά, όπως το να βρεις τον άντρα των ονείρων σου";

1. Κάντο όπως η Μάντι: Περπατάμε, περπατάμε

Θα φύγεις στις γιορτές σε κάποιο χιονισμένο θέρετρο ή θα πας στο πατρικό σου για ξεκούραση. Φυσικά, μπορείς να ξεκουραστείς, αλλά δεν χρειάζεται να την βγάλεις. Ξαπλωμένη στον καναπέ. Περπάτησε όσο μπορείς. Αντί να βλέπεις τους άλλους να κάνουν σκι κι εσύ να ρεμβάζεις πίνοντας ζεστή σοκολάτα, μην κάνεις σκι αν δεν μπορείς, αλλά έστω μην παραμελείς το βάδισμα. Όργωσε το βουνό αφού το περπάτημα είναι μια από τις καλύτερε δραστηριότητες για να κάψεις τις θερμίδες που πήρες από τα γλυκίσματα των γιορτών. Όσο περισσότερη η ανηφόρα, τόσο το καλύτερο. Ακόμα και για τις αγορές των δώρων, όργωσε τα εμπορικά πολυκαταστήματα αλλά απόφυγε τις κυλιόμενες σκάλες.

2. Κάντο όπως η Μάντι: Εν αρχή ην η ενυδάτωση

Όσο παραμένεις διψασμένη, τόσο το σώμα σου μπερδεύεται και σε ωθεί να φας, αφού δεν ξέρει αν πεινάς ή αν διψάς τελικά. Ταυτόχρονα, στον κρύο καιρό, εύκολα ξεχνάς να πιεις το νερό που χρειάζεται το σώμα σου καθημερινά. Το καλοκαίρι, ιδρώνεις, ιδρώνεις, πίνεις νεράκι. Αλλά ο χειμώνας μπορεί να σε ξεγελάσει Μην ξεχνάς πως όταν ταξιδεύεις, αφυδατώνεσαι ακόμα περισσότερο, οπότε έχε πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι νερό. Ταυτόχρονα, όσο περισσότερο νιώθεις να κουράζεσαι στις γιορτές, ενυδατώσου περισσότερο γιατί άλλες είναι οι απαιτήσεις νερού του σώματος σε άτομα που κάθονται και άλλες σε όσους κινούνται και αθλούνται.

3. Κάντο όπως η Μάντι: κατανάλωσε κι ένα υγιεινό σνακ στο χέρι

Μέσα στην τούρλα των γιορτών, συχνά ξεχνάς να φας και καταλήγεις να τρως ό,τι βρεις το βράδυ που επιστρέφεις σπίτι. Το ίδιο και όσο ταξιδεύεις! Το κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα, γι' αυτό και την περίοδο των γιορτών έχε πάντα στην τσάντα σου ένα υγιεινό σνακ για να το καταναλώσεις στο χέρι. Η Ίγκμπερ προτιμά να έχει στην τσάντα της μερικά αποξηραμένα φρούτα, ένα τοστ ή μια χούφτα ξηρούς καρπούς! Έτσι, όχι μόνο δεν θα πεινάσεις αλλά θα διατηρήσεις τη ενέργεια σου στα ύψη.

4. Κάντο όπως η Μάντι: το ίντερνετ έχει και τα καλά του

Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις πολλά ωραία sites με βίντεο και δωρεάν ασκήσεις, τις οποίες μπορείς να πραγματοποιείς έστω για μισή ώρα, ακόμα κι αν βρίσκεσαι πολλές ώρες μακριά από το γυμναστήριο σου. Ταυτόχρονα, αν έχεις μαζί σου το μικρό σου λαπ τοπ, μπορείς ωραιότατα, να βάλεις να παίξουν τα dvd fitness που διαθέτεις και να κάνεις γιόγκα ή πιλάτες κατ' οίκον.

5. Κάντο όπως η Μάντι: βρες που μπορείς να γυμναστείς και στις γιορτές
Αν στις γιορτές ταξιδέψεις κάπου μακρυά από το σπίτι σου, μην αμελήσεις τη γυμναστική. Η Μάντι σε συμβουλεύει να ακολουθήσεις το παράδειγμα των μεγάλων μοντέλων αλλά και των ηθοποιών όπως η πελάτισσά της Τζένιφερ Άνιστον! Τα μεγάλα μοντέλα βρίσκονται από κάστινγκ σε κάστινγκ και από χώρα σε χώρα. Αν οι κοπέλες αυτές ή ηθοποιοί δεν ασκούνταν και στα ταξίδια τους, δεν θα διατηρούσαν το σώμα τους άψογο. Αν βρίσκεσαι σε κάποιο ξενοδοχείο, τσέκαρε αν διαθέτει γυμναστήριο, σπα ή σάουνα. Αν πάλι δεν βρίσκεις γυμναστήριο, αθλήσου: σκι, σνόουμπορντ, χορός μέχρι πρωίας στα πάρτυ που θα πας! Θέλεις τίποτα καλύτερο!

Κατερίνα Π.