Αδύνατοι ή γυμνασμένοι;

15.11.2002
Τι είναι σημαντικότερο να είμαστε αδύνατοι ή γυμνασμένοι; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό καλούνται να δώσουν οι ειδικοί με μία νέα έρευνα.
Τι είναι σημαντικότερο να είμαστε αδύνατοι ή γυμνασμένοι; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό καλούνται να δώσουν οι ειδικοί με μία νέα έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 1972 σε οχτώ πόλεις των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική περιοδική έκδοση για την Επιδημιολογία, τα επιπλέον κιλά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κατάσταση της υγείας μας, ακόμη και αν ακολουθούμε ένα πρόγραμμα άσκησης. Μάλιστα, η συστηματική σωματική εκγύμναση δεν περιορίζει τους κινδύνους για την υγεία που προκαλεί η παχυσαρκία.
"Είναι σημαντικό να μην είναι κανείς παχύσαρκος, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να είναι κανείς γυμνασμένος. Το να είναι κανείς λεπτός δεν είναι αρκετό. Ούτε το να είναι σε καλή φόρμα. Για να έχουμε μια καλύτερη ζωή, πρέπει να είμαστε και τα δύο", επισημαίνει η Dr. June Stevens, καθηγήτρια διατροφής και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ