Παρόλο που μπορούμε να τις βρούμε εν αφθονία σε πολλά τρόφιμα, όλο και λιγότερες φυτικές ίνες φαίνεται πως καταναλώνουμε τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι κυρίως η χημική επεξεργασία των τροφίμων που τους αφαιρεί τις πολύτιμες φυτικές ίνες αλλά και η ελάχιστη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση.
Σε όλες τις φυτικές τροφές (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά) που δεν έχουν υποστεί χημική επεξεργασία. Εξαιρετική πηγή φυτικών ινών είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα με τη φλούδα τους και όχι σε μορφή χυμού, τα μαύρα ζυμαρικά, το ψωμί ολικής άλεσης και οι ξηροί καρποί.
H συνέχεια στο itrofi.gr