Φτιάξε κορμάρα μέχρι τα Χριστούγεννα

16.12.2014
Αρκούν μερικοί διασκεδαστικοί τρόποι άσκησης και μπόλικη όρεξη για να προλάβεις να παρουσιαστείς σαν σωστό μοντελάκι μέχρι τις γιορτές.

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι τα Χριστούγεννα, κι εσύ ακόμα σπας το κεφάλι σου για το πώς θα φτιάξεις ιδανικό σώμα μέχρι το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σταμάτα να αναρωτιέσαι και λάβε δράση. Αρκούν μερικοί διασκεδαστικοί τρόποι άσκησης και μπόλικη όρεξη για να προλάβεις να παρουσιαστείς σαν σωστό μοντελάκι μέχρι τις γιορτές.

Βάλε το κόκκινο φουστάνι:

Ξεκινώντας, θα διαλέξεις το αγαπημένο σου φόρεμα από το κατάστημα που επιθυμείς. Το θέλεις μαύρο και στραφταλιζέ, το θέλεις κόκκινο της φωτιάς, όπως κι αν το θέλεις, θα το αγοράσεις ένα νούμερο μικρότερο! Στόχος είναι να χωρέσεις στο μικρότερο φόρεμα, να μην γίνεις ρεζίλι φορώντας κάτι υπερβολικά στενό αλλά να σου ταιριάζει γάντι το φουστάνι! Στο διάστημα των λιγότερο από 20 ημερών που απομένουν μέχρι τις γιορτές, θα έχεις την ευκαιρία να πάρεις ένα φόρεμα μεγαλύτερο, κάνοντας αλλαγή (αν όλα πάνε τραγικά άσχημα και δεν σφίξει το κορμάκι σου)!

Έξω βγες, έξω βγες:

Την περίοδο αυτή ξεκινά και η παρασκευή κάθε είδους γλυκισμάτων, από δίπλες και κουραμπιέδες, μέχρι κέικ και μελομακάρονα! Όσο περισσότερο μένεις μέσα στο σπίτι, τόσο πιο πιθανό γίνεται το να τσιμπολογήσεις κάτι από αυτά, ενώ όσο περισσότερο μένεις εκτός σπιτιού, τα πράγματα γίνονται ευκολότερα, αφού κάτι που δεν βλέπεις, δεν το λαχταράς κιόλας.

Πάμε για ψώνια:

Ωραία ,σου λείπουν κάποια ευρώ ή δεν έχεις πάρει ακόμα το δώρο των Χριστουγέννων. Αυτό δεν σε εμποδίζει βέβαια από το να βγεις στα μαγαζιά και να χαζέψεις τις βιτρίνες. Μην αφήσεις εμπορικό κέντρο για εμπορικό κέντρο, τώρα που όλο και κάποιο ξεφυτρώνει σαν μανιτάρι. Απόφυγε τις κυλιόμενες σκάλες και προτίμησε να ανεβοκατεβαίνεις από τα κλασικά σκαλοπάτια. Ακόμα και το να δοκιμάζεις ρούχα και παπούτσια, θα σε βοηθήσει να κάψεις ευχάριστα θερμίδες και να σφίξεις το κορμάκι σου.

Η καλή νοικοκυρά:

Γιορτές έρχονται και αν περιμένεις τα πεθερικά ή τους γονείς στο σπίτι, ήρθε η ώρα να κάνεις φασίνα και να χάσεις κιλάκια. Διάλεξε 5 με 7 δουλειές και πραγματοποίησε τες χωρίς διαλείμματα!

Ακόμα και το στόλισμα του δέντρου, θα σε βοηθήσει να κάψεις πάνω από 200 θερμίδες σε μια ώρα!

Στο παγοδρόμιο:

Τα παγοδρόμια ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στις πλατείες κάθε γειτονιάς κι εσύ δεν πρέπει να παραλείψεις να επισκεφτείς το κοντινότερο. Αφού προσέξεις να μην σπάσεις πόδια ή χέρια, κάψε περί τις 216 θερμίδες σε 60 λεπτά (μιλάμε για μέσο ρυθμό και για γυναίκες μέσου βάρους 65 κιλών).

Άσε που με τον τρελά ανοιξιάτικο καιρό που έχουμε στην πατρίδα μας, όχι μόνο παγοδρόμιο αλλά κάθε είδους δραστηριότητα μπορείς να κάνεις εκτός σπιτιού και χωρίς να κινδυνεύεις να παγώσεις.

Να κοιμηθείς και λίγο:

Σίγουρα με τα πολλά πάρτυ στα οποία θα λαμβάνεις πρόσκληση το διάστημα αυτό, ο ύπνος σου κινδυνεύει να περιοριστεί δραματικά. Κι όμως ο σωστός ύπνος μπορεί να αυξήσει θεματικά την ικανότητα του σώματός σου να καίει λίπος. Μπορείς να βγαίνεις, να διασκεδάζεις αλλά τελικά να καταλήγεις στο κρεβατάκι σου όπου θα απολαμβάνεις απερίσπαστη 6 με 8 ώρες ύπνου. Μην ξεχνάς πως με το να κοιμάσαι σωστά, βοηθάς τον οργανισμό να παράγει τις σωστές ποσότητες κορτιζόλης και να μην αποθηκεύεις τελικά παραπάνω λίπος από όσο χρειάζεσαι.

Κατερίνα Πατούλια

Γίνε φαν του WomeOnly και στο Facebook