Τα παράξενα μυστικά δίαιτας των σταρ

26.01.2010
Οι διάσημες κυρίες της διεθνούς σόουμπιζ καταφέρνουν να καταπολεμούν τη νευρικότητά τους κάνοντας τις σωστές επιλογές στη διατροφή τους και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του διατροφολόγου τους. Γνωστή διαιτολόγος των Χολιγουντιανών σταρ επισημαίνει ότι η επιτυχία στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή οφείλεται και στο διατροφικό τους πρόγραμμα και αποκαλύπτει τον τρόπο που τα καταφέρνουν να έχουν πάντα τόση ενέργεια.

Οι διάσημες κυρίες της διεθνούς σόουμπιζ καταφέρνουν να καταπολεμούν τη νευρικότητά τους κάνοντας τις σωστές επιλογές στη διατροφή τους και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του διατροφολόγου τους. Γνωστή διαιτολόγος των Χολιγουντιανών σταρ επισημαίνει ότι η επιτυχία στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή οφείλεται και στο διατροφικό τους πρόγραμμα και αποκαλύπτει τον τρόπο που τα καταφέρνουν να έχουν πάντα τόση ενέργεια.

Τι προτείνουν οι σταρ κατά του νευρικού τσιμπολογήματος:
Πάντα η πρώτη μέρα της δίαιτας (διαίτερα αν έχουμε ένα σημαντικό ραντεβού), είναι η δυσκολότερη. Η στιγμή που το στομάχι γουργουρίζει και θέλεις να αδειάσεις όλο το ψυγείο είναι μαρτύριο. Ψυχραιμία! Μπορείς να καταπολεμήσεις αυτή τη δύσκολη στιγμή. Οι ειδικοί διατροφολόγοι του Χόλυγουντ υποστηρίζουν ότι η κρίση βουλιμίας δεν κρατάει πάνω από 20 λεπτά. Οπότε οι σωστές επιλογές για εκείνο το κρίσιμο 20λεπτο, μπορούν να αποβούν σωτήριες για τη γραμμή σου.

Α. Μη φοβηθείς τα φιστίκια (4-5 αλλά όχι παραπάνω και κατά προτίμηση άψητα και ανάλατα), τα οποία είναι πλούσια σε μαγνήσιο. Θα καταφέρουν να σου αλλάξουν τη διάθεση και να ισορροπήσουν το στρες που σε οδηγεί κατευθείαν στο ψυγείο. Μην μιμηθείς την συνήθεια που έχουν κάποιες διάσημες να ζουν με φυστίκια και λάιτ ροφήματα μέχρι να χάσουν τα κιλά που επιθυμούν για το κόκκινο χαλί.

Β. Σωτήρια αποδεικνύεται και η μαύρη σοκολάτα. Κι αυτό γιατί με τα συστατικά της καταφέρνει να ανεβάζει τα επίπεδα μιας ορμόνης, που σε κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένη και λειτουργεί ως αγχολυτικό.Η Έμα Μπάντον, το μικρότερο από τα "Spice Girls" είχε αποκαλύψει πως έχασε τα κιλά της εγκυμονύνης βάζοντας τη μαύρη σοκολάτα στη διατροφή της.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που αρκετές σταρ όταν αγχώνονται ή έχουν πολλή δουλειά θέλουν να φάνε κάτι γλυκό και προτιμούν ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα. Κάπως έτσι η Τζέσικα Άλμπα προτιμά ένα επιδόρπιο light γιαουρτιού με κομματάκια σοκολάτας, που δεν ξεπερνάει όμως τις 120 θερμίδες. Αντίθετα, η θεά του «Baywatch», Κάρμεν Ελέκτρα, μία φορά την εβδομάδα δίνει ρεπό στον εαυτό της από το πρόγραμμα υγιεινής διατροφής που ακολουθεί και τρώει μόνο ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα.

Φαγητό και επιτυχία:
Το γεύμα που θα προτιμήσεις να απολαύσεις πριν από ένα σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού έχει μεγάλη σημασία. Είναι γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις πριν από τη συνάντηση νιώθεις το στομάχι σου να ανακατεύεται και να σε κυριεύει ο πανικός. Κι εκεί, οι επώνυμες κυρίες έχουν τη λύση.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια τροφή που θα τονώσει το νευρικό σου σύστημα και θα ξεθολώσει το μυαλό σου. Τέτοιες ιδιότητες έχουν τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά, όπως 2-3 σαρδέλες ή μια μερίδα σολομού.

Η Κέλι Μπρουκ τρελλαίνεται για λιπαρά οξέα, δηλαδή θαλασσινά και ψάρια, όπως η σαρδέλα, ο σολομός.

Το οργανικό γάλα της Ρόμπερτς: Η Τζούλια Ρόμπερτς επιμένει στο οργανικό γάλα, το οποίο κάνει πολύ καλό στο στομάχι της, την περίοδο που έχει γυρίσματα.

Μάσα την τσιχλίτσα σου: όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας (που διεξήχθη στη Νέα Ορλεάνη), το μάσιμα τσίχλας χωρίς ζάχαρη, επί 15 λεπτά κάθε ώρα, μετά από κάθε γεύμα, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον καλύτερο έλεγχο της πείνας και τη μείωση των τσιμπολογημάτων μεταξύ των τριών κύριων ημερήσιων γευμάτων. Έτσι, μακροπρόθεσμα, υποβοηθά στην απώλεια σωματικού βάρους, λόγω της μικρότερης συνολικά θερμιδικής πρόσληψης.Την δίαιτα της τσίχλας προτιμούν μικρότερες ηλικιακά σταρλετίτσες, όπως είναι η Κίρστεν Ντανς και η Αβρίλ Λαβίν.

Άλλες αγαπημένες συνήθειες των επωνύμων:

Η Μαντόνα λατρεύει το πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα ψάρια, όπως το σολομό, αλλά και τα λαχανικά και το ρύζι, ενώ από ποτά πίνει μόνο ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Η Πάρις Χίλτον δεν αλλάζει με τίποτα το πρωινό της, που είναι ένα μπολ με γάλα σόγιας και δημητριακά βρώμης ή μια ομελέτα από ασπράδια αβγών με σπανάκι.

Και οι ανθυγιεινές συνήθειες επωνύμων:

Η Κάθριν Χέιγκελ του "Grey's Anatomy" δεν λέει να σταματήσει το κάπνισμα. Η ίδια πιστεύει ότι το τσιγάρο την βοηθά να διατηρεί τό βάρος της σταθερό.

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς αντικαθιστά ολόκληρα γεύματα με καφέδες. Προτιμά ένα παχυντικό καφέ, παρά ένα ολοκληρωμένο υγιεινό γεύμα.

Η Μπιγιονσέ είχε εξομολογηθεί πως για την ανάγκες της ταινίας "Dream Girls" έπρεπε να χάσει 10 κιλά, το οποίο πέτυχε πίνωντας μόνο νερό και χυμούς για μία εβδομάδα.

Ας δούμε ένα πλήρες διαιτολόγιο 1.830 θερμίδων εμπευσμένο από τις διάσημες κυρίες:

Πρωινό
Ένα μήλο, ένα αχλάδι, ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, ένα φλιτζάνι τσάι με αποβουτυρωμένο γάλο. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε ένα ποτήρι νερό με μια βιταμίνη C.

Σνακ
Ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και μία χούφτα ποπ κορν, το οποίο κάνει πολύ καλό στα μάτια και στο δέρμα.

Μεσημεριανό
Ένα βαθύ πιάτο σούπα μινεστρόνε μαζί με μία φέτα μαύρο ψωμό και ένα ποτήρι χυμό.

Βραδινό
Μία μερίδα κοτόπουλο ή ψάρι, με καρότα βραστά, μπρόκολα, καλαμπόκι, μανιτάρια, λίγο μαύρο ρύζι, και τρία ποτήρια κόκκινο κρασί.

Από τη Χρύσα Αντωνίου, Επιμέλεια: Κατερίνα Πατούλια